A ešte ako raz ked som sa ešte počas školy učila do rána,tak som vypila asi 3 silné kávy a 4 guarany a som bola totálne mimo, skoro som skončila v nemocnici... A nehovoriac o tom,že som bola celá rozklepaná ako narkoman,nevedela som ani poradne chodiť a bolo mi zle...už nikdy viac....
tak srcde ti to moze brutal napumpovat, moze hrozit jeho arytmia a tak... nastastie som este nebol nuteny uzivat kavu ani energetaky, sak uvidime na maturach
jezis ved to je jasne ze ano ... kazdopadne urcite je lepsie si dat kavicku a nie energetak ... nechapem rodicov co dovilia svojim detom pit energeticke napoje a kavu nie
nemyslím si že to je škodlivé pokial to nie sú sugar free energeťáky. ja som zvykol piť 3-4 energeťáky denne a okrem toho vypijem min liter coly a niekolko čajov denne a v nich je tiež kofeín. ale prestal som piť energeťáky lebo ma vôbec nepovzbudzujú. môžem ich vypiť aj nieviem kolko a lahnúť si a nemám problém zaspať
@silwesa jj umelé sladidlá. umelé sladidlá sú ovela škodlivejšie ako kofeín alebo cukor. umelé sladidlá majú 92 oficiálnych nežiadúcich účikov od nádorov po slepotu, sklerózu, epilepsiu a mnohé iné. okrem toho, pre ľudské telo sú neprirodzené a preto ich organizmus nevie spracovať a rovno ich ukladá, takže zo sugar free nápojov viac priberieš ako z normálnych
Od noveho roka som prestal s energetakmi ale teraz som zas zacal kavy vypijem 3-4 za den + energetak ale to som uz zuzil na jeden dva, ale chcem zas prestat s nimi, pretoze skodia na zuby ,zaludok atd atd...
jaj ale inak som chcela vlastne povedat k veci, ze isto to je skodlive.. to sa prejavi po dlhsej dobe na zdravotnom stave podla mna.. a raz cez
24 hodinovy volejbalovy turnaj som si dala tri kavy, par energetakov a este nejaku tycinku a bola som teda riadne nastartovana uz by som to nezopakovala
kávu nepijem,len občas si dám nejaké latté alebo čo...ale tak,aby som spravila nejakú kávu tak nie a energeťáky...to len občas,tak 2 za 4 mesiace mozno a neviem,ci som neprehnala,podľa toho,či to potrebujem,alebo nie
keď sa nepotrebujem vzpružiť, kávy ani energeťákov sa už ani nedotknem. na výške som mala obdobie, kedy mi na dodanie energie pomáhalo iba celonočné pitie silného zeleného čaju v kombinácii s piracetamom, čokoládou a redbullom, a už také nič nechcem.
minuyl rok som stale si kupovala aj 2 energetaky za den ale tak zas tie energetaky z lidla to niesu ani energetaky D..a kavu pijem len niekedy ked mám chutku ...podla mna to ale skodiii..
Minimálne to zvyšuje tlak..ale ako komu. Podľa mňa po týchto prázdninách ostarnem aspoň o 2 roky, podľa toho čo robím so svojím telom.Toľko kávi som snáď ešte ani nevypila.Čo sa týka energeťákov, chutí mi Burn a Rockstar,niekedy aj Red bull...tie kupujem väčšinou len za gastráče a na osvieženie, pretože mne nešlapú.Káva síce tiež moc nešlape, ale trošku preberie.Tlak si po nej nemerám, takže neviem či sa mi zvíšil, ale vždy mám po nej studené ruky
ja pijem energetické drinky už asi 3 roky a každý deň v roku aj 6 plechoviek redbullu som na nich závislá a ktomu si dám ešte aj 2 kávy a pol litra cocacoly a maximálne čo sa mi z toho stane je že sa mi poriadne rozbúši srdce a za hodinu to prejde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a skodlive to teda je podla mna ...
a energetaky som zacala az teraz v lete. ked nechcem jest (nie som hladna) tak si dam energy.
a obcas aj ten sugarfree.
@picasso preco su sugarfree horsie? kvoli umelym sladidlam alebo aj kvoli nieco inemu?
A co sa tyka energetakov ako ktore....
Ak si citate zlozenia, tak vidite tie rozdiely medzi jednotlivymi znackami....
Mne to robí citeľne zle na srdce (isteže v kombinácii s fajčením, kávou a stravou).
kava neskodi
energetaky nepijem ...
skodia urcite obidva ale ked mas rozumne mnozstvo a nenavyknes si na 4 kavy denne podla mna je to potom v pohode
Jedna baba od nás zo školy vypila 5 energeťákov a bola hospitalizovaná.
momentálne pijem 2 kávy denne a v pohode. Ale nie sú extra silné, to zas nie
Nechápem tie deti co maju asi 10 rokov a vruke mosnter co je vacsi ako ich hlava....ked uz jedno tak radsej kava ta nieje taka skodliva...
A energetaky nepijem uz teda vobec!je to svinstvo.
24 hodinovy volejbalovy turnaj som si dala tri kavy, par energetakov a este nejaku tycinku a bola som teda riadne nastartovana uz by som to nezopakovala