Po moste v Paríži kráča človek a chce spáchať samovraždu. Hovorí si: Ak stretnem človeka, ktorý mi dá nádej, nezabijem sa. Ak mi u nedá skočím. Čo urobí, ak sa stretne s tebou? (Fulton J. Sheen)
Snažila by som sa zo všetkých síl, aby si to rozmyslel, ale asi záleží hlavne na ňom, akú má vôľu žiť. Každopádne by ma veľmi mrzelo, ak by skočil. Nie preto, že by som zlyhala ja (nedala som mu nádej), ale bolo by mi ľúto, že sa on pripravil o ďalší život na tomto svete.
No, tak to je ťažká otázka, ale určite by som mu chcela ukázať, že si ho niekto všimol, a že niekomu na ňom záleží.Snažila by som sa mu pomôcť, možno tak, že by som sa stala jeho priateľom, aby na svete niekoho mal.Samozrejme by to aj záležalo na tom, prečo chce zomrieť.
Ukazala by som mu vsetkych tych ludi, ktori by dali neviem co za to, keby si mohli este vyberat medzi zivotom a smrtou...ci uz seba alebo svojich blizkych. Alebo by som mu ukazala, co vsetko dobre este vo svojomm zivote muoze spravit aspon pre druhych, aj keby rovno pre seba nie...
@7@finitude Tak som to nemyslela a neviem, ako si na to došiel. Ja len, že mi je ľúto každej smrti a o to viac, keď je to samovražda, lebo je smutné, ak už niekto nemá dôvod žiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
verim ze by som ho presvedcila (aj ked v parizi asi tazko-neviem po francuzsky)teda mam nadej teda by bolo vsetko ok
on mi povie: " Nic, budem zase plavat v problemoch ako vzdy"
ja mu poviem: "to si myslis...ale nevies to...chcel si nadej, mas ju mat...zajtrajsie rano"
on mi povie: " a co ak sa splni, co som povedal? ze naozaj budem v problemoch?"
ja mu poviem: " tak mas stale dalsie rano"
a on by zliezol podakoval a zil