su dobre maximalne na to, aby si minul cash a dodžubali ty mozog ... podobne ako sa to stalo styb ... uz jej nezalezi ani na vlastnej rodine ... vlastne hej ... len problem je, ze ma schyzu.
" obre" su len na to ze nachvilu zabudnes na problemy ... a ked skusis s nimi prestat tak si prejdes peklom to je na nich zle ... mozno snad jedina dobra vec je ked sa vyuzivaju na niake zdravotne ucely
keed sa nudíš , ked ťa zaujíma čo to je , ked sa ceš zabaviť a pod. ak je to rekreacne tak ta to nezabije . musíš byť však psychycky pripravený zvládať určité veci .
milujem diskusie o drogach vzdy su tam tak dobre informovani a scitani ludia, co aj vedia o com je rec... podla mna, keby sme isli rad radom, tak zistime, ze 98percent miestnych ani netusi co to vlastne tie bajne drogy su, ako ucinkuju a co sposobuju, no vsetci maju podrobne nastudovany superinformacny letak co im prisiel do ruk a pise, ze droga sa rovna fetak, troska, ihla, spina, smrt.
veru, nie je nic lepsie ako zakladat argumentaciu na skreslenych informaciach z tretej, ci stvrtej, piatej ruky, ze?
Drogy su svinstvo najvacsieho zrna. Neexistuje ziadne ospravedlnenie pre ich uzivanie ani dovod podporovat fetosov. Kzady do toho ide dobrovolne, preto nie je dovod nikoho koho drogy dojebali lutovat. Diabetik si striekacky musi kupovat fetos ich dostane. Nenavidim vsetkych fetakov a ludi co drogy podporuju. Strelal by som ich Nulova tolerancia voci nim.
98% drog je prospesnych, len ludia su prilis hlupy..nebudem vas tu presviedcat, vacsina z vas ani netusi o com hovori, a len tu replikuje medialnu masaz..ak vas to zaujima, spravte skupinku, pridite za mnou do prahy(centrum adiktologie karlovej univerzity) a mnohe vam osvetlim..adiktologie.cz
emdi-ty hajzlik wraw o sebe...wsetci-aj moja family twrdi ze zakomplexowany.....to ten nedostatok sexu ti slaha na karbit...tak prestan sa lakskawo do mna starat!!!!!!
humuuuuuuuuuuuus ,a asi velky dovod na to aby mal co clovek neskor lutovat.hmmm noo drogy beru CHARAKTER cloveka a tak isto aj jeho normalny rozum ,,pretoze s drogami ho clovek straca .neverite co ?no asi by vedeli rozpravat vasi kamarati ktory si to vsimaju ...nemam v laske ludi ,ktory hulia a beru to ako nieco super tento sposob zivota neznasam aj ked ich mam okolo seba dost,no oni si seruu zivot ...tak si ho serte dalej ak vam to stoji za hovno
Ako to myslis???...drogy ta dojebu psychycky/fyzicky....osprostejes, lenze tu euforiu ktoru ti daju ti nenahradi ani sex ani nic ine...keby drogy neboli take skurvene zle tak drogoval by cely svet
jasnee tak ked sa clovek dokaze uvedomit len s drogami tak to musii byt dobryy pako ked na to nevie prist bez toho sam ,nemyslite?!!asi nie je nieco v nom v poriadku,ak ho to obohacuje tymto sposobom ...sak to nedava logiku a ziadny zmysel ludia hulia koli tomu aby na nieco prisli tak nech si otvoria oci "ze hulia koli tomu aby na nieco prisli "sprostii nie !a potom tak budu riesit problemy v zivote a skoncia ako hovno ...troska reality by ste si do toho mohli vniest
Sof1nka prepac, ale ak si myslis ze na psychedelikach na nic neprides a neotvaraju ti mysel, tak nevies o nich zhola nic..opiaty a stimulanty ako heroin, pervitin a tak samozrejme odsudzujem(mimo lekarske pouzitie)..zabudate na jednu vec, drogy niesu zle, to ludia su hlupy a nezodpovedny
Nikuskaa ja si myslim, ze vsetko zas skusat netreba.. a ty ked sa podla toho budes riadit viem si predstavit ako skoncis.. aj ja som niekedy vravela, ze treba vyskusat secko lenze len pri "skusani" to neostane..
Nie...drogy nikdy nie! Ved k nicomu to nevedie..co ste...nebudte hlupy..absolutne vam to v nicom nepomoze. Nevyriesi problemy...a preto urcite drogam povedzte jasne NIE !
Hehe tieto diskusie o drogach su take smiesne, po tom co clovek cita v kazdej diskusii stale to iste:
Je tu skupina ludi, ktora vie hovno o drogach a hovoria to, co im odmalicka vtlkaju do hlavy - drogy su zle
Je tu skupina ludi, ktora vie trosku mensie hovno o drogach, lebo ich bere, a hovoria ze drogy su megahypercool, posiluju organizmus atd.
Je tu skupina ludi, ktora pozna pozitiva aj negativa drog (je jedno ci ich berie alebo nie) a smeju sa na debatach prvych dvoch skupin..
Presiel som tymito skupinkami..
Ale teraz vazne.
Viete co je vlastne droga? Droga je medikament. Vcera som videl vetu "nasypeme za hrst drogy" v clanku o suseni ribezli ci co to bolo (Casopis Slnecnica).
Ked niekto povie "drogy fuuj" alebo "neberte drogy" mysli tym aj kofein (tein), alkohol, nikotin, .. ? Nie, lebo nasa "zdrava" spolocnost ich povazuje za "makke" drogy. Je celkom sranda, ze prave "makke" drogy vobec nie su makke.. Za makke drogy by sa mali imo povazovat latky, ktore nesposobuju fyzicku zavislost, cize napriklad LSD, meskalin, psilocybin, muskarin,... Dokonca aj marihuana. Tabak, kofein (vysoke davky) a alkohol totiz fyzicku zavislost sposobuju.
Fakt sa mi nechce stale hovorit to iste, ale mozno zajtra napisem viac.
A k argumentu "keby drogy neboli take sku*vene zle tak drogoval by cely svet" poviem - CELY SVET DROGUJE. Uvedomte si to ludia. Drogy su skoro vsade, v caji, v kave, v maku (zozerte makovy kolac a chodte na drogovy test. Co myslite pre aku drogu budete mat pozitivny vysledok?).
[Autor tohto prispevku skoncil s pozivanim marihuany. Zacal zrat muchotravky..]
Sent aj taky nazor ako si hodil ty tu uz bol. Vsetci vedia o tom, ze aj caj, kava, cokolada su drogy.. lenze vseobecne sa to tak neberie. Drogy sa chapu ako tie latky ktore su nelegane.. nieje droga ako droga.. nemoze sa predsa porovnavat nikotin a pervitin.. sak to je.. aaah skoda reci..
