apropo... doveryhodne, nemenovane zdroje mi potvrdili, ze @zajkousko absolvoval leto v Ježiš-kempe a z homosexuála sa stal zarytý náboženský fanatik odmietajúci akúkoľvek sexualitu. Vraj mohol byť videný
zajkauska nepoznám neriešim ho príde mi taký trošku popletený ale sú tu horšie indivíduá, jedine by sa nemusel pod všetko podpisovať, už asi celý birdz vie že je filip
a k tomu náboženskému fanatizmu... žiaden fanatizmus nie je zdravý, to je snáď každému jasné.
@2 ono nie ani tak smrťou, len nech sú tí ľudia preboha niekde v riti nie mne na očiach ani nech nepočujem tie somariny..lebo ak aj dajme tomu niekto v niečo verí, neznamená to že to už automaticky musí podsúvať všetkým naokolo a dávať prehnane najavo.. taký mám aj názor na kostoly a pod.-ľudia sa nemusia trepať do kostola každú nedeľu a klaniať sa sochám na to aby verili. sickos
Myslím, že je to každého osobná vec, že do akej hĺbky verí. Áno sú aj také rehoľe, ktoré bežný človek vníma za fanatické, ale budem sa opakovať, je to každého osobná vec. A radšej nech fanaticky veria ako by mali robiť zlo...
aký je rozdiel medzi náboženským fanatizmom (ktorí tu všetci toľko omieľate, no v realnom živote som sa s ním snáď ešte ani nestretol) a tým protináboženským fanatizmom do ktorého tu podľa vyjadrení spadá asi 3/4 birdzu?
pokiaľ niekto nie je taký fanatik, že buzeruje iné náboženstvá a iné názory, za iné zmýšľanie, súdi ľudí len na základe viery a každého iného ako on by posielal do pekla, prípadne robí v mene viery zlé veci ( ako stredovek), tak je to OK a každého osobná vec...silnejšia viera (nie fanatizmus) ešte nikomu neublížila
@imoceans tak prejavuje sa hejterstvom daného náboženstva, snažia sa odvrátiť ľudí od viery, zosmiešňujú to - vlastne ako už bolo napísané 3/4 birdzu
ja som napr. ešte nevidel katolíka, ktorý by niekoho presviedčal nech verí alebo by rozkrikoval o nejakej viere - nehovorím že neexistujú ale je ich omnoho menej ako takých ateistov ktorí robia podobné veci; no okrem zajkouska
a nie nečítal, o čom to je? nechce sa mi vtom vrtať momentálne
@poke zaujimave, ja to mam presne opacne, s jednym som sedel 4 roky na strednej a stale ho to bavilo ma s tym otravovat aj ked som mu otvorene hovoril co si myslim. dalsia je moja teta ktora je fanaticka katolicka a ublizuje tym aj svojej vnucke ktoru taha do kostola odkedy vysla z porodnice, to decko bozkava nohy soche jezisa , ked v noci plakavala tak ju natierali exorcizovanou vodou a podobne. mysli si o mne ze som satanista preto, ze mam v izbe plagaty metalovych kapiel. Je to chore spravanie a ovplyvnuje tym aj druhych, najviac to decko, ktore este ani nevie poriadne kto vlastne je ale už je oblbnute a vymlete katolickymi dristami a ritualmi. Ale tak je to v mnohych rodinach, zacina to krstom , pokracuje prijmanim, birmovkov. Je to dobry system ako nahnat Cirkvi ovce ešte ked su mlade a doslovne nevedome bez prava sami sa rozhodovat.
