neviem na koľko percent to je, ale drvivú väčšinu sa reklamou neriadim... jedine ak príde nejaký nový výrobok na trh a zaujme ma, tak si poviem, že skúsim to a kúpim
niekedy trochu a minule ked som videla reklamu na TUC musela som si z baru hned jedny vytiahnut, ale samozrejme reklamam verim len z casti lebo pochybujem ze niekto zobere cilit bang a hned jak to raz prejde handrou je to uplne ciste napriklad
Reklama nie je o tom, ze si nieco kupim "na zaklade toho, ze to povedali v reklame".
Reklama je o zvysovani povedomia o danom produkte.
Mozete si hovorit kolko chcete, ze sa reklamou neriadite, ale posobi na kazdeho.
Ked idem do obchodu a mam si kupit nieco o com nemam nejake siroke znalosti, tak si skor kupim nieco co mi aspon matne nieco hovori a nie nejaky noname.
Co si kupite skor, notebook Asus, Acer, Sony, Dell, Lenovo, HP, alebo Mivvy, Getac, Aristo?
Väčšinou ma reklamy neovplyvňujú, TV moc nepozerám, reklamy na nete si nevšímam.. ale pokiaľ objavím reklamu na nejaké jedlo, novú čokoládu alebo čo.. tomu neodolám!
Ja si myslim,ze nas reklamy ovplyvnuju aj ked nechceme.Ved ked ideme do obchodu radsej siahneme po niecom co aspon trochu pozname,malokedy si vyberieme nieco co vidime po prvy raz.A z kade to pozname?? Jedine z reklamy.Ci uz ideme autom a nahodou si vsimneme bilboard,hned sa nam to ulozi do pamate,alebo ked niekoho vidime ako si s chutou vychutnava nejaky vyrobok,aj my po nom zatuzime.Cize si myslim,ze aj ked nemusime verit v reklamy,ovplyvnuju nas.
povedal by som tak 30%. ale len do tej miery že vďaka reklamám sa dozviem čo všetko je v obchodoch. ale keď idem niečo kúpiť, tak reklama moc nezaváži. veci vyberám podla dačoho iného
Bohuzial dost...Lebo ked nie je reklama, vlastne o tom vyrobku ani nevies... To je chyba...
A odzrkadluje sa to aj v takych mechanizmoch ako vyhladavace, kedze aj tie ti najdu hlavne sponzorovane alebo inak uprednostnovane odkazy a mnoho dobrych vobec ani nenajdu. Taky Gugel napriklad vobec nie je dokonaly.
Niekedy je bohuzial reklama podstatnejsia ako samotna kvalita. Ale zase je na kazdom, aby sa k nej dopracoval.
hm ale na toto neviem odpovedať ... záleží čo berieme ako výrobok ...
ak by bola tá vec hmotná teda niečo konkrétne tak ma možno reklama ovlyvní na takých 10-20 % ... napríklad aké ocenenie mal ten výrobok a potom si už pozisťujem materiál cenu a tak .... no ale ak by to bol výrobok ako webová stránka vytvárala by mi ju určitá firma tam by som bol ovplyvnený ich reklamou aj na 90% (lebo aj ich vlastná stránka je ich reklama) a pokial by to bol nejaký (naťukaj si web) a ponúkal by x čo tak by som bol teda reklamou dosť veľmi ovplyvnený
90, 10 percent tvoria pripady ked som niekde v zahranici a kupujem pre mna neznamy vyrobok / ked sa ako chudobny studentik rozhodujem len a len podla ceny, nakolko nieto ineho vychodiska.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
pokial myslis televiznu tak taky vyrobok co prezentuju v tv som este nekupoval
..kvak..
CHCEM SA PACIT
Reklama je o zvysovani povedomia o danom produkte.
Mozete si hovorit kolko chcete, ze sa reklamou neriadite, ale posobi na kazdeho.
Ked idem do obchodu a mam si kupit nieco o com nemam nejake siroke znalosti, tak si skor kupim nieco co mi aspon matne nieco hovori a nie nejaky noname.
Co si kupite skor, notebook Asus, Acer, Sony, Dell, Lenovo, HP, alebo Mivvy, Getac, Aristo?
pacis sa mi!
A odzrkadluje sa to aj v takych mechanizmoch ako vyhladavace, kedze aj tie ti najdu hlavne sponzorovane alebo inak uprednostnovane odkazy a mnoho dobrych vobec ani nenajdu. Taky Gugel napriklad vobec nie je dokonaly.
Niekedy je bohuzial reklama podstatnejsia ako samotna kvalita. Ale zase je na kazdom, aby sa k nej dopracoval.
ale reklamy na nete, to hej, popripade obcas staci nejaky pekny obrazok v casopise/na plagate a uz je.
ak by bola tá vec hmotná teda niečo konkrétne tak ma možno reklama ovlyvní na takých 10-20 % ... napríklad aké ocenenie mal ten výrobok a potom si už pozisťujem materiál cenu a tak .... no ale ak by to bol výrobok ako webová stránka vytvárala by mi ju určitá firma tam by som bol ovplyvnený ich reklamou aj na 90% (lebo aj ich vlastná stránka je ich reklama) a pokial by to bol nejaký (naťukaj si web) a ponúkal by x čo tak by som bol teda reklamou dosť veľmi ovplyvnený