Ahojte, chcela by som počuť nejaké cudzie názory alebo odporúčania. Na ďalší rok končím Bc. na EUBE. Moc ma tá škola nenaplňa ale tak už nebudem končiť po 2. ročníku. Chcela by som odísť po Bc. aspon na rok do zahraničia. Neviem, či chcem ísť len vysloven
Myslim si že určite chod,pokial maš možnosť, peniaze, čas a všetko, proste nič ťa tu nedrží a vonku ziskaš skusenosti a všetko, a po bc podla mna uplne v pohode sa dokažeš aj po viac než roku opať vratiť ku škole
tak ja som sla na 5 mesiacov a ostavam uz rok a pol popripade sa stale mozes vratit len na novy zeland sa dostat je velmi velmi velmi tazke sama som to skusala a stale skusa
zmizni do piče z toho zhnitého štátu ,budúcnost si tam nezabezpečíš takú akú človek počas života ma mat....žiješ príliš krátko nato aby si sa tam zajebávala
@anitchka už som skúšala tento rok erasmus a nič neviem či o rok to bude lepšie, možno ešte skusim raz erasmus a ked nie, tak si ani nepodám prihlašku
@simkkka a kde si vycestovala, ak možem vediet? išla si po škole či počas? Hej ten Novy Zeland to bol len taky napad , ja zvazujem aj Kanadu, Australiu, v podstate je to iba na rok (prvotny plan, ak sa nic nezmeni) skusila by som to hocikde
@jurito kruto si to povedal, v poslednom čase čo sa deje, musím len súhlasiť, mna to tu už dlhšie nedrzi, mam 22 a mladšia už nebudem, chcem to skusit inde
@ladyblady ja lutujem kazdu hodinu čo som robil na slovensku skurvenom korupčnom....človek sa tam narobi presne tak isto ako hocikde inde na svete a má 3x menší plat a životne podmienky
Ja by som na tvojom mieste šiel na rok Erasmus (prípadne aj dlhšie ... rok študovať + stáž), prípadne škola ponúka aj dvojdiplomové programy (tj. študuješ aj v zahraničí a získaš master degree aj tam).
Prípadne sú aj iné programy, možnosti ako do zahraničia. Viac ti bude vedieť poradiť taká teta v škole, ktorá to má na starosti, je celkom milá.
Prípadne pozri SAIA, majú veeeľmi veľa možností, ako sa dostať študovať do zahraničia.
Viem napr. aj o ľuďoch, ktorí hneď po skončení Bc. išli študovať master degree rovno do zahraničia (tuším Innsbruck).
Ono možností je fakt veľmi veľa, skôr záleží na tebe, že čo chceš. Do ktorej krajiny by si chcela ísť, či tam chceš študovať, alebo len pracovať / leňošiť, ak študovať, či aj získať titul, alebo ti stačí len tá skúsenosť, či chceš pokračovať na EUBA, alebo nie... a tiež aké sú tvoje skúsenosti, znalosti (napr. jazykové), motivácia.
chod bud na leto, alebo cez erasmus, mozes ist aj na staz, ak nechces studovat, ale podla mna nie je dobre si dat pauzu od skoly, uz ked si zabehnuta, potom mozno budes lutovat, ze uz si mohla mat hotovy aj druhy stupen
a najlepsie je podla man si vyskusat cez leto , co aj ides a nikdy nevies dopredu, ako to budes brat, cize si to este mozes rozmysliet, aby si nelutovala kazdopadne akykolvek pobyt v zahranici je super skusenost a za to nemecko mas u mna bezvyznamne plus
@ladyblady isla som do UK povodne na pol roka a tak vyska ale teraz idem na 2 mesiace domov a naspat este na minimalne rok isla som po strednej a tiez som riesila otazku ci ist hned na vysku alebo skusit zahranicie a povedala som si ze vysku si mozem dorobit hockedy a momentalne som stastna tak jak som celkovo kanada a novy zeland je velmi tazko dostat viza ked budes chciet o tom vediet viac tak mi kludne napis ja som v tom uz expert
@momoglamorous hej hej ako som uz pisala vyššie ja som sa o erasmus uchadzala pred rokom ale nedostala som sa, preto začinam byt skepticka v tomto smere, ja by som rada studovala v zahranici ale potrebovala by som cez nejaky program, nech dostavam grant, sama by som to neutiahla.