Zlovkvetinaci nic sa nevyrovna sily zavislosti na pervitine.. na nikotine to take nieje ani ti tak neublizi.. ale piko uplne zmeni cloveka a bla bla nebudem sa rozpisovat no kazdopadne nikotin nedokaze tak naburat psychiku ako piko.. ta zavislost ostava cely zivot..
ZLOVKVETINACI...hmm tak probleem bude asi v tom ze ludia su HLUPY a NEZODPOVEDNY a prave preto drogy odsudzujem ...to navezauje na seba ibaze ..kto bere drogy tak z toho vypliva ze je nezodpovedny a hlupy ..a inak to uz nebude asi preto to odsudzujem ...hmm mas kamaratov takyych ???noo tak mozno ked sa na nich pozres tak pochopis a nevram mi ze su dobre nie suu dobree ani ludia co to beruu nebuduu nikdy dobri aa to si zapamataj ,lebo je to tak a inak to nebude .MALE zlo sposobuje velkeee...
a newem uz ktory debo napisal, ze sa v tom nevyznam...tak asi sa vyznam ked som absolvoval viac nez rocny projekt...Peer skupina..proti drogam, fajceniu, alkoholu....A aj preto viem, že drogy to je hnus..tak ako aj to fajčenie a alkohol... a kto sa na to dá je slaboch..
ZLOVKVETINACI - na nicom sa neda byt zavisla, aspon zo zaciatku, okrem heroinu. clovek musi nieco brat dost dlho, aby na tom mohol byt zavisly. a kede to sam nechce, tak to predsa neberie. a preco to chce? no lebo asi je to dobre, nie? samozrejme nie casto a dlhodobo
Peter_piper na hacku vzikne fyzicka zavislost a to aj tak nie hned zatial co na piku po prvej davke ti to nabura psychiku.. z hacka sa dostat da.. pretrpis si abstak a uz nemas chut sa k tomu vracat a znova prezivat tie bolesti ale zavislost na piku je ovela horsia..
spomninate tu len nejake vseobecne sracky, skuste nieco konkretne napisat preco su drogy zle. Ja osobne som asi pred rokom scapal prvykrat v zivote huby a mesiac neskor tripa a mozem povedat ze mi to otvorilo velku cast sameho seba a sveta okolo mna. Mozem dokonca smelo povedat ze tie drogy mi nic nevzali ale dali mi vela.
Neviem ako je to so zavislostou na heroine,ale na piku sa zavislim nestanes hned,ale po dlhodobejsom uzivani..ale rychlejsie,ked je piko ciste a nie zmiesanie s niecim inym..podla mna je zavislost na piku len o tom,ze to chces znova a znova,bo to jej/jemu zachutilo..mam dost kamosov,ktori su zavisli od pervitinu aj od travy..s uzivanim pika nesuhlasim,bo je to nehorazne svinstvo a moc to naburava psychiku cloveka..a nemozem sa pozerat,ked maju abstaky abo tie ich fetacke tyky+velke oci..ale grass je haluzny..aj ked ti pri nom odumieraju mozgove bunky a si z toho dost sprosty..
Mikesk: na zaklade rocneho projektu nezistis o com to je... ak nezazijes nepochopis...
Peter_piper: na heroine je to az okolo 7-10 davky, ale psychicka zavislost moze vzniknut hned, dokonca sa udava, ze po vnutrozilnom podani kokainu uz pri prvej davke
Marssky: na piku sa nestanes zavislim hned ? fakt ? tak to si ma teda pobavil ! Ak si o tom tak presvedceny, vezmi striekacku, tak stvrtku gramu pika, pichni si to a uvidime... Na piku sa mozes stat zavisly po prvej davke, to je vlastna skusenost...
Marssky: suhlasim s Lithinkou.. maja osobna skusenost je tiez taka, ze som sa namotala po prvej davke.. zatial co na hacku treba dat toho viac aby vznikla zavislost aj to len fyzicka.. ta psychicka sa neda porovnat ani z daleka s tou na piku.
Mikesk, toto je taky argument jak pome na jahody. Ze ked si vazite zivot... Ked si vazis zivot, nepi, nefajci, nepi kavu, nepi kolu, nechod do zafajcenych pajzlov, bud proti interupciam,...
To co som prezil s drogami mi stoji za o pol roka kratsi zivot. (ale aj tak je to jedno, umreme vo vojne, ako na to tak pozeram..)
Este nadviazem na "nie nebudem...nie som clovek bez mozgu". Aha, takze nasi predkovia boli ludia bez mozgu, dobre vediet.. Pocuj, drogy tu boli vzdy a vzdy aj budu. S tym nic nenarobis.
Pripominas mi chlapca, ktory zije vo svojej bubline, vo svojom svete idealov namalovanom pestrymi farbami.. O to horsie byva prebudenie do sedej reality.. Ale zi si v svojej bublinke dokym mozes a tes sa zo svojho pestrofarebneho sveta.
Mikesk: to nebolo navadzanie na drogy, len som poukazala, ze do veci nevidis... aj ked si myslis, ze ano, su to len naucene frazy, nevies o tom zhola nic
pre Sent : ja zijem v bubline? ani nevies ake peklo mam z toho pojebaneho zivota ale dobre nechaj tak...same problemy...ale dobre..ty si najmudrejsi..ty vies co si ja myslim ne? ty vies tak maximalne hovno o mojom zivote a mojich problemoch..tak tu nepis chujoviny lebo uz ma to jebe...
Lilithka666: ale nemyslela som,ked si to jebes do seba striekackami..a ani ,ked si davas kubik..ked si das normalnu davku ciaru abo porpipade dve urcite zavysla sa nestanes..poznam to z vlastnej skusenosti..
Marssky moja prva skusenost bola malilinka ciarocka a mozem povedat ze ma to namotalo hned.. chcela som to skusit len jeden jediny krat.. vtedy raz a koniec.. no na druhy den som uz bezala za typkom nech ma este poriesi a uz to slo..
na nic su!!! keby sme si celi odpovedat na dve otazky co nam davaju a co beru ,tak v otazke co nam beru je toho ovela viac.....a jeden dolezity faktor naco si zbytocne minat prachy na daku burinu ci prasok ked si radsej mozem kupit nejake oblecko,pc hru,bo ja nwm ete co no proste su aj lepsie veci kde minat prachy.......
Tinuska: Preco predpokladas, ze drogy sa musia iba kupovat? Par ludi co poznam, si doma pestuje relaxanty.
