asi by som to čo poviem nenazvala históriou.. ale istým spôsobom..spôsob života, akým predtým žili a že sa niečo z toho stále zachovalo je to také typicky slovenské... dať si bryndzové halušky kým sedím na pníčku a cítim vôňu čerstvo napílených pilín za mučania kráv
jak buduci ucitel dejepisu by som mal povedat kraviny ako bernolak, stur, hlinka etc. .... ale, ... ale .... naozaj som hrdy na nasich hokejistov, tí aj napriek tomu, ze maju velke konta aj tak pridu (vacsina) a sem tam ukazu svetu, kto to su slovaci ..... tzv. dejatelia, to podla mna robili z casti hlavne kvoli sebe, zistne ... napriek tomu co sa o nich uci v skole
Máme veľké množstvo barokových, renesančných klasicistických a iných pamiatok, ale málo kto o nich vie a aj keď vedia, štát sa "stará" , aby ostali zachované čo "najviac" a mohlo ich vidieť ešte veľa budúcich generácií...
@azel bude v tom že posledných 20 rokov negatívne veci VELMI VELMI prevyšujú čokoľvek na čo by sa aj dalo byť hrdý z dávnejšej minulosti.
Povedz mi teda na čo by som mohol byť hrdý ?
@hetfield tvoju staru mater partizani asi neznasilnovali, co? SNP je len vymysel... Nie je dovod byt hrdy na bandu zlodejov a nasilnikov, ktori sa usli pred vojnou schovat do lesa a prepadavali aj vlastne matere.
Som hrdy za vcerajsi saganov vykon a najma na vaculika, ktori sa stal majstrom europy na plochej drahe slovan ma nezaujima, ale konecne vyhrali.
@hetfield ja som napisal, ze to bola banda vagabundov, tak si to precitaj a pokladaj to za pravdu ako mnohe ine bullkshity co citas a za pravdu nasledne aj pokladas.... aky je v tom rozdiel? Co nevies, ze historiu pisu vitazi? Ze si ju usposobia tak aby im vyhovovala?
Na komplet náš pôvod a na Slovienov na naších predkov a podobne veľká škoda že väčšina hlúpych slovákov fakt nie je na svoj pôvod hrdá a že ani v tejto chvíli sa nezobúdzajú po toľkých gumovaniach hlavy a ničení národnej hrdosti za posledných 24 rokov že nerozvíjajú vlastenecké cítenie... miesto toho podporujú falošných politikov zastávajú sa cigánov a homosexuálov a každému kto má opačný názor plný predsudkov vynadajú do fašistov len preto lebo sa im nepáči že im môže niekto oponovať...
@hajlander A čo si dosiahol? Inač ja na našich hrdinov bývam hrdý lebo týmto im prejavujem vďaku lenže niekto komu myšlienka vlastenectva bola vygumovana z mozgu to ťažko dôjde...
@trash Ja ta neodsudzujem za to, ze si vlastenec, mne je to uplny sumak, respektujem Tvoj nazor aj ked s nim nesuhlasim.
Okrem toho, zacinas nespravnou tezou - myslienka vlastenectva nie je vrodena, ale naucena pocas zivota. Vznikla pocas 19. storocia. To najma z toho dovodu, ze plebs sa zacal burit, tak ta myslienka posluzila mocibaznym a ctiziadostivim ludom ako vyborny prostriedok sa dostat k moci, to samozrejme az na par vynimiek.
príroda? vy ste hrdý na lesy kde sa valaju pneumatiky a plechovice? chodte sa pozrieť za hranice a zistíte že mi tu môžme byť hrdý akurát tak na lacný chlast a cigarety. Toto bola vždy chudobná zem, my tu máme byť hrdý na apatiu, frustráciu, samovraždy... Ako v Rusku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
a vazne: priroda, zeny, hokej
na tych treba byt hrdí
Povedz mi teda na čo by som mohol byť hrdý ?
Som v zahranici a cele Slovensko mi chyba. Proste mentalita a vsetko.
ˇ
Som hrdy za vcerajsi saganov vykon a najma na vaculika, ktori sa stal majstrom europy na plochej drahe slovan ma nezaujima, ale konecne vyhrali.
a z umelcov predsa Andy Warhol - » sk.wikipedia.org/wiki/Andy_Warho...
este raz, su to cudzi ludia, ani jedneho som osobne nepoznal. Ja som hrdy len na to, co vo svojom zivote dosiahnem ja sam
Okrem toho, zacinas nespravnou tezou - myslienka vlastenectva nie je vrodena, ale naucena pocas zivota. Vznikla pocas 19. storocia. To najma z toho dovodu, ze plebs sa zacal burit, tak ta myslienka posluzila mocibaznym a ctiziadostivim ludom ako vyborny prostriedok sa dostat k moci, to samozrejme az na par vynimiek.