Máš 16tnásť, kde by si teraz utekal . Ked si dokončíš aspoň "hlavné vzdelanie" a budeš mať tak 19-20 rokov tak by som asi už uvažoval o odchode do inej lepšej krajiny na dobrý život.
Po strednej som išiel na výšku v Bratislave, a postupne som tu začal pracovať. Povedal som si, že po skončení výšky odídem, lebo na Slovensku je veľmi veľa legislatívnych a mentálnych nevýhod a ešte je tu aj veľký bordel a špina.
Potom som bol pripravený odísť, niečo sa stalo a spôsobilo to, že som svoje sťahovanie odložil o pár rokov...
Akože dá sa tu žiť, ale nemá to cenu, je to zbytočne ťažké, a akonáhle začnete byť trochu úspešní, ľudia vás začnú oj...vať a nenávidieť, lebo ste dačo dokázali...
Milujem svoju vlasť, ale nedá sa tu žiť... - to je moja filozofia.
ja sa ani nedivím, že mladým ľuďom sa tu žije ťažko, ak 3/4 z týchto ľudí odchádza do zahraničia a tento štát je plný starých neaktívnych a ufrflaných ľudí, ktorí volia koho volia a potom to aj tak vyzerá
no a v cudzine by som možno mohla žiť, ale isto by som sa často vracala na Liptov alebo niekde tam, tam je krásna príroda, skvelé jedlo a skvelí ľudia
tak je to tu zle,ale nie najhorsie.co maju povedat taky rumuni,vietnamci alebo mongoly.predtym nez prisla kriza sa tu uz dalo akotak zit,potom prisla kriza a zase sme tam kde sme boli pred desiatimi rokmi.prace malo,vsade daju minimalnu mzdu atd.ale za to nemoze vlada ale amerika.v tomto obdobi je najlepsie odist niekam na zapad.alebo druha moznost,dufanie vo vyhre v sportke.
na slovensku je na figu...aj ked je to v zahranici pre slovaka tazke je to lepsie ako tu...aspon pre mna..nikto sa tu o nic nestara ludia su k sebe zavistlivi, neprajni, falosni..keby to tak nebolo urcite je to fajn..kazdy sa tu hra na nieco co nie je...a ten pocit volnosti v zahranici je uzastny...mozes preist po ulici a nikto sa o teba nezaujima...ten pocit anonimity je uzasny hoci nebezpecny...aj mentalita ludi v zapadnej europe je ina...neznasam to tu
ja si myslim ze to aj zalezi podla toho kde na slovensku zijete. lebo niekde na zapadnom je vysia zivotna uroven ako niekde na vychodnom. a zial potom sa to prejavuje v ludoch a ich mysleni. ja..ties..by som to riesli asi tak ze zit inde ale obcas, chodit pozriet sem. lebo je tu kopec veci koli ktorym tu nechcem stravit cely zivot. a nieje to o ekonomike, ale o mysleni a zmyslani ludii. darmo slovensko ma euro a v ba sa zije skoro ako na zapade, ale ide mne o rozmyslane a zmyslane a nazory ludi na niektore..premna dolezite otazky. takze to umna hra dolezity ,rozhodne nie nepodstatny dovod. lepsie povedane dovody. opakujem este raz, nieje to len o peniazoch.
jasne ze hej..ved slovensko je viac menej cele krasne...ved pozrite sa ma USA, tam je to krasne a bohate len v mestach...inde je to chudobnejsie ako u nas...a zas ked sa pozriete na rumunov alebo japoncov sak oni tam robia za smiesnu mzdu...je pravda ze v niektorych statoch ako napr. francusko je to fajn aj z pohladu penazi ale doma je doma a tu sa da tiez slusne zit
@25 moj nazor na uniu?! SUX EU este aj to aky tvar ma mat banan idu diktovat
ako sa vravy .."domou je tam, kde je srdce " : ) ci tak nejako a moje srdce patri len jednej jedinej krajine a slovensko to urcite nieje a tam bude aj moj domou
jednoznacne oplati...poznam ludi ktory chceli za kazdu cenu odist ale po case sa aj tak vratili pretoze im nieco chybalo ...dobra praca sa da najst aj u nas a ja vobec neuvazujem ze by som niekam odist..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Ešte máš pár rokov čas (ak teda niečo zamýšlaš)
Potom som bol pripravený odísť, niečo sa stalo a spôsobilo to, že som svoje sťahovanie odložil o pár rokov...
Akože dá sa tu žiť, ale nemá to cenu, je to zbytočne ťažké, a akonáhle začnete byť trochu úspešní, ľudia vás začnú oj...vať a nenávidieť, lebo ste dačo dokázali...
Milujem svoju vlasť, ale nedá sa tu žiť... - to je moja filozofia.
no a v cudzine by som možno mohla žiť, ale isto by som sa často vracala na Liptov alebo niekde tam, tam je krásna príroda, skvelé jedlo a skvelí ľudia
asi sa raz odsťahujem preč,ale ešte 5 rokov si tu budem musieť pobudnúť na škole
(jaký super graf som spravil
ako sa vravy .."domou je tam, kde je srdce " : ) ci tak nejako a moje srdce patri len jednej jedinej krajine a slovensko to urcite nieje a tam bude aj moj domou