Ale mas to to iste. Vsetko su to ludske potreby. Oblecko, pc hra su sekundarne potreby takisto ako aj psychicky navykove drogy. Pri fyzicky navykovych drogach ide o primarnu potrebu, cize biologicku a nevyhnutnu.
drogy su super ak si ich clovek da prilezitostne a s rozumom ja nemam ziadnu zlu skusenost a vyskusat treba jednoducho v zivote vsetko,takisto aj drogy.V zasade sa mi ale nepaci ked to ludia prehanaju.
šeci ktorí tu pičujete na drogy ste hlúpi fejkeri ktorý s najväčšou pravdepodobnostou vyskúšali tak nanajviš nejaky gres a potom sa báli ísť domov s červenými očkami ... drogy su skrátka úžasné, krásne, neuveriteľné ... a to napíše každý kto ich naozaj pozná ide len o to že všetkého dobrého veľa škodí a u drog to platí sto-násobne ...jediné prečo tu 90% ľudí protestuje proti drogám atd. je len preto že ich nepoznajú a nevedia o nich ani prd ... ale netreba im to mať za zlé veď strach z nepoznaného je prirodzená ľudská vlastnosť ... at peace
Cocainlinea: steve ty si ale kus kkta, ale fkt good myslienka stary, ale kuk jak skoncil pitkin, sak on z toho ani nekvici uz to je jeho socastou on to potrebuje, ta nenabadaj ludi, aby to vyskusali bo ne kazdy vyrastol tam de my a nemusi to zvladnut, chces dat svetu nove smazky???
ja nikoho nenavádzam ... aspon ostane viac nám ... ale ne o tom som písal všetkého dobrého veľa škodí čiže chapem že vždy bude kopa narkomanov atd. ale to je už jak by som to nazval určitá obeť ... kvôli cigaretám skape ročne xyz ľudí ale všetci ich poznajú čiže sa ich neboja a nehučia do nich ... kvôli hamburgrom a mastným jedlám ktoré tiež tak milujem ich skape ešte viac ale tiež to nikomu nenahána taký strach ako drogy ... a inač večný krytici: ked MY žobráci a sráči narkomanský nečo berieme "škodíme" len sebe tak prečo vas to ľudia tak trápi ... klamár ubližuje druhým ale to je len klamstvo čo ? ... a kriminálna činnosť
narkomanov je nižšia ako alkoholikov, fajčiarov alebo ostatných fejkerov ako napríklad niektorých z vás ktorý potrebujú peniaze na uspokojenie svojich potrieb at peace
Cocainlinea: Na jednej strane s tebou suhlasim, urcite ti to da novy pohlad na svet a mozes spoznat pocity, ktore by si inak nezazil a ktore su krasne. Ale na strane druhej je to hra s ohnom a hranica medzi chcenim a potrebou je velmi tenka a dostat sa z toho potom nieje vobec lahke. Preto by to mali asi skusat len ludia, co vedia do coho idu a su si vedomi rizika, inak clovek nema sancu ustat to...
to extaza.. naco zacinash stakymi srackami, ked viesh ze ta to maximalne dojebe? ja si skacem zivotom ilegalne legalne to je proste jedno ale ked do niecoho idem vsetko si o tom zistim a ked vsade citam, ze z toho clovek moze byt zavisly, tak zapojim bunky sedej hmoty a poviem si.. je to len skuska..ale suska je zavislost. je hlupe davat rozhresenia..ale uz ked si fukla, predpokladam si videla co to s ludmi robi...
piko je hnusarna a podla mna droga looserov.. nic v zlom - neutocim, (neskusila som, zazitok moze byt genialny, ale o**** taky zazitok ked sa zobudim na psychiatrii.....)
ps, vyzera to tak ze uz si out..( necitala som vsetky komentare) ak ano, gratulujem! ak nie uprimne ti drzim palce!
to all- nemozem basnit o laske pokial som ju nikdy nepocitila.. doplnte si to ako chcete..
Mei nikto nejde do toho s tym ze juchuuu chcem byt zavisla... vacsina to xcela len skusit lebo kazdy si mysli ze mne sa to nestane.. ale stane sa no to si uz nepripusti nikto..
Všetci čo drogujete ste uboziaci...piju a fajcia len trosky ktoré sa chcú ukázať pred niekým (velkí frajeri) alebo sa zufalo snazia zabavit....a to je ubohe...kto sa nevie zabavit bez drog, pitia, hulenia tak je skutocne uboziak...
Každý sa chce nejako odreagovať, niekto zakladá diskusie, niekto si vypije. Ja ak som niečo skúsil, tak som to spravil preto, že som si to sám aj vyrobil a nebol som toho srdca dať to niekomu kým si to neoverím na sebe. dodatok:som abstinent
pre Sent : noo takze konecne niekto mi napisal...vies nabozensky nie som zalozeny...a som gay takze to s tou lesbou si zle pochopil...a ano myslim si ze su to uboziaci...ja nechcem nic honit ... vsetko to boli len moje nazory, ked sa ti nepaci tha co uz..nic s tym nikdy neurobis..
Extaza:tak neviem potom aky mas organizmus,ale ja mojich kamosov jedna abo dve ciray absolutne nenamotali..mozno si to nejak podvedome chcela,abo si si to zelala..abo ja fakt neviem mozno si mala nejake zvlastne piko.. netusim,ale z vlastnej skusenosti viem,ze nie vzdy sa na tom zavysla stanes..
Pokial si dobre pamatam, cesi maju superduperhyper piko, tusim sa mu aj hovori bohemian powder (alebo tak nejak).
Kua ale som zo seba smutny, vcera na invexe som neodmietol par slukov z umeleckeho diela na privitanie (kamarat z netu) a dneska si vecer asi dam brko.
Tu je to umelecke dielo
Ale prestal som pit. Nejak ma to nebavi, ta kultura s tym spojena. Pivo mam sice rad ale odvyknem si.
Narkomani nie su zli! Su to velmi citlivy ludia a droga je jediny sposob ako,hoci len na chvilu,byt stasny a zazit nieco krasne...viem ze s tym asi nebudete suhlasit ale viem o com hovorim...
pre Sent : ti pomohli vyjasnit pohlad na tento svet?? haha to akoze fakt vazne myslis? a co sa ti vyjasnilo? akoze ti pomreli bunky v hlave? a teraz tam mas jasno...abo co?
Mikesk: mozes sa na to pozerat aj takto a zosmiesnovat bez padnych argumentov, ale drogy (nebavim sa o tvrdych ako pernik a herak) sa daju brat aj zodpovedne a neveril by si kam sa pomocou nich mozes v mysleni, "pochopeni sveta", sebapoznani dopracovat. Hovori ti nieco out of body experience alebo astral projection? Hmm a co realita a cas? pockaj ked budete mat v skole filozofiu
ludia ktori tu pisu ze drogy su na to aby znicili zivot.. no, znicia zivot len cloveku ktory je hlupy a nezodpovedny sam k sebe a stane sa na droge zavisly. Berie ich aby sa utiekal pred nejakymi problemami, ale na to drogy vazne nie su, aj ked velke mnozstvo ludi ich preto uziva.