@imoceans toto čo ty hovoríš je také výnimočné že ešte aj katechet nám rozpráva že je to už prehnané, takže niečo v tom bude, že taký nie je každý, len minimum jedincov
napr. moja mama je veľmi silne veriaca ale nič také nerobí, s hudbou nemá problém ani s ničím podobným
ja naozaj pochybujem o tom, že by ťa obklopovali samí katolíci ktorí by ťa len chceli nalákať na vieru
inak btw to bozkávanie nôh ježišovi nie je fanatizmus, to je raz za rok a patrí to k modlitbe, nemôžeš teraz považovať každého človeka ktorý sa modlí za fanatika - tí sú totiž len tí, ktorí pokrikujú po uliciach, po birdzi a pod o ich viere, chodia po domoch a nútia ľudí veriť a pod., ukrižujú sa aby sa vcítili do ježiša a pod.
a na birdzi je už dávno známou tendenciou, že sa tu objaví raz týždenne nejaká téma zosmiešňujúca náboženstvo; zosmiešňujúca ľudí v ktorý v to veria a pod.
@poke ja ti to beriem, neodhovaram ta od toho , ako by si si mozno myslel, ani nezosmiesnujem....vies je rozdiel medzi normalnym a blbym veriacim.. ono blby veriaci sa zosmiesni aj sam Len diskutujem.
No a dáva ti aj logiku ? Hovoriace hady, superheroes, horiace kríky...?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
a k tomu náboženskému fanatizmu... žiaden fanatizmus nie je zdravý, to je snáď každému jasné.
ale na viere ako takej nevidím nič zlé.
@hotaru Boh ti odpustí
ako sa prejavuje fanaticky ateista prosimta ? Cital si prispevky Ley Pragmatickej z df.sk ?
» www.diskusneforum.sk/tema/vysvetleni...
4783" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku forum.humanisti.sk">» forum.humanisti.sk/viewtopic.php?p...
stačí mi pozrieť tvoju webku a viem kto si ................filip
Vyjadri sa k tomu viac...
Hugo, keby som tam aj bol, bol by som na to hrdý...
toto je však jeho diabolsky útok na mňa, na moju vieru v Krista .....filip
kiež by mu Boh nadelil v živote veľa zdravia, lásky a pokory.
Ale náboženský fanatizmus nemám rád , hlavne kresťanský.
tento diabol ti ničí tvoju dušu, raz mu načisto podľahneš a padneš na samé dno pekla ...
sa spamätaj a zhoď zo seba jeho kliatbu kým je čas...........filip
ja som napr. ešte nevidel katolíka, ktorý by niekoho presviedčal nech verí alebo by rozkrikoval o nejakej viere - nehovorím že neexistujú ale je ich omnoho menej ako takých ateistov ktorí robia podobné veci; no okrem zajkouska
a nie nečítal, o čom to je? nechce sa mi vtom vrtať momentálne
onedlho ťa prejdu srandičky a spomenieš si na meno filip
je to priateľské gesto voči tebe, kto ti niečo take povedal doma, ako ja v tvojom fóre, zmeň sa a najdeš pokoj, šťastie a večnosť.........filip
napr. moja mama je veľmi silne veriaca ale nič také nerobí, s hudbou nemá problém ani s ničím podobným
ja naozaj pochybujem o tom, že by ťa obklopovali samí katolíci ktorí by ťa len chceli nalákať na vieru
inak btw to bozkávanie nôh ježišovi nie je fanatizmus, to je raz za rok a patrí to k modlitbe, nemôžeš teraz považovať každého človeka ktorý sa modlí za fanatika - tí sú totiž len tí, ktorí pokrikujú po uliciach, po birdzi a pod o ich viere, chodia po domoch a nútia ľudí veriť a pod., ukrižujú sa aby sa vcítili do ježiša a pod.
toto je fanatizmus
ale ak by teraz prestúpila na inú vieru alebo by neverila na nič, so mnou by to nič nespravilo
neviem kam smeruješ otázku ale ono to náboženstvo mi veľa dáva aj keď si ľudia myslia že to len obmedzuje, ale práve naopak
No a dáva ti aj logiku ? Hovoriace hady, superheroes, horiace kríky...?