je to na to aby ludia drzali hubu ze nemaju kde davat odpad ktory sa moze recyklovat
a nie kazdy si vsima potom smetiarou ked pridu zobrat smeti ze to davaju do toho isteho vsetko naraz
@mefistofel neni pravda! teda nie všade. ja som ešte nevidela také, že by smetiari dávali všetko do jedného potom.
furt keď dojdu s tým smetiarským autom, tak tam vyprázdnia len tie kontajnery "nefarebné" a z času na čas dojde iné auto, ktoré vyprázdňuje ostatné.
šak furt jak som doma tak raz týždenne ráno počujem, jak sklo rinčí jak šialené a furtom sa zľaknem toho.
@elemia to je síce pravda ale nakoniec sa to aj tak všetko pomieša, keď to tie autá privezú na skládku. Na internete je toho veľa a aj v Tv dávali o tom dokument. Ak nájdem tak to sem hodím.
@elemia mozno u vas v cechach kde teraz byvas ale nie na slovensku
ale mozno na sklo jedine je iny. Plast, papier a neviem este co tak to davaju vsetko do komunalneho odpadu normalne.
i ked pravda co pise @3 ze ono sa to potom este nasledne triedi a to triedia mozno tak 10ludia ktorym pridavaju pracu ktora nemusela byt. Ale aspon maju studaci brigadu
@mefistofel myslim, ze lacnejsie je zaplatit tych ludi, co to triedia ako platit cca dalsie dve tri nakladne auta, ludi, co by museli tiez obsluhovat tie auta a aj naftu ci na co to jazdi
@h8u pretože napr. taký plast sa tak či tak potom triedi, čo je to za druh plastu. pvc, tetrapak a ďalšie sračky. jako píše @13 v tom aute to je rozdelené. potom sa triedia iné věci.
Ja si dám normálne tú námahu a jedného pekného dňa nasadnem do takého auta a pôjdem sa na to pozrieť.
A nájdem ten dokument o tom ako to miešajú opäť dokopy!!!
Slovensko nemá techniku na recyklovanie a vyvážať a recyklovať niečo v iných krajinách je ekonomicky nevýhodné.
nedavno som pozerala dokument o skladkach v USA. okrem ineho tam ukazovali ako sa triedi odpad urceny na recyklaciu. akoze dost ma to fascinovalo, lebo to bolo vsetko na jednom pase a napr tam triedia aj plechovky, tak tie vytahoval z toho pasu nejaky magnet, plasty daco odfukovalo a tak. dost zaujimave to bolo, skoda, ze neviem ako sa to volalo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a nie kazdy si vsima potom smetiarou ked pridu zobrat smeti ze to davaju do toho isteho vsetko naraz
Následne sa to triedi ručne ale v zahraničí - u nás to všetko miešajú dokopy.
furt keď dojdu s tým smetiarským autom, tak tam vyprázdnia len tie kontajnery "nefarebné" a z času na čas dojde iné auto, ktoré vyprázdňuje ostatné.
šak furt jak som doma tak raz týždenne ráno počujem, jak sklo rinčí jak šialené a furtom sa zľaknem toho.
Preto chodia tie autá, aby ľuďom zalepili oči
ale mozno na sklo jedine je iny. Plast, papier a neviem este co tak to davaju vsetko do komunalneho odpadu normalne.
i ked pravda co pise @3 ze ono sa to potom este nasledne triedi a to triedia mozno tak 10ludia ktorym pridavaju pracu ktora nemusela byt. Ale aspon maju studaci brigadu
triedi sa to potom ručne, kamarátka robila na skládke počas strednej.
a mefi, to na slovensku je ten úkaz!
ja som si minule tiez vsimol za tetula v auparku zosypala vsetky kose do jedmeho vreca
A nájdem ten dokument o tom ako to miešajú opäť dokopy!!!
Slovensko nemá techniku na recyklovanie a vyvážať a recyklovať niečo v iných krajinách je ekonomicky nevýhodné.