Su dve skupiny ludi:
1) ludia ktori beru drogy aby zabudli na problemy, aby boli v kuse len sfetovani a nemuseli na nic mysliet - ti vacsinou koncia velmi zle
2) ludia ktori "beru drogy" (nie tvrde) rekreacne, obcas, na party atd. a viac neriesia. Pripadne na psychadelicke zazitky a stavy "vedomia".
Tolko moj skomny prispevok k teme, blessed love and joy to all!
Neviem co sa tu riesi enchce sa mi to citat ...Moj nazor na drogy je ze su fajn pokial ovladas ty ich a nie oni teba ....poznam ludi zavyslych na drogach a viem ze tak nechcem skoncit a dufam ze ani neskoncim ale nehovor hop kym nepreskocis no ....Koleso kava piko LSD hubicky a podobne vsetko su to len drogy o psychike kde sa nevytvara fyzicka zavyslost takze ak clovek velmi chce vie sa z toho dostat len je tazke sa potom zaclenit do "normalnej" spolocnosti pre niekoho kto fukal piko velmi dlhu dobu a casto...a drogy menia ludi ...niekedy k lepsiemu inokedy zas k horsiemu ale vzdy clvoeka nejako zmenia....
ale ja ti poviem ze nelutujem toho ze som skusil uz vela veci ...ukazal sa mi iny pohlad na svet ako som videl pred tym ...a tento pohlad sa mi paci viac je rozsireny vo viacerich smeroch
no jasne mohlo byt inak, ale ja som vzdy rad tak ako to je ako to vsetko dopadlo lebo viac som nemohol spravit ....a vzdy to beriem tak ze to je dobre a vsetko sa spravi
odsudzuju? dpc..ved vravim robte si co chcete je to vas zivot nie moj...takze newem o com tocis... kazdy ma nazor..moj nazor je ze si uboha ak sa das na drogy..chapes..maj sa....
howk! mikesh skoncil... chlape, uvedom sa. Jak som si to tu cital tak absolutne netusis o com drogy su. To ze si posobil v nejakej peer skupine este neznamena ze si nejaky odbornik. Ani v jednom svojom prispevku si nepovedal jeden normalny argument proti drogam. Podla mojho nazoru su drogy ako gavre, hubicky, salvia, peyolt... vpohode, nevznika na nich fyzicka zavislost, takze v konecnom dosledku su bezpecnejsie ako nejake nadmerne pitie. Nehovoriac o tom ze opity ludia su casto agresivny a nebezpecny, zatial co spaseny ludia su kamaratsky, usmievavy (a to ze som ich uz videl hodne...). Takze na tvojom mieste by som hned niekoho neodsudzoval len preto ze si raz tyzdenne zapali speka... Podla mna aj ty ked dorasties do takych 17 tak minimalne pit budes. Neber to ako nejake navadzanie ved "alkohol je metla ludstva". Ale kto ma talent ten se neubrani .
jak pravi klasik: "je dobre stastne zit, a pri tom nekdy trochu THC v krvi mit!
Jarage nie dakujem...alhohol nemusim..vobec mi to nechuti...moj nazor nikdy nezmenite aj keby ste sa ..... drogy su hnus..tak to je, tak to bude..a tento nazor ja nezmenim..nie som odkazany na jeble drogy..nic v tom nevidim..tak ako aj v piti..nic z toho..nikoho neodsudzujem..drogujte si ..je mi to u prdele..ja uz mam co chcem..nic viac nepotrebujem..a vsetci ste mi ukradnuti..nic so mnou nemate..nepoznam vas..nezaujimam sa o vas...
milesk aj ja som si hovoril ked som mal 15 ze nebudem pit a drogy uz vobec nie...casom mozno prides do partie...alebo nebudes zapadat medzi ostatnych a budes pit aj ty a mozno obcas aj zahulis
no ono to vsetko pride samo ....ako napr Dajvidek co napisal to je pravda aj u mna ...a ty ak sa nachadzas medzi ludmi ktory su ti "ukradnuty", tak urcite to skusis aj ty
mikesh: mam taky navrh, co keby si prestal s tymi vulgarizmami a neodvovodnenymi tvrdeniami a skusil napisat par rozumnych dovodov preco su drogy take ako si myslis? Toto nema byt polemika ale diskusia (aky je v tom rozdiel si cekni na googli).
plne suhlasim s dajvidkom a jemom. Aj u teba to podla mna pride vekom...
Nie...ja sa nedam ziadnou skupinou ovplyvnit..ved mam svoju hlavu..co je to za kamaratstvo ak je to len o tom ze piju oni..tak budem aj ja..v priatelstve, kamaratsve ide o viac..ano viem co je polemika a diskusia..nezmenim sa...zbytocne sa snazite...
hehe ani nahodou ved to ako keby ty si ja newem nenavidela pecivo..alebo by si na neho mala alergiu..ale aj tak ju zacnes konzumovat..napchavat sa... to iste plati pre mna a drogy...nenavidim ich..a to co nenavidis tak nebudes propagovat..
milesk ale akoze my ta neovplyvnujeme a ani nechceme a nenavadzame ta na nic...my sme len povedali ze podla nas to pride vekom...ak sa mylime tak potom klobuk dole
to, ze si bol v peer skupine na tebe vobec nie je poznat, pretoze tam ako prve ta naucia, aby si ludi ktori do toho spadli neodsudil, ale snazil sa im pomoct. ja som tu od teba nic insie neprecital, ako to, ze teba nic nezmeni, ze vsetci co to beru su spiny, je to hnus, humus, fuj. si myslis, ze ked niekomu vynadas, alebo ho odsudis, ze mu to pomoze? vas ucili nejaku divnu metodiku odhovarania od drog. ja som tam posobil viac ako styri roky. odpraxoval som si aj rok na pedagogicko psychologickej poradni kde som mal moznost sa rozpravat s ludmi, ktori boli na tom dost zle. poviem ti vacsina z nich bola inteligentna, slusna, vzdelana a v zivote by si to do nich nepovedal. neratam narkomanov, ktori si hnedy heroin pichali tak ako ty konzumujes chleba kazdy den niekolkokrat a robili to len preto lebo nic insie uz nemali a potrebovali uniknut pred realitou. mam velmi blizkeho kamarata, ktory abstinuje uz par rokov. je to silna osobnost a odolava tomu. nemal to lahke ani z jedneho smeru. ludia to beru pretoze chcu vyskusat nieco nove. potrebuju sa vyblaznit lebo su mladi. drogy ako take nemaju ziadne skodlive ucinky pokial su vo velmi malych davkach. ved ich najdes vsade, ci uz su to lieky alebo mak atd. skodia organizmu ak su brane vo vyssich davkach, aby omnoho silnejsie posobili na organizmus a vyvolali mu halucinacie, euforiu a podobne. je jasne, ze na niektorych si telo vytvori zavislost pretoze neurotransimtery, ktore sposobuju to, ze sa clovek citi super su postupne nahradzane drogou a nevytvaraju sa potom same. neskusal som nic a ani neplanujem. nehovorim o pivku, ktore si sem tam rad vychutnam. som nazoru, ze mnoho tym mozes zistit, ale este viac stratit. a ver mi, ze vtedy ked do toho spadnes a budes chciet von, ti pomozu len skutocni priatelia, na ktorych si mozno pod vplyvom kaslal a ktori ti chceli len pomoct. zi zivot tak, aby si nic co spravis nelutoval a ja nelutujem, ze zijem tak ako zijem
mimochodom nemam nenavist ku ludom co droguju a piju...to vsetko z nich robia drogy a piva..tie nenavidim...NIKOHO NEODSUDZUJEM...tak uz dajte pokoj s tym..ja nemam dovod odsudzovat..skor ja som ten co ludia ho odsudzuju...
