mňa by skôr zaujímalo, prečo ľudia majú potrebu moralizovať a podsúvať svoj ideál vzťahu iným cudzím ľuďom.
a to som si myslel že tie názory spred 50 rokov typu; keď si vo vzťahu, máš sedieť doma a užívať si i to, že partner dýcha, už v spoločnosti vymizli
a je to záležitosť každého človeka a vzťahu. Pre niekoho to v poriadku nie je, pre niekoho áno.
A síce chápem, že pre mnohých je to vec ktorá sa úplne nezlučuje so vzťahom, ale existuje viacero druhov vzťahu a každému môže vyhovovať niečo iné.
Pre mňa to dlhý čas tiež bolo tabu a nemal som absolútne potrebu po začatí vzťahu ísť s kýmkoľvek von nie to ešte na zoznamku. Stačil mi jednoducho jeden človek. Momentálne na zoznamke som. Prečo?
Vzťah nevnímam ako celibát a určitý sociálny status ktorý si musím udržať až kým si to nevymažem z fb. Je to pre mňa symbióza dvoch ľudí ktorí si rozumejú do takej miery, že môžu spoločne nažívať, byť detinskí, aj pri sebe srať bez toho aby si vadili. Doslova si pomáhajú v živote ako takom a spoločne ním prechádzajú.
Kedysi v detstve som mal zidealizované predstavy o tom čo vo vzťahu hľadať. Myslel som, že vzťah je niečo, čo má človeka rozvíjať a že partner vždy musí byť inšpiráciou a motívom pre niečo nové .Chcel som úplne všestranného človeka, ktorý by mal nielenže rozmanité hobby ale doslova pomohol mi so všetkým k čomu sa sám nedokopem. + by bol nekonfliktný, inteligentný, atraktívny, dobrý v posteli s rovnakými úchylkami a samozrejme ideálne rovanké hodnoty a názory a verný až do smrti.
Táto predstava je podľa mňa nemožná, no väčšina ľudí to naďalej vyhľadáva a rozchádza sa, lebo buď ich partner nespĺňa jednotlivé body, alebo aj keď áno a naozaj nájdu niekoho podobného, zistia, že ich po čase "nudí".
Po 6 rokoch vzťahu a 2 bývania v rovnakej domácnosti poznám priateľa tak dôverne a dobre, že ma už reálne nemá čím obohatiť a naučiť. To však neznamená že sa s ním chcem rozísť alebo že mi život s ním nevyhovuje. Jednoducho som v bode kedy sme sa prestali v istých bodoch posúvať samostatne ale teraz spolu.
Stále mám však iné stránky, ktoré chcem posúvať a rozvíjať samostatne cez sociálizáciu a aj sexuálne mi to príde úplne namieste. Je to jednoducho ideálne kombo. Netvrdím, že vydrží navždy a že je pre všetkých ale vyskúšal som si to tak aj onak a momentálne nám vyhovuje toto. A zisťujem, že mám nehorázne šťastie, že to priateľ vníma podobne
najskôr som chcel dať automaticky nie, ale zase na druhej strane... netreba to zovšeobecňovať... človek je tvor jednak slobodný a jednak aj spoločenský (teda aspoň sa tak tvrdí, no... nie na každého to platí samozrejme), takže záleží od toho za akým účelom niekto chodí na takéto sťaby zoznamky... ak tam chodí preto, aby bol v styku s ľuďmi, či už so starými známymi alebo aj s novými, tak nevidím žiadny problém... je to podľa mňa to isté ako keď sa niekto zoznámi s niekým v realite... a ak tam chodí preto, aby si dajme tomu každý deň dohodol nejaké stretko s niekým novým, tak to už o niečom svedčí no... ono stále som toho názoru, že niektorí ľudia jednak druhému a možno aj jednak sami sebe zakážu chodiť na takéto portály len čisto z jediného dôvodu... zo strachu... lebo kde je napísané, že ak niekto má nejakého partnera či partnerku, že už nemôže spoznávať ďalších ľudí? nikde... ono je samozrejme jednoduchšie vybrať si niekoho z malého počtu jedincov ako z veľkého počtu... keby sa každý s každým začal spoznávať, tak len vtedy by si možno mnohí jedinci uvedomili, že monogamia naozaj neexistuje... ale to je už na inú tému takže je to proste v hlave... a je to slobodná vôľa daného človeka... kto chce, nech chodí... kto nie, nech nechodí... easy
Neviem načo by som tam chodila keby mam vzťah v ktorom sa cítim dobre.
Ale mimo : už sa mi stalo ze mi typek vypicoval ze som už mesiac s ním a stále mám tinder
Spoznavat novych ludi je v pohode, pokial tam nie je niekto schvalne aby si nasiel niekoho noveho a je vo vztahu, tak nech ma aj 20 appiek Do urcitej miery by mal byt vztah volny a neriesit srajdy kto co moze a mal by.
