dufam, ze nie...spomenul by som taky pripad, co sa stal v Irsku pred par rokmi, v Irsku je zakaz potratov a raz jedno 14-rocne dievca znasilnil na ulici muz. Ona nielen musela zit s traumou, ale otehotnela a nemohla ist na potrat. V 14-tich rokov vynosila dieta a porodila. Tusim, ze ho dala na adopciu, ale aj tak ma psychicku traumu, ktorej sa uz nikdy nezbavi. Preto som zasadne proti, cirkev by sa nemala pchat do ludi, ktori v cirkvi nie su, nech si riesi vlastne problemy s knazmi co znasilnuju deti.
v urcitych situaciach aj ja som proti potratom napr. ak znasilnia dievca alebo mladu zenu, ale som zasadne proti tomu, aby slecny pripadne damy v trvalych vztahoch, v manzelstve sli na potrat podla mna toto uz je fakt nemoralne...
@drejka nechytaj ma za slovicka ak niekto zije v dlhodobom vztahu a nahodou sa im podari splodit dieta tak nech sa o neho aj staraju ved su predsa za neho zodpovedni, mali si davat pozor, lenze ak niekoho znasilnia tak ta dotycna za to nemoze v tejto situacii som za potrat..
otázkou ostáva že či tu birdzáci naozaj schvaľujú potrat alebo nenávidia cirkev... ale už dávnejšie som vedel že na birdzi sa nájde 1 zo sto čo verí v Boha.. avšak každému by som radil prečítat knižku chatrč. Nemyslím tým pohlad na boha ale pohlad na cirkev, a aby ste tu nesplietali sprostosti ked o tom neviete všetko
@drejka napriklad v tom prípade znásilnenia sa nikdy neviem rozhodnúť, priklanám sa k potratu ale inač by som to zakázal, ved ked niekto nechcel decko tak nech si ho nerobi a tiež nesuhlasim ak nejaká teenka čo je tehotná len preto že nedáva pozor si dá urobit potrat.. to už bolo dobrovolné a nie násilné
myslím že ak sa to Vatikanu podarí, bude v EÚ rozhodne pár mladých párov zničených a vela mladých dievčat čo si myslia že nemajú šancu sa o dieťa postarať, tak čo urobia... niekde porodia a buď ho zanesú do centra pre odložené deti alebo ho jednoducho niekde nechá, no a ak to to dieťa prežije kým ho niekto nájde, čo sa stane, skonči v detskom domove... (to je ten lepši prípad, no sú aj také čo to dieťa porodia a nechajú ho niekde zabalené udusiť ak ho sami rovno nezabijú, časté riešenie mladých dievčat z psychickými problémami, napr. si konečne niekoho najde, ten ju ako 15-16 ročnu nabúcha a opustí, čo také dievča z už tak narušenou psychikou môže urobiť...?) nad takým niečim Vatikán nepremýšla preto že vraj boh je zásadne proti potratom... cirkev a tie jej nápady...
@lesush ja som nenapisal nic v zmysle, ze by mal potrat traumu zazehnat, ale ze to bolo pre to 14-rocne dievca ovelaa horsie po psychickej a fyzickej stranke, ako keby sla na potrat, preto by nemal za slobodnu volu rozhodovat daky pojebany Vatikan, pretoze v pripadoch ako tento alebo ked bude dieta postihnute, ked je matka maloleta atd by malo byt na vole matky ci si dieta necha
Neviem, pretože veľa ľudí bude robiť všetko preto aby sa to nepodarilo, ale ja som na strane Vatikánu. Ľudia by si mali pred sexom uvedomovať, čo idú robiť a nie to brať nezáväzne.
S interupciou by som súhlasila len v prípade znásilnenia.
tým že zakážu potrat sa nič nezmení... mladý ludia budú stále brať sex ako doteraz, tak isto stále tu budú prípady tajneho tehotenstva zo strachu pred rodičmi...
V skutočnosti je interupcia ako sex z kondómom, alebo keď berieš antikoncepciu taktiež nasilu zabraňuješ aby sa min. jeden z milióna narodil... ja osobne som pre slobodné rozhodovanie v zmysle zákona pravdaže, veď podla samotnej cirkvi sme slobodne mysliaci ludia a tak ani boh nemá právo rozhodovať za nás...