no ty vies asi o tom dost ....a ty si to konecne pochopil co ja si myslim ...asi jediny clovek co mi stale hovori ze som fetak ale ja som fetak neni pritom si iba zahulim a sem tam nejake to koliesko heh, ale to je v pohode a dokazem zit uplne normalne...ja hulim uz 3 roky v kuse skoro kazdy den a iba 2krat som nefajcil cely tyzden ale da sa povedat ze fajcim kazdy den ...ale zijem si ako zijem a tiez to nelutujem...dufam ze ma chapes
mikesh, tou vetou o tom nudnom pisani si len dokazal aky si primitiv... G1ac0m0 to napisal velmi dobre. Na nom vidno ze tu peer skupinu navstevoval. Neviem jak ostatny ale ja som ten jeho prispevok zhltol uplne bez problemov cely a naraz... .G1ac0m0 ta proste tak zrusil ze si nevedel co na svoju obhajobu napisat tak si sa pokusil nejak odklonit temu a nic ine ta nenapadlo len ze ho urazis tym jak nudne pise. G1ac0m0 je v tejto diskusii zatial jediny kto napisal nejaky argument proti drogam. A k tomu ze nikoho neodsudzujes priklaadam len tvoj citat "Takych mi ludi potrebujeme...fetakov..drogistov...pijakov..ak myslite... ". Takze odsudzujes.
2 G1ac0m0: kes si uz navstevoval tu peer skupinu, tak len taka otazka, ze ci si myslis ze lahke drogy fakt su cestou k tym tvrdsim...?
Jarage ty si primitiv ked newes ani moj nick poriadne napisat...to iste pre vsetkych co nevedia citat...tym co som pisal..ten "moj citat" je o tom ano, ze takych ludi tu netreba..ale uz su..a nic z toho..preto treba urobit tak aby uz neboli..bojovat proti hnusnym drogam..alkoholu...Dam otazocku ak mozem..co si myslite..je hlupe opit sa? (myslim uplne..ze ani newes co robis..na mol proste)
Mikesk napisal som spravne aby si na mna nepicoval a nehovoril ze som primiviv... podla mna si male decko co ma iq asi 80 a nevedel si nic mudrejsie na svoju obhajobu povedat iba japisat jaragemu ze je primitiv lebo neviem precitat dobre tvoj nick boze...a este hovoris co ti vyhovuje...najpev ze si neprecital ten clanok a potom ze hej..ako dost trapas
Mikesk: ospravedlnujem sa ze som skomolil tvoje meno, ale ked sa niekto pomyli na takej banalite ako je jedno pismeno v slove tak by som ho primitivom nenazyval.
Jarage: vies neda sa na 100% povedat, ze makke drogy su cestou k tym tvrdsim. je dost vela ludi, ktori ostanu len pri tom, ale tak isto aj ludi, ktorych taha vykusat nieco viac pretoze im uz trava, alebo nieco podobne nestaci. ide o to aky clovek je, aku ma povahu, silnu volu a pod. neda sa to jednoznacne povedat, ze je to brana ku tvrdym drogam, ale niektorych to k tomu "nastartuje".
jj...poznam jedneho chalana, ktory zacal s makkymi drogami..a neskor bol velky frajer..a vravel ze jeho ani tvrde nedostanu..a ehm..uz je zavisly.. (to len tak medzi recou)
k.rva každy sa tu vyzna a zo všetkym mate skusenosti zo všetkymi druhami a jeb.te tu že sa už nedokažete stoho dostat ............ale keby ste boli natom tak zle ako tu každy zej.bava neviem či by ste mali čas tu sedet 10 hodin denne a prepisovat članky čo su na google keby ste boli zavisli asi by ste sa jeb.ali na celi skurve.y net asi tolko
mikesk.. velmi zle.. ale tipujem ze sa to odzrkadluje z nejakej skusenosti. mozno niekto z rodiny, v tom pripade by sa dal akceptovat tvoj postoj. inac velmi velmi zle a ubohe.
Prečo by som mala mat rada drogy ked sa mi človek, ktoreho najviac na svete milujem takmer ufetoval k smrti???? ano možno to bola jeho volba... že skusi.. a už išiel...
a čo sa tyka kofeinu atd atd... je rozdiel ked pečeš makovy kolač pečeš ho legalne a nesypeš tam nič nelegalne..ked si kupiš piko tak to je nelegalne..tak nevim čo splietate legalne veci a nelegalne....maximalne by som zahulila ganju...može to byt haluz niektore stavy...ale vzhladom na to že som slabšia natura...to nevyskušam..radšej fernetik.... važim si totiž svoj život.. a ked vidim tych vyfetenych kktov a kur...v BA počas leta ...je mi na grc!!!!! ale prosim.. fetujte si dalej...
možno neviem o drogach ani zatat... viem ich rozlišit...no nemam odkial o nich vediet.. neskušam ich totiž... ak by som sa chcela stat troska...najdem si iny sposob...
DROGY ANI NIE...LEN TEN POCIT, ICH UCINKY...BODAJ BU SA DALI ROZDELIT NA TU EUFORIU A ODPAD CO OBNASAJU...CHEMIA SMRTI.. POCITY BRUTALNEHO NADSENIA.. TY TO BY SA ZILO...
drogy nerobia skrachovancov, drogy su pre skrachovancov a ked s tym ma niekto problem tak to je jeho vec, nechajte uz konecne fetakov napokoji keby ste vedeli len stipku z toho co sa im premiela v hlave tak by ste to vkuse nerozoberali. drogy su a ked su tak su na nieco a to je cele, nikto vas nenuti aby ste to skusali alebo aby ste boli ako ti nedozreli chudaci tak co do nich vkuse rypete
no neviem ja ked som videla strach a hnus v las vegas nemala som pocit ze by som sa chcela citit ako oni... ale tak to uz bolo o inom:p
najhorsie na drogach je ze ci si to priznate alebo nie velmi ovplyvnuju psychiku a to nemusi byt vzdy dobre.. osobne netuzim zit cely zivot s pocitom ze mi niekto vklada a vybera z hlavy myslienky...