ved práve uvažujem, či mi nebude luto ze som to mohla mať doštudovane ale zase premyslam, že tu aj tak nechcem zit, v buducnosti a s tym Ing. ktory budem mat z Euby budem asi s prepacenim hovno v zahranici, rovnako aj s Bc. a rovnako aj teraz, čiže preto vaham a neviem čo mam robit
@tommyhot no budem mať nejakych 6-7 tis, ale ja z toho nechcem len ist si uživať, keby sa dostanem nejako na NZ tak si chcem najst aj nejaku pracu, nielen čerpať z toho našetreneho a NZ bol len napad, ja v podstate som sa hocijaku alternativu ..aj ked zase Taiwan..neviem neviem
@ladyblady na Novom Zelande maju pracaju aj zelandania uz peknych par rokov. Radsej to Nemecko, alebo Australia, Kanada.
Btw tu si v pohode najdes (nelegalnu) pracu ako English teacher aj ked nie si native speaker. Bez papierov zarabas cca 17eur/hod v cistom s papiermi aj dvojnasobok. Ceny su tu vo vseobecnosti aj o 50% nizsie ako na Slovensku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale podla mna sprav aspon Bc. a chod ked ta to tu nenaplna.. Uvidis potom ze co a ako
@simkkka a kde si vycestovala, ak možem vediet? išla si po škole či počas? Hej ten Novy Zeland to bol len taky napad , ja zvazujem aj Kanadu, Australiu, v podstate je to iba na rok (prvotny plan, ak sa nic nezmeni) skusila by som to hocikde
Prípadne sú aj iné programy, možnosti ako do zahraničia. Viac ti bude vedieť poradiť taká teta v škole, ktorá to má na starosti, je celkom milá.
Prípadne pozri SAIA, majú veeeľmi veľa možností, ako sa dostať študovať do zahraničia.
Viem napr. aj o ľuďoch, ktorí hneď po skončení Bc. išli študovať master degree rovno do zahraničia (tuším Innsbruck).
Ono možností je fakt veľmi veľa, skôr záleží na tebe, že čo chceš. Do ktorej krajiny by si chcela ísť, či tam chceš študovať, alebo len pracovať / leňošiť, ak študovať, či aj získať titul, alebo ti stačí len tá skúsenosť, či chceš pokračovať na EUBA, alebo nie... a tiež aké sú tvoje skúsenosti, znalosti (napr. jazykové), motivácia.
a najlepsie je podla man si vyskusat cez leto , co aj ides a nikdy nevies dopredu, ako to budes brat, cize si to este mozes rozmysliet, aby si nelutovala kazdopadne akykolvek pobyt v zahranici je super skusenost a za to nemecko mas u mna bezvyznamne plus
Nad Novym Zelandom s tymi peniazmi ani nerozmyslaj, ak tam nechces ist pozriet len na par mesiacov
ved práve uvažujem, či mi nebude luto ze som to mohla mať doštudovane ale zase premyslam, že tu aj tak nechcem zit, v buducnosti a s tym Ing. ktory budem mat z Euby budem asi s prepacenim hovno v zahranici, rovnako aj s Bc. a rovnako aj teraz, čiže preto vaham a neviem čo mam robit
Btw tu si v pohode najdes (nelegalnu) pracu ako English teacher aj ked nie si native speaker. Bez papierov zarabas cca 17eur/hod v cistom s papiermi aj dvojnasobok. Ceny su tu vo vseobecnosti aj o 50% nizsie ako na Slovensku