@patrixo Ono to je o dosť komplikovanejšie celé, ja som si o tej kauze v poslednej dobe veľmi veľa zisťovala a nie je to vôbec tak jednoznačné celé, ako sa môže na prvý pohľad zdať :/
@patrixo naviac... Neviem, čo je na tom pravdy a už si žiaľ nepamätám zdroj, ale vraj v USA boli robené štúdie, kde sa zistilo, že relatívne veľké percento odsúdených (nepamätám si presne aké, no viem že ma to prekvapilo), bolo odsúdených neprávom. Aj keď viem, že teraz to znie štýlom "jedna pani povedala", no nechce sa mi to aktuálne dohľadávať. Ale aj by som tomu celkom verila, určite sa občas stane, že je človek odsúdený neprávom. Ale celkovo keď si zistíš o tej kauze detailnejšie, tak naozaj sa z toho zdá, že Kajínek je skôr nevinný ako vinný podľa mňa, resp. že je to tak 50:50... Nie sú žiadne priame dôkazy, skôr sú dôkazy pre nevinu a tie čo sú za vinu, sú veľmi pochybné... Ale ako neviem, naozaj. Ja som o niečo viac za nevinu, ale ozaj som si nie istá samozrejme.
Z toho čo viem tak to bol celý nezmyselný proces. Polícia nasilu hľadala páchateľov a skutočne ho odsúdili Len na základe jednej svedeckej výpovede, ktorá prišla až po tom, ako svedkovi - postrelenému, policajti sľúbili, že ho prepustia z väzby za iný trestný čin. Takže Pokoš pred súdom povedal čo mal, pustili ho a Kajínek bol odsúdený. Počas celej tej histórie sa za obnovu konania postavilo viacero ministrov spravodlivosti, súdy však obnovu neumožnili. Tých nezrovnalostí je tam mega veľa na to, aby bol niekto odsúdený na doživotie.
@patrixo Dokonca aj v odôvodnení rozsudku malo padnúť, že svedok je Róm a Róm by predsa neklamal pred svojou matkou, ktorá je prítomná na súde. Takto sudca zdôvodnil dôveryhodnosť svedka, ktorého inak vyhodnotil ako nedôveryhodného, lebo sám bol mafiánskou gorilou.
@tikalok S tým nemôžem nesúhlasiť... Ale aj tak, ak je naozaj nevinný, tak doživotie je podľa mňa za krádeže až moc Možno naozaj nevraždil a vnímal spopularizovanie svojho prípadu, ako šancu dostať sa na slobodu...
@azizi nuz, len mu celkom tazko verit, ze zostal iba pri nejakych vlamaniach, ked sa osobne poznal s takymi vrahmi ako cerny (5nasobny vrah z pripadu orlicke vrazdy) a roubal (dalsi hajzel vrazdiaci pre peniaze).. cesky rybnik bol maly a tato verbez sa navzajom dobre poznala
@azizi , je možné že v USA boli robené štúdie ale pochybujem že o európskom súdnictve, súdnictvo u nás funguje úplne opačne ako v USA - zjednodušene - kým u nás musí prokurátor dokázať vinu, v USA musí obžalovaný dokázať svoju nevinu
@cltr0n No veď, stačí počúvať čo hovorí Lipšic. Novinári sa ho na to samozrejme x-krát pýtali. On tvrdí, že Andruskó nie je dôveryhodný svedok ale v tejto veci vypovedá dôveryhodne. To od obžaloby samozrejmé. Rovnako ako obhajoba tvrdí, že Andruskó nie je dôveryhodný svedok. Konečné slovo má súd, ktorý pripustil jeho svedectvo a považuje ho za dôveryhodného (v tejto veci). A taktiež je jeho výpoveď podmienená slubmi vyšetrovateľov, ktoré vraj nedodržali - vraví Andruskó.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov