Práve som sa tak zasmial nad úpadkom svojich matematických schopností! Úplne som zabudol, že jestvujú lineárne rovnice a že kadečo sa nimi dá vyriešiť...
Myslím si číslo. Keď ho zaokrúhlim na stovky nadol, tak dostanem 400. Keď ho zaokrúhlim na desiatky nahor, tak dostanem opäť 400. Aké číslo si môžem myslieť?
ODPOVEĎ:
Pri zaokrúhľovaní nadol nemôžem dostať väčšie číslo ako si myslím, takže moje číslo je 400 alebo viac. pri zaokrúhľovaní nahor nemôžem dostať menšie číslo ako si myslím, takže moje číslo je 400 alebo menej. Teda moje číslo môže byť jedine 400.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Myslím, že päť by malo byť celé číslo.
7x+5=8x
5
have a nice day
Práve som sa tak zasmial nad úpadkom svojich matematických schopností! Úplne som zabudol, že jestvujú lineárne rovnice a že kadečo sa nimi dá vyriešiť...
ODPOVEĎ:
Pri zaokrúhľovaní nadol nemôžem dostať väčšie číslo ako si myslím, takže moje číslo je 400 alebo viac. pri zaokrúhľovaní nahor nemôžem dostať menšie číslo ako si myslím, takže moje číslo je 400 alebo menej. Teda moje číslo môže byť jedine 400.