nedávno ma napadla taká vec ... V sedemnástich si môžem spraviť vodičák typu B a budem môcť jazdiť autom s niekym, kto má prax 10 rokov. Ako je to ale s motorkou? Môžem s týmto vodičským preukazom jazdiť slobodne po cestách sám na motorke 125ccm
Len bacha. Skupina B pre 125ky platí až od 2 rokov, čo si vyfasoval vodičák, samozrejme len s automatickou prevodovkou, čiže na Pinčle a Simsony môžeš zabudnúť.
Ak máš vo vodičáku A1, tak si môžeš jazdiť jak steš.
Ak A1 nemáš, tak len 50tky do konštrukčnej rýchlosti 45km/h (Babetta, Stadion... a samozrejme papierovo ošetrené skútriky).
@modrepero 100% je to len na 50 pretoze ja teraz jazdim na 125 automate a to az po 2 rokoch čo mam vodicak B, čiže bolo by divne keby 17-roční mohli automaticky s B jazdit aj na 125tke.
Jedine zeby si robil bodicak naraz aj B+A1. V tedy by si mohol jazdit na motorke hned v 17 a na aute s doprovodom. Ja som si radsej pockal a urobil v 18 B+A2 cize ziadne problemy. A teraz sa rozhodujem ci nepojdem po 2 rokoch si urobit velke A.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ci?
Ak máš vo vodičáku A1, tak si môžeš jazdiť jak steš.
Ak A1 nemáš, tak len 50tky do konštrukčnej rýchlosti 45km/h (Babetta, Stadion... a samozrejme papierovo ošetrené skútriky).