Na zoznamke nemá čo zadaný človek hladať. To len ukazuje ako si váži ten vzťah ktorý má. To je zoznamka, nie nejaký nezávezný pokec s čašníkom.
Z princípu by tam človek nemal ani vkročiť, pokiaľ si ten vzťah váži ako som hovoril.
Rozhodne si to nemyslím, no aj napriek tomu vídam takých viac než dosť ...je mi z takých zle, však ja mať babu, ktorá by sa mi vo všetkom páčila, tak by som tieto sprostosti už dávno odinštaloval
A pokec nemám, hoci som skúšal, ale neoslovilo ma to nijak.. ...jedine čo gayov som tam stretal ...po pár dňoch sa aj na ňu zabudlo a asi ani účet nemám ...ale na zoznamky zatiaľ chodím, keďže som nezadaný a teda primárne by to malo byť pre takýchto a nie zadaných..
No to mi za žiadnych okolnosti nepríde ok. Akože aj keby mi tvrdil že tam hľadá kamarátov, tak vôbec. Na týchto stránkach predsa ide o vzhľad, vyslovene páči sa mi/ nepáči sa mi. A o vzhľad predsa v kamarátske nejde či?
Navyše určite existujú stránky kde sa spoznávaš s ľudmi na základe koníčkov atď..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Či je ok keď človek tieto zoznamky využíva na to aby svoju polovičku podvádzal, to je predsa úplne iná otázka!
a to som si myslel že tie názory spred 50 rokov typu; keď si vo vzťahu, máš sedieť doma a užívať si i to, že partner dýcha, už v spoločnosti vymizli
a je to záležitosť každého človeka a vzťahu. Pre niekoho to v poriadku nie je, pre niekoho áno.
A síce chápem, že pre mnohých je to vec ktorá sa úplne nezlučuje so vzťahom, ale existuje viacero druhov vzťahu a každému môže vyhovovať niečo iné.
Pre mňa to dlhý čas tiež bolo tabu a nemal som absolútne potrebu po začatí vzťahu ísť s kýmkoľvek von nie to ešte na zoznamku. Stačil mi jednoducho jeden človek. Momentálne na zoznamke som. Prečo?
Vzťah nevnímam ako celibát a určitý sociálny status ktorý si musím udržať až kým si to nevymažem z fb. Je to pre mňa symbióza dvoch ľudí ktorí si rozumejú do takej miery, že môžu spoločne nažívať, byť detinskí, aj pri sebe srať bez toho aby si vadili. Doslova si pomáhajú v živote ako takom a spoločne ním prechádzajú.
Kedysi v detstve som mal zidealizované predstavy o tom čo vo vzťahu hľadať. Myslel som, že vzťah je niečo, čo má človeka rozvíjať a že partner vždy musí byť inšpiráciou a motívom pre niečo nové .Chcel som úplne všestranného človeka, ktorý by mal nielenže rozmanité hobby ale doslova pomohol mi so všetkým k čomu sa sám nedokopem. + by bol nekonfliktný, inteligentný, atraktívny, dobrý v posteli s rovnakými úchylkami a samozrejme ideálne rovanké hodnoty a názory a verný až do smrti.
Táto predstava je podľa mňa nemožná, no väčšina ľudí to naďalej vyhľadáva a rozchádza sa, lebo buď ich partner nespĺňa jednotlivé body, alebo aj keď áno a naozaj nájdu niekoho podobného, zistia, že ich po čase "nudí".
Po 6 rokoch vzťahu a 2 bývania v rovnakej domácnosti poznám priateľa tak dôverne a dobre, že ma už reálne nemá čím obohatiť a naučiť. To však neznamená že sa s ním chcem rozísť alebo že mi život s ním nevyhovuje. Jednoducho som v bode kedy sme sa prestali v istých bodoch posúvať samostatne ale teraz spolu.
Stále mám však iné stránky, ktoré chcem posúvať a rozvíjať samostatne cez sociálizáciu a aj sexuálne mi to príde úplne namieste. Je to jednoducho ideálne kombo. Netvrdím, že vydrží navždy a že je pre všetkých ale vyskúšal som si to tak aj onak a momentálne nám vyhovuje toto. A zisťujem, že mám nehorázne šťastie, že to priateľ vníma podobne
Ale mimo : už sa mi stalo ze mi typek vypicoval ze som už mesiac s ním a stále mám tinder
Z princípu by tam človek nemal ani vkročiť, pokiaľ si ten vzťah váži ako som hovoril.
sice .. polovicu mojich frajerov som spoznala na pokeci, ok, beriem spat
Navyše určite existujú stránky kde sa spoznávaš s ľudmi na základe koníčkov atď..
Takze vy, ktorým to príde v pohode ste pekne mimo