prestaňte platiť cirkvám a nebudú mať vplyv na také rozhodnutia
ja by som pri zdravom decku potraty aj zakázala, dnes sú lieky, ktoré aj po znásilnení pomôžu (síce nie psychike, tam by určite pomohla kastrácia vinníka ), ale pri postihnutých neni čo riešiť, ničí to život jednej aj druhej strane, keď argumentujete bohom, tak nech robí kvalitné veci, vy si tiež nekúpite z obchodu nepodarok, ale naštvaní ho bežíte reklamovať
@rollo111 Viem, že akýkoľvek druh antikoncepcie má podobný účinok ako interupcia. Ja antikoncepciu neberiem, nebrala som a ani nebudem (či už kvôli sexu, alebo kvôli absurdnostiam ako je zdravá pleť, väčšie prsia...) nepotrebujem to. Uznávam sex až po svadbe - kedy to bude prejavom oddanosti, bude to z čistej lásky a nebude to hriech. A vtedy sa zrodia a chcené deti...
no sex po svadbe podla mňa nie je prejavom oddanosti aj keď vela dievčat to tak bere, obvykle z mužskej strany je to prejav trpezlivosti a sebakontroly pri dievčati ktoré ho vzrušuje už len svojim pohľadom, nie to ešte dotykom, no keďže vie že ho chceš aj ty, počká si... no nie donekonečna...
prečo si myslíš že sex pred svatbou je hriech...? sex nie je iba o rodeni detí a samotnom vzťhu, má omnoho hlbši význam... no sex až po svatba s tým nemá nič spoločné... v starých dobách bola svatba len cirkevné spojenie dvoch ludí ktorý sa spolu chcely milovať... keďže v starých dobách cirkev ovládala takmer všetkých ludí, zo strachu pred božím hnevom sa zamilovaný vzaly v kostole len preto aby si to mohli bez výčitiek konečne rozdať... čo to znamená...? svatba je len ľudsky výmysel nie božie prianie... a neprekvapilo by ma ak by ju vymyslel nejaký nadržaný biskup, len preto že mu nejaká holka nechcela dať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
kokoti.
@demonica13 zastankyna potratov..?
Ale ak sa im to podarí, tak
» i0.kym-cdn.com/photos/images/n...
skorej by mali vymyslieť niečo čo by umožnilo bezpečne zbaviť človeka nechceného tehotenstva.
Toto je vemi hraničná téma ale osobne si nemyslím že by niekto mal toto zakazovať...teda, dúfam že nie
pamätajte, že ten deň sa rýchlo blíži, kedy nastane súd..........filip
S interupciou by som súhlasila len v prípade znásilnenia.
Vatikán vždy mal moc a nie len nad EÚ ale dokonca nad celým svetom... (no skoro nad celým
@trubka91
tým že zakážu potrat sa nič nezmení... mladý ludia budú stále brať sex ako doteraz, tak isto stále tu budú prípady tajneho tehotenstva zo strachu pred rodičmi...
V skutočnosti je interupcia ako sex z kondómom, alebo keď berieš antikoncepciu taktiež nasilu zabraňuješ aby sa min. jeden z milióna narodil... ja osobne som pre slobodné rozhodovanie v zmysle zákona pravdaže, veď podla samotnej cirkvi sme slobodne mysliaci ludia a tak ani boh nemá právo rozhodovať za nás...
ja by som pri zdravom decku potraty aj zakázala, dnes sú lieky, ktoré aj po znásilnení pomôžu (síce nie psychike, tam by určite pomohla kastrácia vinníka ), ale pri postihnutých neni čo riešiť, ničí to život jednej aj druhej strane, keď argumentujete bohom, tak nech robí kvalitné veci, vy si tiež nekúpite z obchodu nepodarok, ale naštvaní ho bežíte reklamovať
v podstate si môže človek aj tak za všetko sám
že si kresťanka...?
no sex po svadbe podla mňa nie je prejavom oddanosti aj keď vela dievčat to tak bere, obvykle z mužskej strany je to prejav trpezlivosti a sebakontroly pri dievčati ktoré ho vzrušuje už len svojim pohľadom, nie to ešte dotykom, no keďže vie že ho chceš aj ty, počká si... no nie donekonečna...
prečo si myslíš že sex pred svatbou je hriech...? sex nie je iba o rodeni detí a samotnom vzťhu, má omnoho hlbši význam... no sex až po svatba s tým nemá nič spoločné... v starých dobách bola svatba len cirkevné spojenie dvoch ludí ktorý sa spolu chcely milovať... keďže v starých dobách cirkev ovládala takmer všetkých ludí, zo strachu pred božím hnevom sa zamilovaný vzaly v kostole len preto aby si to mohli bez výčitiek konečne rozdať... čo to znamená...? svatba je len ľudsky výmysel nie božie prianie... a neprekvapilo by ma ak by ju vymyslel nejaký nadržaný biskup, len preto že mu nejaká holka nechcela dať...
aký si ty nepodarok, o čom to trepeš?
hey, chápem.
To nič, len ma to trošilinku zasiahlo. Som v pohode.