Ahoj, som deviatačka a v škole mám celkom dobré výsledky (stále čisté jednotky, len teraz jedna dvojka z matiky) a o 2 týždne je monitor a ja sa strašne bojím chcem ísť na gymnázium o ktoré je dosť veľký záujem a sa bojím že ma neprijmú od začiatku
Ako sa najlepšie pripraviť? doučovaním, proste pozreť čo si v tých monitoroch nevedela, a zopakovať si to.
Čo sa týka takých tých základných rád, rob všetko čo vieš, a čo nevieš, neskôr sa k tomu vráť. Využi celý čas čo máš k dispozícií ku konci na nekonečné kontrolovanie a prepočítavanie. Ja idem tiež písať. A keď sa tak moc bojíš že ťa nepríjmu, vyber si aj iné, menej nátlakové školy.
@hoperpohroma Ale nie, ja som zistil, že si v 9. ročníku nepamätám delenie/násobenie pod sebou, premeny jednotiek ako dm^3 > cm^3, vzorce lichobežníka atď.. U väčšiny platí že to nezabudneš, ale furt sa dá veľa vecí zabudnúť.
@riki137 tak ja som bola na gymnazium a monitor z mat som pisala ako testovanie, ale dieto problemy som nikdy proste nemala, ako sa da zabudnut delenie pod sebou a premena jednotiek? O______o vzorec lichobeznika este ok.. ten neviem, len sa mi mari nieco so z1, z2 a v
Keby si vedela ako som ja pred rokom stresovala O rok si povieš "čo by som len dala zato robiť také testy ako monitor" a nie tu hente, gymko, to je už o psychickom zdraví :I
čo ide o monitor, na stresy je dobré magnézium, ja som pila asi 2 tyždne pred monitorom aj počas monitora magnéziu, lebo má najviac mg a skľudní ťa Urob si pohodlie, keď píšeš, nestaraj sa o druhých, sústreď sa na text ako najviac môžeš a keď začneš čítať úlohu, neprestávaj, lebo stratíš niť. A čítaj úlohy do konca Ak nejakú úlohu vyriešíš a vieš, že ju máš dobre, tak si ju označ, aby si sa k nej už nevracala, pretože po polhodine, čo do toho budeš čumieť, sa ti budú zdať všetky možnosti správne a každý výpočet zlý Aby si zbytočne neporobila hlúpe chyby A na gymko ťa vezmu aj tak Držím palce
Aj ja si hovorím že nebudem stresovať že klúúd bude všetko OK..ale tam ked to predomna hodia tak asi len tak OK nebudem že však čo..len nejaký testík z teÓrie to je
hlavne si VER! nie zas moc, lebo ja napríklad robím také chyby, že tie zložité veci bez problémov vyrátam... ale v tých jednoduchých veciach ako je 3.6 urobím chybu? ...lebo nedávam pozor... tak sa plne sústreď a ude to v pohode
Neber to zas tak, ja som monitor ešte nepísal a myslím že to také ťažké nebude. Stačí sa do toho pozrieť aspoň na hodku denne, čo preberáte na tých hodinách venované monitoru, dávať pozor a nebude problém. Čo sa týka toho "natláku" na to gymnázium, tak keby si povedala konkrétnu školu, tak by som ti mohol pozrieť priemer známok ľudí, ktorý sa tam hlásia A zistíš aké máš približné šance sa tam dostať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ja neviem, ked mas jednotky a dvojky tak nestresuj, je to zbytocne
matiku aj tak nemas o bifleni sa a ak matiku raz vies tak ju nezabudnes
Čo sa týka takých tých základných rád, rob všetko čo vieš, a čo nevieš, neskôr sa k tomu vráť. Využi celý čas čo máš k dispozícií ku konci na nekonečné kontrolovanie a prepočítavanie. Ja idem tiež písať. A keď sa tak moc bojíš že ťa nepríjmu, vyber si aj iné, menej nátlakové školy.
-ja som sa nepripravoval takmer vôbec, na polroka som mal z matiky 3 a monitor som dal na 85%
Takže tak.... a skončil som na gymku
čo ide o monitor, na stresy je dobré magnézium, ja som pila asi 2 tyždne pred monitorom aj počas monitora magnéziu, lebo má najviac mg a skľudní ťa Urob si pohodlie, keď píšeš, nestaraj sa o druhých, sústreď sa na text ako najviac môžeš a keď začneš čítať úlohu, neprestávaj, lebo stratíš niť. A čítaj úlohy do konca Ak nejakú úlohu vyriešíš a vieš, že ju máš dobre, tak si ju označ, aby si sa k nej už nevracala, pretože po polhodine, čo do toho budeš čumieť, sa ti budú zdať všetky možnosti správne a každý výpočet zlý Aby si zbytočne neporobila hlúpe chyby A na gymko ťa vezmu aj tak Držím palce
A učitelia stále strašia.Aj nás strašili a aha sme tu a napísali sme to dobre