Vôbec ma nefascinuje sa čudujem tiež čo na nom vidia ale pracovala som na tom na tej téme aj Leonarda da Vinciho možno si to videl ale že vraj v tom je nejaká podoba atď... netuším asi som slepá
šmária, berieš to veľmi osobným pohľadom, trochu sa premôž a prečítaj si o tomto obraze v nejakej odbornej knihe, viem, že je to ťažké, ale informácie neprichádzajú k tebe... nie som žiadny znalec umenia, ale čítala som o ňom niečo, moja pamäť však neslúži, už neviem, kvôli čomu, šlo asi o techniku, pozadie, nie je to obraz len o úsmeve mony lisy
ale podla mna tym nebolo nic take myslene.. podla mna si to len ludia zidealizovali.. hej ale akože je to pekné, ale zas aby to malo až takú obrovskú hodnotu.. mne sa iné obrazy páčia viac.
Videla som ten obraz v Louvri.. Pochybujem, že tam bol vyvesený pravý nakoľko ho už ževraj raz ukradli, snažili sa ho poliať kyselinou.. Tak nebudú tak hlúpy a nevyvesia snáď pravý... Obraz je pekný ale nefascinuje ma na ňom nič ani ten jej úsmev.
ty by si nechcel odpojiť net a venovať sa niečomu užitočnejšiemu? farmárčeniu, prípadne hľadaniu ženy, čo sa ani nevylučuje, a je to teraz strašne in... ?!??
ten obraz fascinuje ludí asi preto že je dosť ťažké namalovať taký neurčitý divný úsmev ako má mona líza, ktorý v podstate ani neni úsmev ale len úškrn a vyvpoláva pocit ako kebyže vie o vás všetko ako kebyže vás má prečítaných, nedá sa presne určiť načo mona líza myslí alebo na čom sa uškŕňa
Inak mňa tiež Mona Lisa nejak extra nezaujala, ale tak jednoducho je to najslávnejší obraz na svete, je logické, že sa mu ľudia veľa venujú. Moji obľúbení maliari sú Dali, Bosch, Bruegel, Arcimboldo a tiež insitní maliari ako Ján Husárik, Pavel Hajko, Martin Jonáš...
@antifunebracka Ach, toto! Hej, na to ma už upozornilo viac ľudí, tak som sa prestala na Birdz prihlasovať cez svoju webku (vo vyhľadávači), neviem či to mohlo byť príčinou, no myslím, že to pomohlo a už tam nie som, takže asi áno A ďakujem ku gratulácii pod tou fotkou, ale tak ozaj to nie je žiadne víťazstvo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
» heatherpringle.wordpress.com/2010/01/27/leon...
ten obraz je jednoducho pekny a ona sa tvári akože heh to bude obraz za milion
mňa napríklad Da Vinci fascinuje
Tak takýto trefný komentár som ešte nečítal