Motivujú Ťa ľudia na sociálnych sieťach? Motivuje Ťa viac niekto, koho poznáš osobne alebo niekto, koho síce nepoznáš ale je známy, má viac followers..? Alebo len sleduješ iných ľudí a nijak Ťa neovplyvňuje ich aktivita? Nemyslím len šport... hocičo
mňa napríklad motivuje jedna baba, teraz už moja kamoška, v jej dlhých behoch, napríklad dnes-zajtra beží Barborskú cestu dlhú 189km ktorá sa normálne chodí 9 dní proste potom ako to vidím, mi môj poobedný cezpoľný 15 km beh príde ako jahôdka
a napríklad taká Pamela Reif ma nemotivuje vôbec aj keď ju sledujem
Sledujem ludi, ktori ma obohacuju o informacie, zabavia alebo upokoja (zverky hlavne).
Iluzie dokonalych zivotov su len… iluzie. Nie je to skutocnost, nema ma ako motivovat clovek, ktory 24/7 riesi len seba, svoj vizual a svoj instagram. Ved to je totalne hodnotove prazdno.
Ja práve na sociálnych sieťach nikoho nesledujem a doteraz tej vlne ani nerozumiem, ale som rada za toto fórum, lebo dúfam, že sa tu dočítam prečo to ľudia robia
Ale keď si spomenula Pamelu, tak občas podľa nej cvičím, ale ako osobu ju nesledujem, vôbec netuším kde sa vzala a co okrem toho cvičenia robí ale YouTube mi ju dal ako prvú, keď som hľadala niekoho podľa koho by som mohla cvičiť, tak som vyskúšala a celkom mi to sadlo, nechcelo sa mi už pátrať po iných, čiže pre to práve ona...
Sledujem množstvo ľudí, ktorí sú veľmi úspešní a sú špičkou vo svojom obore - či už sú to atléti, vedci, profesori, entertainers, aktivisti, podnikatelia.. A veľmi ich obdivujem, vzhliadam k ich schopnostiam a tvrdej práci, žeriem, že dedikovali roky svojho života niečomu, čo milujú a teraz o tom robia osvetu na internete zadarmo len tak pre hocikoho, kto má záujem a zdieľajú plody svojej tvrdej práce, to je jedna z najkrajších vecí na internete ale nemyslím si, že ma to motivuje tak, osobný kontakt s (aj keď nie tak úspešným a svetoznámym) lektorom jogy, profesorom, mentorom.. proste osobou, ktorá ma nejak vedie, niečo mi dá, trebárs ma mierne demotivuje tým, že mi narovinu hovorí, že niečo robím zle, že ma čaká dlhá a tŕnitá cesta a ja mám potom chuť zalátať svoje medzery a makať na sebe.. takýto efekt na mňa žiadna internetová postavička, žiaľ, mať nikdy nebude
na soc. sieťach nehľadám motiváciu..väčšinou tam hľadám iba niečo čo ma formu zábavy alebo odreagovania.. + častejšie sledujem ľudí ktorých poznám, sledujem ich aktivitu a to čo práve prežívajú lebo mi to príde zaujímavé a som viac informovaný..a potom samozrejme informácie zo sveta.. motiváciu hľadám vždy skôr v sebe ako v iných
@luc.ka nehovorila som nič o dokonalých životoch samozrejme že to nie je reálne..
@passerine ja sledujem zaujímavých ľudí a práveže veľa ľudí ktorí nie sú maosovo známi ale sú úplne obyčajní ako ja, niekde z okolia napríklad Orava-Liptov a robia čo ich baví a zdieľajú to a to ma potom motivuje tiež ísť napríklad behať.. pretože vidím že to niekto dáva aj keď chodí do práce, vonku sneží, nie sú ideálne podmienky ale keď sa chce tak sa dá
@thunderstorm áno áno mňa tiež viac motivujú ľudia, s ktorými som reálne v kontakte a vidím že sú úplne obyčajní z mäsa a kostí a dávajú brutálne výkony a nie sú ani profíci proste
Nesledujem asi nikoho, ku komu by som vzhliadala, sledovala ich prácu... Sledujem zopár náučných a zábavných kanálov na youtube, sledujem B. Občas zájdem na instagram, lebo tam mám ľudí, ktorí ma zaujímajú. A to sú ľudia, s ktorými mám/mala som/môžem mať osobný reálny kontakt.
Na základe toho, čo títo ľudia hovoria, ja si rozširujem obzory, získavam nové informácie, recenzie na veci, ktoré ma zaujali...
@luc.ka@11 ale veď ja nehovorím nič o motivátoroch, ale o ľuďoch, ktorí zdieľajú svoju vášeň (napr. beh, varenie, životný štýl alebo mindset alebo hocičo iné) čím priamo alebo nepriamo mňa osobne motivujú sa tiež zlepšovať v niečom ja neviem niekoho môže motivovať niekto v štrikovaní alebo vyšívaní alebo nejakej podnikatelskej činnosti čojaviem nejaká aktivita ktorú zdieľa
@dz@12 ok. tak ci tak by som to nenazvala motivaciou, mozno inspiraciou, na skutocne motivovanie k nejakemu vykonu mne osobne len sledovat niekoho uspech nestaci ?