Drogy davaju vela-zabavu,uvolnenie,otvaraju mislenie..halucinogeny otvaraju mislenie takim sposobom ze sa da na nich pochopi takmer vsetko ked viete ako na to..ale drogy aj beru secko ked ich maju v rukach debili.. asi tolko..clovek musi mat Silnu Psichiku abi vedel osefovat svoje pocity a potreby...slabochom neodporucam ani len jedneho puka z jointa...
183. BELVO - Slaboch je ten..co okusi drogu..Silny clovek, ktory ma silnu psychiku neokusi drogu napriek tym tvojim vsetkym pozitivam, napriek tlaku svojho okolia, ktore niekedy do toho nuti ostatnych clenov. A nemam rad ak niekto napriklad napise ze do naladicky si vypije a podobne...alebo nafetuje sa alebo newem co aby mal fajn naladu..ved taky clovek je uboziak..ktory si newe urobit dobru naladu svojou povahou..svojimi schopnostami..ale nejakou latkou? Uvedomujete si ze ak uz to vsetko preide do zavislosti..Uvedomujete si ze ste zavysli na blbej latke, ktoru k zivotu vobec nepotrebujete? Ved to je slabost..byt zavysly na latke..obycajnej glupej latke..ja by som sa hanbil..ale to uz som preskakal naraz vela veci..prepacte ak je to nezrozumitelne
Niektory ludia si nedokazu spravit dobru naladu bez drog. Potrebuju zabudnut...rychlo. Nechcu a nedokazu riesit svoje problemy a chcu len uniknut realite...pomocou drog.
Samozrejme nehadzem vsetkych do jedneho vreca...bol to priklad...
fuha... prepac, ale naozaj sa strapnujes, cakal som prave, ze ty ako homosexual dokazes byt nad vecou a vediet naozaj aka je ta realita. Odsudzujes tu veci o ktorych fakt nic nevies. A dokonca ma prekvapuje, ze odsudzujes a mas predsudky
Hovoris, ze si tolerantny, ale zaroven nazyvas ludi uboziakmi... Cely svet je zavysli od drog, len sa poriadne pozri.
Keby nebolo tvojho nenavideneho fetu a fetakov, tak by na svet neprislo strasne vela peknych veci, knih, myslienok, filmov, hudby atd... atd...
drogy su dobre na to, aby si vdaka nim si vsimol vo svojom ja, vo svojej realite a vo svojom svete viac. drogy ako take ti nic nedaju. ked nemas nic v hlave, je zbytocne brat drogy. drogy ti mozu ukazat cestu, nepoznane zaluby, kontakt s tvojou myslou a snami. na toto su drogy dobre. a ze su aj zle, to je kazdemu jasne....ja len hovorim, na co su dobre
co je podla vas realita? nesuhlasim s tvrdenim, ze realita je len to, ze vonku svieti slnko, ze ludia chodia do prace, jedia jedlo, a spia. tvoja mysel, psychika, tvoj vlastny svet je pre teba tiez realitou, navyse, velmi dolezitou realitou....cize vdaka drogam sa mozes hodne poucit, zlepsit, psychicky vyrovnat...alebo to moze byt presne naopak.
Nemám dôvod brať drogy...ani fajčiť ani piť...je to smutné, že to neviete pochopiť...Som tolerantný..Mayo nerozprávaj o mne keď ma vôbec nepoznáš a nevieš kto som a čo som...Zopakujem to ešte raz..človek, ktorý nevie byť bez látky, ktorú k životu vôbec nepotrebuje...látka, ktorá ti oslabuje zmysly..zabíja mozgové bunky..je nepotrebná...pre mňa nie je viac ako len úbožiak...Pretože ak si nad vecou tak nepotrebuješ brať to svinstvo...O čo ste bohatší, že beriete drogy? O čo som ja chudobnejší, že nimi pohŕdam?
ani nwm ci som tu uz neco pisal ale ked nee tak napisem dobre su proste na zabavu
kazdy kto si da drogu sa chce zabavit aby neskapal od nudy ci uz chlast , trava , piko , toluen to je jedno ... len po tom ide o to ktora droga ako vplyva na nas ktora nas skorej zabije . Ja len chlast a obcas travu no ine som nemal este.teda ked neratam tie drogy ako caj,kava,cigareta atď...tie moc na zabavu nejsu .
drogy vzdy boli a budu..dokonca sa rozmohli v poslednych rokoch..co si o nich myslim..ze je to sposob ako vypadnut z reality..nepaci sa mi vsak to percento umrtnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
186 komentov
veru, nie je nic lepsie ako zakladat argumentaciu na skreslenych informaciach z tretej, ci stvrtej, piatej ruky, ze?
no jo...ja tak isto...
Ak nie, tak milujem dorgy, aspon tu moju cokoladu
Je tu skupina ludi, ktora vie hovno o drogach a hovoria to, co im odmalicka vtlkaju do hlavy - drogy su zle
Je tu skupina ludi, ktora vie trosku mensie hovno o drogach, lebo ich bere, a hovoria ze drogy su megahypercool, posiluju organizmus atd.
Je tu skupina ludi, ktora pozna pozitiva aj negativa drog (je jedno ci ich berie alebo nie) a smeju sa na debatach prvych dvoch skupin..
Presiel som tymito skupinkami..
Ale teraz vazne.
Viete co je vlastne droga? Droga je medikament. Vcera som videl vetu "nasypeme za hrst drogy" v clanku o suseni ribezli ci co to bolo (Casopis Slnecnica).
Ked niekto povie "drogy fuuj" alebo "neberte drogy" mysli tym aj kofein (tein), alkohol, nikotin, .. ? Nie, lebo nasa "zdrava" spolocnost ich povazuje za "makke" drogy. Je celkom sranda, ze prave "makke" drogy vobec nie su makke.. Za makke drogy by sa mali imo povazovat latky, ktore nesposobuju fyzicku zavislost, cize napriklad LSD, meskalin, psilocybin, muskarin,... Dokonca aj marihuana. Tabak, kofein (vysoke davky) a alkohol totiz fyzicku zavislost sposobuju.
Fakt sa mi nechce stale hovorit to iste, ale mozno zajtra napisem viac.
