Ja viem, že po nich chodia autá... Ale stojí nám ta zničená príroda za to? Za tých pár ušetrených minút? Načo máme ten internet keď sa aj tak stále viac a viac presúvame s jedného konca SR na druhý... Príde mi to ako vyhodené prachy...
lebo vlada robi vsetko na zapadnom slovensku a na vychodnom na to serie, preto vychodniari zalozili bratislavu aby mohli robit dobre veci len pre zapad a srat na vychod, preto sa stahuju vychodniari do bratislavy... zacarovany kruh.
no v prvom rade nejde len o pár ušetrených minút, ale niekedy aj o pár hodín neviem ak by si pravidelne cestoval za prácou (napríklad ako môj otec denne cestuje po slovensku lebo opravuje poľnohospodárske stroje) či by si radšej išiel z mesta do mesta 5 hodín alebo len 2 ...
ďalšia vec, porovnávať internet s cestovaním... wtf?
a súhlasím s tým, že výstavba diaľníc dosť ničí prírodu, ale to v postate výstavba všetkých ciest ... ľudia jednoducho potrebujú cestovať, či už za prácou, pre zábavu, za rodinou... a cesty sú teda potrebné...
a posledná vec, pre ľudí je pohyb/cestovanie/presúvanie sa prirodzené... ľudia odjakživa migrovali... len kedysi dávno chodili pešo, potom na koňoch, teraz na autách... neni nič divné na tom cestovať napríklad za prácou, hlavne keď niekto žije v oblasti kde práca nie je...
pretože radšej pôjdem 130, možno 140 km/h po diaľnici z BA do BB a za 1.5 hodiny ako po rozjebanom tankodrome, viď ostatné cesty na SR rýchlosťou 80 kmh (viac by sa nedalo) a 4.5 hodín ..... tak na to ....
Dialnice sa stavaju hlavne kvôli firmam ktoré denne prevazaju svoj tovar a kazda usetrena minúta znamená peniaze...preto je to na východe take zle, lebo len malo veľkých firiem tu začne podnikať...prave kvôli tomu ze by mal veľké straty pri prevoze
@miaja no tá otázka má samozrejme širšie súvislosti... je potrebné, aby sme toľko cestovali? Myslím, že nie ... Načo sa tu všetko elektronizuje, keď aj tak potom musíš sadnúť do auta a bežať do Blavy na rokovanie a pod. Myslím si, že čím viac je tu diaľníc, tým menej uvažujeme ako veci riešiť bez zbytočných presunov. Už sú aj také trendy, že jednotlivé regióny sa snažia osamostatniť a podporovať svoju sebestačnosť. Podľa mňa takáto cesta je ekologickejšia... Mojim cieľom bolo trošku sa zamyslieť nad výstavbou diľaíc a nebrať všetko čo nám povie p. premiér ako náboženstvo. Je jasné, že jeho široký kamaráti by stavali a zateplovali donekonečna, ale možno nám to ani nie je ani veľmi treba...
@pravnik čítal si čo som písala? čítal si čo písal @9 a @19 ... samozrejme že sú veci ktoré sa dajú riešiť cez net (napr. rokovania) ale čo kamióny ? kuriéri? alebo ľudia ako môj otec čo tiež cestuje, aby manuálne pracoval? ak by mali pracovať len vrámci jedného kraja nikdy by si nezarobili na živobytie, nikdy....
nič nie je ideálne v tomto svete a ani doprava nie, ale diaľnice sú potrebné ...
píšeš že jednotlivé regióny sa snažia osamostatniť, ale to sa úplne nikdy nepodarí, lebo jednoducho nie všade sa dá robiť všetko... a niektoré veci proste treba prepravovať ... niekedy ľudia jednoducho musia cestovať...
@miaja jasne ze som ta cital...ja ti neberem ze to nie je pre neho vyhoda, ale mozno by robil nieco ine... mozno by sa aj jemu uslo nieco z penazi ktore idu na dialnicu. Jasné, že ludia musia cestovať, to nespochybňujem, len sa mi zdá, že dialnice su nekriticky príjmané verejnosťou ako nejaká úžasná vec a vôbec sa nerozmýšľa nad tým, že možno sa dá rozvoj a cestovanie riešiť aj inak, že možno by sme nepotrebovali toľko cestovať, keby sme lepšie uvažovali pri územnom plánovaní, umiestňovaní firiem, štruktúre nášho priemyslu a pod... Nepáči sa mi ako sa z našej krajiny stáva fabrika... máme predsa úžasnú prírodu, úrodnú pôdu, veľké zásoby vody a jediné čo tu dokážeme je preťať to cestami, nagebať výrobné haly kde ludia makaju jak stroje...
@pravnik chápem ťa ... ale vždy bude treba niečo prepravovať a diaľnice sú jednodznačne lepšie riešenie ako kamióny v dediny (ver mi zažila som) samozrejme máš v niečom pravdu ... na Slovensku je ešte veľa toho čo by trebalo zmeniť/vylepšiť.... no nemyslím si že diaľnice sú ten najväčší problém. a osobne si myslím, že majú viac výhod (pre ľudí) ako nevýhod ale to už je na každom ako sa na to díva...
@miaja no vidis ake rozumne dievca kultivovane diskutujúce ano, hlavne problemy su nezamestnanost, korupcia, zdravotnictvo... hovori sa ze dialnice prinesu rozvoj a pracovne miesta, co je scasti pravda, ale omnoho menej nakladne by bolo, odstranit prekazky pre podnikanie a podporit rozumne podnikatelske napady v regionoch... presuvat vychodniarov kazdu nedelu do blavy je chore
taketo forum som tu este nevidel. no samozrejme ze nam zato stoji znicena priroda ked po nich kazdy tyzden jazdime , @23 a kamiony v dedine nenavidim ani ja
@pravnik nie vsetci su ako ty ze by najradsej nikdy nevysli dalej ako konci ich ulica. Ty si pekne pracuj,studuj vo svojej hornej dolnej, a raz za rok sa ako sedlak dostanes do najblizsieho mesta a zda sa ti ze vidis svet. wake up! svet ponuka priliz vela pekneho aby sme sa tomu branili a zatvarali oci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ďalšia vec, porovnávať internet s cestovaním... wtf?
a súhlasím s tým, že výstavba diaľníc dosť ničí prírodu, ale to v postate výstavba všetkých ciest ... ľudia jednoducho potrebujú cestovať, či už za prácou, pre zábavu, za rodinou... a cesty sú teda potrebné...
a posledná vec, pre ľudí je pohyb/cestovanie/presúvanie sa prirodzené... ľudia odjakživa migrovali... len kedysi dávno chodili pešo, potom na koňoch, teraz na autách... neni nič divné na tom cestovať napríklad za prácou, hlavne keď niekto žije v oblasti kde práca nie je...
nič nie je ideálne v tomto svete a ani doprava nie, ale diaľnice sú potrebné ...
píšeš že jednotlivé regióny sa snažia osamostatniť, ale to sa úplne nikdy nepodarí, lebo jednoducho nie všade sa dá robiť všetko... a niektoré veci proste treba prepravovať ... niekedy ľudia jednoducho musia cestovať...
@23 a kamiony v dedine nenavidim ani ja
@pravnik ale coskoro budes ...