Neviem ci by som to nazvala doslova nudit, ale ked si vezmeme napriklad takeho psa... Pes potrebuje neustale dostatocne mnozstvo podnetov, potrebuje sa niecim zamestnavat, vybit energiu (samozrejme ze do istej miery to zavisi aj na povahe toho ktoreho psa). Niektore psy dokonca vyslovene vyzaduju nejaku cinnost spojenu s pracou, pretoze tak boli vyslachteni. Taka borderka je snad najstastnejsia pri praci, aportovani, sporte, hre, vycviku... Ked sa nemoze zamestnavat v dostatocnej miere, tak sa to moze prejavit v znacnej miere aj na jej spravani. Taky pes sa moze spravat destruktivne, to znamena, ze moze napriklad trhat veci okolo seba, moze byt agresivny, nepokojny, neposlusny atd...
Tiez by som tomu mozno prirovnala aj spravanie zvierat zavretych v zoo. Medvede a selmy sa neustale prechadzaju dookola, preslapuju, cele dni monotonne len chodia do kruhu... To by vo volnej prirode nikdy nerobili, takto by sa nespravali. Nenazvala by som to asi slovom nuda, ale byt zavrety cely zivot v jednej klietke bez akychkolvek novych podnetov je pre tie zvierata velmi ubijajuce a odzrkadluje sa to aj na ich spravani a povahe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Tiez by som tomu mozno prirovnala aj spravanie zvierat zavretych v zoo. Medvede a selmy sa neustale prechadzaju dookola, preslapuju, cele dni monotonne len chodia do kruhu... To by vo volnej prirode nikdy nerobili, takto by sa nespravali. Nenazvala by som to asi slovom nuda, ale byt zavrety cely zivot v jednej klietke bez akychkolvek novych podnetov je pre tie zvierata velmi ubijajuce a odzrkadluje sa to aj na ich spravani a povahe.
Nudu a podobne priblblé pocity používa iba človiečik.