A k argumentu "keby drogy neboli take sku*vene zle tak drogoval by cely svet" poviem - CELY SVET DROGUJE. Uvedomte si to ludia. Drogy su skoro vsade, v caji, v kave, v maku (zozerte makovy kolac a chodte na drogovy test. Co myslite pre aku drogu budete mat pozitivny vysledok?).
[Autor tohto prispevku skoncil s pozivanim marihuany. Zacal zrat muchotravky..]
peter piper: jednoducho, fyzicka zavislost je biochemicka, s tym nema dusevna pohoda nic
celkom ma bavi citat prispevky ako niekto pise ze to v nicom nepomoze a nic nevyriesi, znie to ako nejaky farebny letacik
Mikesk >> Akoze je mi uplne za tri, ci si absolvoval nejaky projekt..Ked z niecoho zmaturujes tiez neznamena ze to vies.. (hlavne borci informatici..)
Sof1nka a Mikesk >> Radsej mat kamaratov hulicov ako niekho kto ani nevie poriadne pisat...
Najvtipnejsie je, ze furt je to len "Fuj drogy" bez akehokolvek racionalneho odovodnenia.
Samozrejme. Keby som si to neprezila na vlastnej kozi tak o tom nepisem..
Peter_piper: na heroine je to az okolo 7-10 davky, ale psychicka zavislost moze vzniknut hned, dokonca sa udava, ze po vnutrozilnom podani kokainu uz pri prvej davke
pre Lilithka666 - nie urcite nezazijem..nie som debi, ktory sa da niekym ovplyvnit a nahovorit na drogy...
To co som prezil s drogami mi stoji za o pol roka kratsi zivot. (ale aj tak je to jedno, umreme vo vojne, ako na to tak pozeram..)
Coca-cola zblizuje? Trava zblizuje viac..
Pripominas mi chlapca, ktory zije vo svojej bubline, vo svojom svete idealov namalovanom pestrymi farbami.. O to horsie byva prebudenie do sedej reality.. Ale zi si v svojej bublinke dokym mozes a tes sa zo svojho pestrofarebneho sveta.
Ked "mas peklo z tohto po*ebaneho zivota" tak ho nezi. Hod si maslu, skoc, cokolvek.
Alebo prepni na realitu a zisti, ze sa mas relativne dobre.
pre Sent : co si.. ja a EMO? co sa ja este dozviem od vas.. som uz dlho prepnuty na realitu.. ver mi..
Ale mas to to iste. Vsetko su to ludske potreby. Oblecko, pc hra su sekundarne potreby takisto ako aj psychicky navykove drogy. Pri fyzicky navykovych drogach ide o primarnu potrebu, cize biologicku a nevyhnutnu.
ja nikoho nenavádzam ... aspon ostane viac nám ... ale ne o tom som písal všetkého dobrého veľa škodí čiže chapem že vždy bude kopa narkomanov atd. ale to je už jak by som to nazval určitá obeť ... kvôli cigaretám skape ročne xyz ľudí ale všetci ich poznajú čiže sa ich neboja a nehučia do nich ... kvôli hamburgrom a mastným jedlám ktoré tiež tak milujem ich skape ešte viac ale tiež to nikomu nenahána taký strach ako drogy ... a inač večný krytici: ked MY žobráci a sráči narkomanský nečo berieme "škodíme" len sebe tak prečo vas to ľudia tak trápi ... klamár ubližuje druhým ale to je len klamstvo čo ? ... a kriminálna činnosť
narkomanov je nižšia ako alkoholikov, fajčiarov alebo ostatných fejkerov ako napríklad niektorých z vás ktorý potrebujú peniaze na uspokojenie svojich potrieb at peace
piko je hnusarna a podla mna droga looserov.. nic v zlom - neutocim, (neskusila som, zazitok moze byt genialny, ale o**** taky zazitok ked sa zobudim na psychiatrii.....)
ps, vyzera to tak ze uz si out..( necitala som vsetky komentare) ak ano, gratulujem! ak nie uprimne ti drzim palce!
to all- nemozem basnit o laske pokial som ju nikdy nepocitila.. doplnte si to ako chcete..
ale beriem, viem ze ludia potrebuju nieco v co sa mozu opriet a naopak na co mozu vsetko zhodit..
///Mikesk napisal - Pre Zoskorka : treba vyskušať všetko? tak buď lesba"///
Prave si to este viac zaklincoval. Teraz kazdy vie ze si bud totalny vol alebo nabozensky fanatik.
///Mikesk napisal - Všetci čo drogujete ste uboziaci...piju a fajcia len trosky ktoré sa chcú ukázať pred niekým///
Vsetci co zakladaju taketo je*nute diskusie su uboziaci...zakladaju ich len aby si honili ego a mohli povysovat nad ostatnych a potom machrovat.
Mikesk, z tohto vlakna by si mohol spravit student psychologie zobrat namet na bakalarku Ukazal si sa. Vsetci gratulujeme.
A teraz si chod poupratovat izbicku, pomodlit sa a spinkat.
Kua ale som zo seba smutny, vcera na invexe som neodmietol par slukov z umeleckeho diela na privitanie (kamarat z netu) a dneska si vecer asi dam brko.
Tu je to umelecke dielo
Ale prestal som pit. Nejak ma to nebavi, ta kultura s tym spojena. Pivo mam sice rad ale odvyknem si.
ludia ktori tu pisu ze drogy su na to aby znicili zivot.. no, znicia zivot len cloveku ktory je hlupy a nezodpovedny sam k sebe a stane sa na droge zavisly. Berie ich aby sa utiekal pred nejakymi problemami, ale na to drogy vazne nie su, aj ked velke mnozstvo ludi ich preto uziva.
Su dve skupiny ludi:
1) ludia ktori beru drogy aby zabudli na problemy, aby boli v kuse len sfetovani a nemuseli na nic mysliet - ti vacsinou koncia velmi zle
2) ludia ktori "beru drogy" (nie tvrde) rekreacne, obcas, na party atd. a viac neriesia. Pripadne na psychadelicke zazitky a stavy "vedomia".
Tolko moj skomny prispevok k teme, blessed love and joy to all!
Kdyz to nezkusis.. nepochopis.. kdyz to zkusis.. zkousis dal protoze stale nechapes.. az na konec pochopis ze si to NIKDY nemel zkusit...
