O rok pôjdem do 9. triedy a potom by som chcel študovať na strednej v BA...
ked'že dosť slušne zarábam, chcel by som si tam prenajať jedno izbový byt. Moja otázka znie: Môže si človek pod 18 rokov prenajať byt? Ako to riešiť, alebo to potom bude napísané na rodičov?
p.s. viem že je na to skoro, ale dosť ma to zaujíma
@obsadiliminick som pocula, ze sa na tom velmi dobre zaraba a neviem, ako inak by si mohol 'slusne'zarobit 13-rocny chalan, s ktorym akurat mavaju hormony
@worrye ak by ti na to jednoducho došla socialka tak sa rozlúčte s pridavkom ( ja viemž e pridavok to smiečny ) ale tuším by to aj jaksi riešili.... jednoducho dokedy nemáš 18 tak intrák
a čudujem sa tvojej máti že 15 ročného fagana, ktorý "dobre zarába" nechá len tak ísť samého bývať do BA
@worrye ale variť tak, že jej trošku pomáhaš? Lebo je rozdiel variť, keď to robíš sám a nikto ti ani trošiiiičku nepomôže a variť tak, že "mami, toto ako?" a "mami, a koľko múky do toho ide?"
@dievcatko13 Lasagne, steaky (ale sa ešte ako-tak doúčam, lebo mi to vždy jaksik nevýjde Kuracie, Bravčové na víne, rezne na prírodno, v cestíčku, a samozrejme že aj tie hranolky
@dievcatko13 Tam by mi robil problém hlavne dozor a tak, ak ti povedia že nemôžeš po 10-tej výjsť z intráku a podobné pičoviny..takže tak uvažoval som aj nad Mladou Gardou, ale tam sú väčšinou vysokoškoláci..takže ten byt mi príde vhod, ked'že je aj zariadený a môžem si tam robiť čo chcem
prenajat byt si urcite nemozes, ked nie si plnolety....
a nech je to aj totalny srandista, ktory na niecom fici, nechapem preco ho vsteci hned zhadzujete.... zvlast veci typu, ze neni sanca aby vedel prat, varit a postarat sa ako tak o domacnost, resp sam o seba.... poznam dost ludi, ktori boli aj v nizsom veku odkazani riesit tieto veci, lebo rodicia boli vytazeni a ak chceli jest museli si poradit.... a zapnut automaticku pracku, vysavat a utret prach mi nepride zas taka strasna veda, zeby to clovek v 13tich, ci kolko to akoze tuto mlady muz ma, nezvladol.
To je dosť škoda, pretože by som si ten byt ozaj radšej prenajal.. a dalo by sa tak, že si zoženiem ešte niekoho kto má 18 (tiež študent) a napíše sa to na neho?
ale popravde.. ak mas fakt 13.. a ako si napisal "vasi ti to v pohode dovolia" tak len tak medzi nami si koleduju o celkom pekny "sud" a ze sa to prevali je skoro ista vec..
nehovoriac o tom, ze ked ti to vasi dovolia, tak to je potrebne riesit verejne na birdzi keby to tak fakt bolo myslim, ze ten byt by si uz davno mal, lebo by ti to vasi zariadili..
presne nad tým som rozmýšlala aj ja tiež chcem(pravdepodobne aj pôjdem) ísť do braaatislavy ale už budúci rok ..ale intrák bude asi lepšia možnosť aspoň na prvé dva roky a potom rozmýšľať o byte
moj kamarat v15tich odisiel z domu, nasiel si pracu, zarabal na seba a byval sam v byte a v 20tich sa ozenil (uz ma 28mimochodom). nevidim dovod preco by si niekto nemohol v 15tich zarabat a postarat sa sam o seba. takze nerieste ko*otiny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
O rok pôjdem do 9. triedy a potom by som chcel študovať na strednej v BA...
ked'že dosť slušne zarábam, chcel by som si tam prenajať jedno izbový byt. Moja otázka znie: Môže si človek pod 18 rokov prenajať byt? Ako to riešiť, alebo to potom bude napísané na rodičov?
p.s. viem že je na to skoro, ale dosť ma to zaujíma
a hej, prezraď ako si môžeš dobre zarábať
a poprosil by som k veci...
mimochodom, 13 ročný
@obsadiliminick Bolo to tam práve pre to, aby sa tu nespamovalo tým kde zoženiem €...
mimochodom, len dvaja ľudia mi normálne odpovedali, a to tu je 19 príspevkov..
+ @19 chceš sa presvedčiť že áno?
a čudujem sa tvojej máti že 15 ročného fagana, ktorý "dobre zarába" nechá len tak ísť samého bývať do BA
Nefajčím, nepijem, som slušný, dobre sa učím..niesom žiadny hulvát ani nič iné, takže mi dôveruje
Inak preco sa neopytas rodicov? Sak si daj zmluvu na nich...
@makacik a ešte si prenajmem tvoju matku nech ma vytrúbi ty KOKOT
Chlapec, povedz mi, čo berieš, že máš z toho také dobré haluze? A za koľko to predávaš?
a nech je to aj totalny srandista, ktory na niecom fici, nechapem preco ho vsteci hned zhadzujete.... zvlast veci typu, ze neni sanca aby vedel prat, varit a postarat sa ako tak o domacnost, resp sam o seba.... poznam dost ludi, ktori boli aj v nizsom veku odkazani riesit tieto veci, lebo rodicia boli vytazeni a ak chceli jest museli si poradit.... a zapnut automaticku pracku, vysavat a utret prach mi nepride zas taka strasna veda, zeby to clovek v 13tich, ci kolko to akoze tuto mlady muz ma, nezvladol.
Že sa mu každý rehoce a neverí, že môže zarábať?
Naučila som sa, že keď má človke kúsok talentu a veľa snahy, môže zarábať dobre aj v 13tich, aj v 15tich, aj v 17tich.
Ale ako jebte do neho s kludom, ved to by nebol biiiiirdz...
@worrye ako si ta tak vsimam a ak mas ozaj 13, tak na mna posobis dost vyspelo.. no a neda, tie pravne veci vsetky od 18
To je dosť škoda, pretože by som si ten byt ozaj radšej prenajal.. a dalo by sa tak, že si zoženiem ešte niekoho kto má 18 (tiež študent) a napíše sa to na neho?
áno, má to niečo spoločné, ale neviem, či ti až tak treba matiku na to, ale s tou trojčlenkou si ma sklamala, že to nevieš
chcel som napisat nieco ine..
ale popravde.. ak mas fakt 13.. a ako si napisal "vasi ti to v pohode dovolia" tak len tak medzi nami si koleduju o celkom pekny "sud" a ze sa to prevali je skoro ista vec..
nehovoriac o tom, ze ked ti to vasi dovolia, tak to je potrebne riesit verejne na birdzi keby to tak fakt bolo myslim, ze ten byt by si uz davno mal, lebo by ti to vasi zariadili..
ja som písal že by mi to dovolili, ale AKO je možné riešiť tú situáciu (aby som bol aspoň trochu v obraze)
@michelangelo89 Dávam zvyčajny 6-7 tipov a dokopy je kurz 1.56, podám si za 350 eur a odídem z 500-kou
@popolcek na čo len chceš, žltá karta, rohové kopy, počet gólov..ponuka je široká
a cakal som konkretne tipy