Vlasta Burian ..a dalo by sa písať viac, aj filmy s Jozefom Krónerom sú fajn. Je toho veľa. A knihy - zaujala ma Timrava - jej život i pohľad na svet - v Neprebudených by sme sa poznali mnohí, pekné a citlivé sú jej opisy postáv, ich charakteristika. Fakt, pole široké, ale na týchto som si teraz spomenula...nech prepáčia tí, o ktorých tu nepíšem .
Neprebudenými som mylela Ťapákovcov - myslím, že to bola maturitná téma na písomkách. A mnohí si s tou témou nevedeli rady. Ono je to o tom, čo nás oslovilo, a každého čosi iné, však sme rôzny, to je ok, svet by bol nudný
kniha jednoznačne Živý bič od Mila Urbana, tam nie je o čom.
a filmová, klasika nie určite... tie typické filmy ako Nevesta na úteku, Titanic, Pán prsteňov... ble... kdeže... najviac sa mi páčili vždy menej známe filmy. mám to aj v profile, môj naj je Jumper, aj dnes som to pozerala... ale ak to má byť viac klasický film, tak komédie Drž hubu! a Horšie než smrť, tie vedú isto... veľmi pekný film je aj Tak dobre ako sa len dá. alebo ešte jeden, ale bohužiaľ asi si nespomeniem na názov, inak veľmi netradičný film o domorodcoch niekde v Južnej Amerike v čase kolonizácie.
aj keď teraz sa veľa hovorí o Twilight-e, chcela by som to konečne vidieť aj keď verím tomu, že ten film sa mi bude páčiť.
zatial neviem co je to zac ten film Public enemies, ale musim to vidiet a zamozrejme nedam dopustit na Sweeney Todd a asi na vsetky filmy kde je džony dep
Anna Karenina - Tolstoj, Sofiina Voľba - Styron (aj kniha aj film)
Raňajky u Tifanniho, Posledné Tango v Paríži - toto sú asi najobľúbenejšie klasiky + Moulin Rouge, ale to neviem či mám, alebo nemám zaradiť do filmovej klasiky
no teda zaleži čo je myslene filmovou klasikou lebo pre mna až filmy pod 1970 a tak možno Na konci s dychom alebo všetky Delonove a potom až tie nad 1970
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a filmová, klasika nie určite... tie typické filmy ako Nevesta na úteku, Titanic, Pán prsteňov... ble... kdeže... najviac sa mi páčili vždy menej známe filmy. mám to aj v profile, môj naj je Jumper, aj dnes som to pozerala... ale ak to má byť viac klasický film, tak komédie Drž hubu! a Horšie než smrť, tie vedú isto... veľmi pekný film je aj Tak dobre ako sa len dá. alebo ešte jeden, ale bohužiaľ asi si nespomeniem na názov, inak veľmi netradičný film o domorodcoch niekde v Južnej Amerike v čase kolonizácie.
aj keď teraz sa veľa hovorí o Twilight-e, chcela by som to konečne vidieť aj keď verím tomu, že ten film sa mi bude páčiť.
,,tolkien- pán prsteňov, hobit"
,,dekameron"odporúčan, perfektné čítanie.....a určite mnoho a mnoho iného, len ja si nikdy nespomeniem
Raňajky u Tifanniho, Posledné Tango v Paríži - toto sú asi najobľúbenejšie klasiky + Moulin Rouge, ale to neviem či mám, alebo nemám zaradiť do filmovej klasiky