Asi normalny clovek. Viac mi je kamarat ako niekto na internete, a ked nieto na internete tak ten koho viac poznam a zhodol som sa s nim vo viacerych veciach a je mi blizsi tak ma to ovplyvni viac ako ked to povie niekto koho nemam rad. Ale na druhej strane si myslim ze som viac kriticky ako bezny clovek. Neverim priliz ani jednej strane.
Na FB, IG, nesledujem nikoho koho nepoznám osobne. Vlastne až na hudobníčku Katarinu Málikovú... Ale tú prakticky pozná osobne sestra... Na FB mám 80 ľudí a na IG 20. Asi som staromodny. Dokážem mať rešpekt a nechať sa motivovať len skutočnými ľudmi ktorých poznám a s ktorými sa môžem osobne porozprávať. Kamarátim sa s dosť staršími ľudmi ktorých si vážim a ktorí niečo dokázali a za ktorými je niečo vidieť a budú mi chýbať až tu raz nebudú... Mám dojem že mladšie ročníky než ja už sú pohltené IG, FB, IT, TikTok a inými vecami natolko že strácajú chuť pre vlastnú sebarealizáciu a individualitu. Že doslova ničia čas ktorý majú.
Povedal by som ze nie, skor taka inspiracia. Take vacsie ucty na socialnych sietach su casto pre mna stracaju autentickost, najviac ma bavia take mensie ucty, ludia co su z roznych miest po svete, kde som nebol alebo aj z okolia sledujem a najdem tak nove miesta
Co sledujem par na bajku chodia jazdit o 4-5 rano, to chcem vyskusat pravidelne napriklad cez leto alebo posledne som na IG dostal odporucenie na fajn postroj na canicross tak som objednal a vyskusam ako ma to bude bavit
Kazdy je iny, kazdeho nieco ine zaujima, skor motivujem sameho seba, ze posuvat ciele a vidim ten progress.
Mozno urcitu dobu som bol motivovany z cestovania, lebo vela ludi bude tvrdit ako ta to obohati, ake to je skvele, fotky vyzeraju super a vela ludi cestuje... alebo treba zazit thruhike a podobne ... niekedy sa treba mozno len zastavit a porozmyslat co vlastne clovek chce.
Ok, mozno ma motivuju ludia co maju volneho casu kolko chcu..tak aby som pracoval do buducna lepsie. a mal viac volna tiez
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a napríklad taká Pamela Reif ma nemotivuje vôbec aj keď ju sledujem
Sledujem ludi, ktori ma obohacuju o informacie, zabavia alebo upokoja (zverky hlavne).
Iluzie dokonalych zivotov su len… iluzie. Nie je to skutocnost, nema ma ako motivovat clovek, ktory 24/7 riesi len seba, svoj vizual a svoj instagram. Ved to je totalne hodnotove prazdno.
Ale keď si spomenula Pamelu, tak občas podľa nej cvičím, ale ako osobu ju nesledujem, vôbec netuším kde sa vzala a co okrem toho cvičenia robí ale YouTube mi ju dal ako prvú, keď som hľadala niekoho podľa koho by som mohla cvičiť, tak som vyskúšala a celkom mi to sadlo, nechcelo sa mi už pátrať po iných, čiže pre to práve ona...
@passerine ja sledujem zaujímavých ľudí a práveže veľa ľudí ktorí nie sú maosovo známi ale sú úplne obyčajní ako ja, niekde z okolia napríklad Orava-Liptov a robia čo ich baví a zdieľajú to a to ma potom motivuje tiež ísť napríklad behať.. pretože vidím že to niekto dáva aj keď chodí do práce, vonku sneží, nie sú ideálne podmienky ale keď sa chce tak sa dá
@thunderstorm áno áno mňa tiež viac motivujú ľudia, s ktorými som reálne v kontakte a vidím že sú úplne obyčajní z mäsa a kostí a dávajú brutálne výkony a nie sú ani profíci proste
Nesledujem asi nikoho, ku komu by som vzhliadala, sledovala ich prácu... Sledujem zopár náučných a zábavných kanálov na youtube, sledujem B. Občas zájdem na instagram, lebo tam mám ľudí, ktorí ma zaujímajú. A to sú ľudia, s ktorými mám/mala som/môžem mať osobný reálny kontakt.
Na základe toho, čo títo ľudia hovoria, ja si rozširujem obzory, získavam nové informácie, recenzie na veci, ktoré ma zaujali...
kvalitny cringe
Skôr ma môžu “inšpirovať”.. že aj takéto je miesto, kam sa dá ist na výlet.. atd.. a takých účtov sledujem viac.
Co sledujem par na bajku chodia jazdit o 4-5 rano, to chcem vyskusat pravidelne napriklad cez leto alebo posledne som na IG dostal odporucenie na fajn postroj na canicross tak som objednal a vyskusam ako ma to bude bavit
Kazdy je iny, kazdeho nieco ine zaujima, skor motivujem sameho seba, ze posuvat ciele a vidim ten progress.
Mozno urcitu dobu som bol motivovany z cestovania, lebo vela ludi bude tvrdit ako ta to obohati, ake to je skvele, fotky vyzeraju super a vela ludi cestuje... alebo treba zazit thruhike a podobne ... niekedy sa treba mozno len zastavit a porozmyslat co vlastne clovek chce.
Ok, mozno ma motivuju ludia co maju volneho casu kolko chcu..tak aby som pracoval do buducna lepsie. a mal viac volna tiez