Ked som este chodila do skoly, tak väčšina spolužiakov bolo presvedcenych, ze ľahké prechladnutie nie je infekcne ochorenie. A stale ma prekvapuje, ze si to mysli aj vela ludi vo vyššom veku. Aká je vasa skusenost?
Vlastne hej, myslela som si že nachladnutie je len od zimy, a nie od vírusu, bacila, alebo čoho. A už viem že je to infekčné ale aj tak tomu moc nerozumiem
@aventine To znamená, ze niekto sa nakazi virusom (od iného človeka). Ide ale o to, ze to ochorenie sa uňho nemusi prejaviť, imunita si s tým poradi skor, nez by mal ten dotyčný akékoľvek príznaky. Ide ale o to, ze akékoľvek oslabenie organizmu (chlad, stres, znížená imunita...) môže vies k prepuknutiu toho "nachladnutia" či inej virozy, ku ktorému by inak nemuselo dôjsť.
@staphylococcus Áno, myslí si to naozaj veľké množstvo ludi. Dokonca by som povedala, ze snad 90% tych, s ktorými som sa nejak v minulosti dostala k tejto téme. Len som mala tu otázku asi polozit trochu inak, nie tak tendencne, aby to neskreslovalo výsledky.
Chcela som sa zo srandy ísť spýtať, či v zásade znie otázka či majú ľudia základné info alebo sú blbí. Nepredpokladala som, že niekto naozaj vyberie možnosť "áno". A ľaľa....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov