Myslite si ze sa priepast medzi bohatými a chudobnými zväčsuje? Co nás čaká v buducnosti?
Myslíte že sa globálne priepasť medzi chudobnými a bohatými zvysuje? Ze mizne stredná vrstva? a ako to bude v buducnosti? To akoze niektorí budu lietať po vesmíre a niektorí na ulici umierať od hladu?
Okrem Nemecka a Luxemburska sa v každom jednom státe E
samozrejme, ze stredna trieda mizne...
ja nechcem byt z tych, co fnukaju nad tym, aki su chudobni a stazuju sa, ze nemaju pracu, resp. nie dobre zaplatenu pracu.. preto som sa rozhodla pre nie lahke studium, ktore ma ale dobru uplatnitelnost a po takych ludoch je stale dopyt na pracovnom trhu. kazdy snad vie, co chce v zivote dosiahnut a nemoze nikoho obvinovat, ze mu to ''neumoznil''...
@neutralnothing Vsak dobre ja nehovorím že je to až uplne nespravodlivé. Ked niekdo nepohne prstom tak nech sa nesťažuje že nemá nič. A ked niekdo maká 7 dní v týždni tak nech si užíva luxus.
Ale vies v realite je to tak že kolkokrát tí najtalentovanejsí nemaju peniaze na studium a nemôžu studovať nemaju podmienky na nič a skončia pod mostom.
A niektorí maju bohatých tatinkov čiže aj tak nepohnu prstom celý život a nevedia nič a aj tak maju luxus.
Áno, je to tak, priepasť sa zväčšuje. Ale peniaze nie sú všetko a keď si šikovný dá sa to. Život obyčajných ľudí nikdy nebol ľahký, spýtaj sa svojich starých rodičov. Väčšina z nich boli doslova chudáci. Ale aj tak si postavili dom, aby mali kde bývať, mali čo jesť, nemali takú ponuku ako dnes, ale boli šťastní.
@vytvoreniestranky ked moze rom z osady studovat medicinu, tak nevidim dovod na to, aby nemohol aj obycajny chudobny clovek... nie je to jednoduche, ale vsetko sa da.. mam spoluziakov z roznych socialnych zazemi.. kto chce, tak to da
a nezavid bohatych tatinkov
Ano, zvysuje sa. Je to automaticky dosledok krizy. Nie, nie je to automaticky zla vec. V USA su tie noznice rozstrihnutejsie milionkrat viac, ale aj ta najnizsia vrstva sa ma ovela lepsie, ako ta na Slovensku, kde je to "spravodlivejsie". A rising tide lifts all the boats.
(Fun fact: Slovensko je jeden zo svetovych lidrov v tom, ze medzi najbohatsimi a najchudobnejsimi je maly rozdiel - aj tak vidite, ako sa tu mame v porovnani so zapadnymi krajinami)
V USA sa nerovnosť zvyšuje od 1979. Reaganova deregulácia, dane atď, plus aj technický pokrok umožňuje menej ľuďom zvládnuť viac ako kedysi, čo nahráva koncentrácii majetku. Ťažko povedať ako sa to ďalej vyvinie.
A inak ako bolo spomenuté mnohé postkomunistické štáty majú nízku nerovnosť (all equal, all poor) a sociálne štáty (Škandinávia...).
Ked sa pozries do historie, vzdy bola priepast medzi bohatymi a chudobnymi dost velka. Grofi, cari, krali, vsetko sa to vyvazalo na pozlatenych kococh zatial co sedlac hladovala.
Mozno aj oni sa pytali to iste..
to bude tím, že každý rokom pribúda lenivcov, ktorým sa nechce spraviť niečo naviac a čakajú, že dostanú niečo zadarmo... samozrejme nie všetci majú možnosti také priaznivé ale pokiaľ majú a nevyužijú to tak ich smola..
Milujem tých ktorý hovoria :"samozrejme nie všetci majú možnosti také priaznivé ale pokiaľ majú a nevyužijú to tak ich smola.."
Po prvé nie každý je natoľko inteligentný že môže študovať dobre platený odbor/prácu (UT,medicína atď)
Po druhé aj keby boli nie každého to baví.
Mizne pretože istí ľudia chcú aby mizla.
Pretože sa to hodí do ich plánu.
@16 jj hlavne keď aj tá stredná vrstva v amerike je zadlžená po kokot a zo dňa na deň sa môže 70% USA ocitnúť bez domova keby bola vôla istých ľudí.
Tiež sa mi vidí , že sa majú lepšie ako my
@hetfield no jo to je tym, ze ti ludia ktori vsetci hromadne chodia k urnam su ovcami stale, a ti, na ktorich taky argument neplati sa len stazuju ale volit nejdu
sikovnym patri svet, ja si myslim...
to ze sa clovek chudobny narodi je chyba jeho rodicov (nevyuzili prilezitosti ktore mohli) ale to ze je chudobny na stare kolena je jeho chyba...
drviva vacsina ludi nema to co maju bohaty AJ preto lebo dodrziavaju pravidla moralky a co ja viem co vsetko pre bohatych je prvorade ako co najviac zarobit a preto toho maju kolko maju ..... A majeto k ma tendenciu hromadit sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
To nás čaká, bez toho času pravdaže, to je len málo pravdepodobné.
ja nechcem byt z tych, co fnukaju nad tym, aki su chudobni a stazuju sa, ze nemaju pracu, resp. nie dobre zaplatenu pracu.. preto som sa rozhodla pre nie lahke studium, ktore ma ale dobru uplatnitelnost a po takych ludoch je stale dopyt na pracovnom trhu. kazdy snad vie, co chce v zivote dosiahnut a nemoze nikoho obvinovat, ze mu to ''neumoznil''...
Ale vies v realite je to tak že kolkokrát tí najtalentovanejsí nemaju peniaze na studium a nemôžu studovať nemaju podmienky na nič a skončia pod mostom.
A niektorí maju bohatých tatinkov čiže aj tak nepohnu prstom celý život a nevedia nič a aj tak maju luxus.
a nezavid bohatych tatinkov
(Fun fact: Slovensko je jeden zo svetovych lidrov v tom, ze medzi najbohatsimi a najchudobnejsimi je maly rozdiel - aj tak vidite, ako sa tu mame v porovnani so zapadnymi krajinami)
A inak ako bolo spomenuté mnohé postkomunistické štáty majú nízku nerovnosť (all equal, all poor) a sociálne štáty (Škandinávia...).
Mozno aj oni sa pytali to iste..
Po prvé nie každý je natoľko inteligentný že môže študovať dobre platený odbor/prácu (UT,medicína atď)
Po druhé aj keby boli nie každého to baví.
Pretože sa to hodí do ich plánu.
@16 jj hlavne keď aj tá stredná vrstva v amerike je zadlžená po kokot a zo dňa na deň sa môže 70% USA ocitnúť bez domova keby bola vôla istých ľudí.
Tiež sa mi vidí , že sa majú lepšie ako my
to ze sa clovek chudobny narodi je chyba jeho rodicov (nevyuzili prilezitosti ktore mohli) ale to ze je chudobny na stare kolena je jeho chyba...
drviva vacsina ludi nema to co maju bohaty AJ preto lebo dodrziavaju pravidla moralky a co ja viem co vsetko pre bohatych je prvorade ako co najviac zarobit a preto toho maju kolko maju ..... A majeto k ma tendenciu hromadit sa