Pochopila?
ale ja ti poviem ze nelutujem toho ze som skusil uz vela veci ...ukazal sa mi iny pohlad na svet ako som videl pred tym ...a tento pohlad sa mi paci viac je rozsireny vo viacerich smeroch
Ani ja to nelutujem.. nic z toho.. lebo aj vdaka tomu sa rano zobudim a som taka aka som.. no niekedy ma napadne ze vsetko mohlo byt uplne inak..
nechapes to vobec ....lebo si jeden z tych ludi co to odsudzuju a tym to nevysvetlim....napr tu extaza to chape a vie o com tocim
no jasne mohlo byt inak, ale ja som vzdy rad tak ako to je ako to vsetko dopadlo lebo viac som nemohol spravit ....a vzdy to beriem tak ze to je dobre a vsetko sa spravi
jak pravi klasik: "je dobre stastne zit, a pri tom nekdy trochu THC v krvi mit!
dakujem ti vystihol si to za mna ak vies o com hovorim tak si moj clovek lebo tych vela neni, alebo ak si zazil aspon to co ja heh
no ono to vsetko pride samo ....ako napr Dajvidek co napisal to je pravda aj u mna ...a ty ak sa nachadzas medzi ludmi ktory su ti "ukradnuty", tak urcite to skusis aj ty
plne suhlasim s dajvidkom a jemom. Aj u teba to podla mna pride vekom...
gl hf
tak potom ak sa ti to naaaaaaaahodou prihodi tak si spomen na nase reci ok ?
to, ze si bol v peer skupine na tebe vobec nie je poznat, pretoze tam ako prve ta naucia, aby si ludi ktori do toho spadli neodsudil, ale snazil sa im pomoct. ja som tu od teba nic insie neprecital, ako to, ze teba nic nezmeni, ze vsetci co to beru su spiny, je to hnus, humus, fuj. si myslis, ze ked niekomu vynadas, alebo ho odsudis, ze mu to pomoze? vas ucili nejaku divnu metodiku odhovarania od drog. ja som tam posobil viac ako styri roky. odpraxoval som si aj rok na pedagogicko psychologickej poradni kde som mal moznost sa rozpravat s ludmi, ktori boli na tom dost zle. poviem ti vacsina z nich bola inteligentna, slusna, vzdelana a v zivote by si to do nich nepovedal. neratam narkomanov, ktori si hnedy heroin pichali tak ako ty konzumujes chleba kazdy den niekolkokrat a robili to len preto lebo nic insie uz nemali a potrebovali uniknut pred realitou. mam velmi blizkeho kamarata, ktory abstinuje uz par rokov. je to silna osobnost a odolava tomu. nemal to lahke ani z jedneho smeru. ludia to beru pretoze chcu vyskusat nieco nove. potrebuju sa vyblaznit lebo su mladi. drogy ako take nemaju ziadne skodlive ucinky pokial su vo velmi malych davkach. ved ich najdes vsade, ci uz su to lieky alebo mak atd. skodia organizmu ak su brane vo vyssich davkach, aby omnoho silnejsie posobili na organizmus a vyvolali mu halucinacie, euforiu a podobne. je jasne, ze na niektorych si telo vytvori zavislost pretoze neurotransimtery, ktore sposobuju to, ze sa clovek citi super su postupne nahradzane drogou a nevytvaraju sa potom same. neskusal som nic a ani neplanujem. nehovorim o pivku, ktore si sem tam rad vychutnam. som nazoru, ze mnoho tym mozes zistit, ale este viac stratit. a ver mi, ze vtedy ked do toho spadnes a budes chciet von, ti pomozu len skutocni priatelia, na ktorych si mozno pod vplyvom kaslal a ktori ti chceli len pomoct. zi zivot tak, aby si nic co spravis nelutoval a ja nelutujem, ze zijem tak ako zijem
no ty vies asi o tom dost ....a ty si to konecne pochopil co ja si myslim ...asi jediny clovek co mi stale hovori ze som fetak ale ja som fetak neni pritom si iba zahulim a sem tam nejake to koliesko heh, ale to je v pohode a dokazem zit uplne normalne...ja hulim uz 3 roky v kuse skoro kazdy den a iba 2krat som nefajcil cely tyzden ale da sa povedat ze fajcim kazdy den ...ale zijem si ako zijem a tiez to nelutujem...dufam ze ma chapes
2 G1ac0m0: kes si uz navstevoval tu peer skupinu, tak len taka otazka, ze ci si myslis ze lahke drogy fakt su cestou k tym tvrdsim...?
mikesk radsej pouvazuj nad tym co napises nabuduce ok ?
Aj moj kamarat vravieval mne a mojej partii ze on vo fete nelieta a ani nebude.. ze len priroda..
Vies ako je natom teraz? Dava do kablika.. Cize asi tak..
mikesk.. velmi zle.. ale tipujem ze sa to odzrkadluje z nejakej skusenosti. mozno niekto z rodiny, v tom pripade by sa dal akceptovat tvoj postoj. inac velmi velmi zle a ubohe.
Jema, Giacomo, Jarage, Sent .. nice
a čo sa tyka kofeinu atd atd... je rozdiel ked pečeš makovy kolač pečeš ho legalne a nesypeš tam nič nelegalne..ked si kupiš piko tak to je nelegalne..tak nevim čo splietate legalne veci a nelegalne....maximalne by som zahulila ganju...može to byt haluz niektore stavy...ale vzhladom na to že som slabšia natura...to nevyskušam..radšej fernetik.... važim si totiž svoj život.. a ked vidim tych vyfetenych kktov a kur...v BA počas leta ...je mi na grc!!!!! ale prosim.. fetujte si dalej...
najhorsie na drogach je ze ci si to priznate alebo nie velmi ovplyvnuju psychiku a to nemusi byt vzdy dobre.. osobne netuzim zit cely zivot s pocitom ze mi niekto vklada a vybera z hlavy myslienky...
Samozrejme nehadzem vsetkych do jedneho vreca...bol to priklad...
fuha... prepac, ale naozaj sa strapnujes, cakal som prave, ze ty ako homosexual dokazes byt nad vecou a vediet naozaj aka je ta realita. Odsudzujes tu veci o ktorych fakt nic nevies. A dokonca ma prekvapuje, ze odsudzujes a mas predsudky
Hovoris, ze si tolerantny, ale zaroven nazyvas ludi uboziakmi... Cely svet je zavysli od drog, len sa poriadne pozri.
Keby nebolo tvojho nenavideneho fetu a fetakov, tak by na svet neprislo strasne vela peknych veci, knih, myslienok, filmov, hudby atd... atd...
co je podla vas realita? nesuhlasim s tvrdenim, ze realita je len to, ze vonku svieti slnko, ze ludia chodia do prace, jedia jedlo, a spia. tvoja mysel, psychika, tvoj vlastny svet je pre teba tiez realitou, navyse, velmi dolezitou realitou....cize vdaka drogam sa mozes hodne poucit, zlepsit, psychicky vyrovnat...alebo to moze byt presne naopak.
kazdy kto si da drogu sa chce zabavit aby neskapal od nudy ci uz chlast , trava , piko , toluen to je jedno ... len po tom ide o to ktora droga ako vplyva na nas ktora nas skorej zabije . Ja len chlast a obcas travu no ine som nemal este.teda ked neratam tie drogy ako caj,kava,cigareta atď...tie moc na zabavu nejsu .