Nájde sa tu prosím niekto, kto mi vysvetlí stahovanie cez torrent, seed, leech a ostatné pojmy?
Ahojte, rozhodla som sa, že si stiahnem jeden film cez torrent.Je registrácia zadarmo? Čo vlastne znamenajú tie pojmy seed , leech , peer a tak? A viem ,že na to potrebujem aj nejaký program.Aký? Idem stahovať cet tracker.cztorrent.net .A napíšte to prosí
Ja viem len seederov lebo to je asi jediné čo potrebujem - čím viac seederov, tým viac ľudí ti ten film posiela - tým ide rýchlejšie.
na takej thepiratebay.org sa registrovať nemusíš, len dáš hľadať čo chceš a klikneš na stiahnuť torrent. Ja si to vždy dám zoradiť podľa seederov, nech stiahnem to najseedovanejšie.
videjko see how it works. Ak vies aspon trosku lepsie po anglicky pochopis. Ale v skratke ti to aj tak opisem: Ked stahujes subor normalnou cestou, tj. z jedneho zdroja, byva to vacsinou pomale. V uTorrente stahujes z viacerych zdrojov (stahujes z pocitacov ktore tento subor maju, ale po castiach, takze kazdy zdroj ti moze odovzdavat urcitu cast v jeden moment, co je omnoho efektivnejsie). Tieto kompy sa nazyvaju seedy = maju celu cast suboru. Leecher je ten kto prave stahuje subor, t.j. nema celu kopiu, az kym sa nestane seederom. Tracker je stranka kde stahujes tieto malinke .torrent subory (myslim
a samotny program, ktory na to potrebujes, je samozrejme uTorrent. V nom otvoris tie mikro subory z trackera (40 kb) a valis
snad tomu chapes, ak nie, tak zo stranok iba sleduj kolko seederov to ma, cim viac tym lepsie, samozrejme pri primeranej velkosti suboru
Torrent je zdarma, konkretne web co si pisala tiez maju vsak obmedzenie(na stahovanie veci ktore boli pridane poslednych 14 dni treba byt regnuty).
Stiahnes si uTorrent, najdes to cez google, ma to par mega, naistalujes, z tracker.cztorrent.net stiahnes torrent subor a otvoris cez uTorrent, zacne sa stahovanie.
Seed-clovek ktory ma cely subor a uploadujeho ho, cim viac, tym rychlejsie.
Leech-clovek ktory ma cast suboru, stahuje a zaroven uploaduje ten subor.
Ak chceš sťahovať torrenty tak odporúčam stránku www.kat.ph (KickAssTorrent) možno si tam najdeš ten svoj film, ktorý ma viac SEED ako na tom skadiaľ planuješ stiahnuť ... lebo čím VIAC SEED, tým rýchlejšie ako to bolo spomínaní, tak skús pozreš na to www.kat.ph či tam nenájdeš tvoj film s veľa SEED
@antifunebracka hej, je to jednoduchšie.. som sa teraz naschvál bol pozrieť, či by som tam našiel náhodne vybratý film Fucking Åmål - Láska je Láska a našiel som iba "Pecko_Prcinka-Si_Hraje-Pak_Je_Vysukana", čo je zaujímavé zjednodušenie, ale povedal by som, že tak trochu neželané.
@tikalok to bol len priklad. chcel som povedat, ze na strankach tohoto typu lahsie a skor stiahne to, co hlada, jak cez torrenty. osobne viem najst absolutne cokolvek cez filestube.com; i tvoj film: » www.furk.net/Fucking_m_l_Sho...
@antifunebracka väčšinou s tým nemám problém, ale na tej tvojej stránke nejako neviem prísť na to, ako sa k tomu dostať bez platenia 4.95 eur. ale to je jedno, asi sa to nájde aj na inom serveri. ale osobne by som vôbec netvrdil, že to bude takto jednoduchšie (zadávať captchu, čakať 60s na stiahnutie, na ďalší súbor čakať 2 hodiny a pod.) ako si nájsť torrent, dať sťahovať a ďalej sa nestarať. môže sa stať, že film budem mať stiahnutý za 10 minút, o čom sa mi pri free sťahovaní z nejakého upload serveru nemôže ani snívať.. a takisto sa samozrejme môže stať, že sa mi bude film cez torrenty ťahať tri dni a zo servera by to bolo rýchlejšie..
ja osobne dnes už preferujem torrenty a ak je problém, tak to skúsim hľadať niekde na filestube
@tikalok ja stahujem len par razy do mesiaca albumy, cize s velkymi fajlami skusenosti nemam. no viem, ze CD mi to v priemere stiahne za 4 minko a cez torrenty to obcas trvalo par hodin
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
na takej thepiratebay.org sa registrovať nemusíš, len dáš hľadať čo chceš a klikneš na stiahnuť torrent. Ja si to vždy dám zoradiť podľa seederov, nech stiahnem to najseedovanejšie.
videjko see how it works. Ak vies aspon trosku lepsie po anglicky pochopis. Ale v skratke ti to aj tak opisem: Ked stahujes subor normalnou cestou, tj. z jedneho zdroja, byva to vacsinou pomale. V uTorrente stahujes z viacerych zdrojov (stahujes z pocitacov ktore tento subor maju, ale po castiach, takze kazdy zdroj ti moze odovzdavat urcitu cast v jeden moment, co je omnoho efektivnejsie). Tieto kompy sa nazyvaju seedy = maju celu cast suboru. Leecher je ten kto prave stahuje subor, t.j. nema celu kopiu, az kym sa nestane seederom. Tracker je stranka kde stahujes tieto malinke .torrent subory (myslim
a samotny program, ktory na to potrebujes, je samozrejme uTorrent. V nom otvoris tie mikro subory z trackera (40 kb) a valis
snad tomu chapes, ak nie, tak zo stranok iba sleduj kolko seederov to ma, cim viac tym lepsie, samozrejme pri primeranej velkosti suboru
( @toxo ?)
Stiahnes si uTorrent, najdes to cez google, ma to par mega, naistalujes, z tracker.cztorrent.net stiahnes torrent subor a otvoris cez uTorrent, zacne sa stahovanie.
Seed-clovek ktory ma cely subor a uploadujeho ho, cim viac, tym rychlejsie.
Leech-clovek ktory ma cast suboru, stahuje a zaroven uploaduje ten subor.
ja osobne dnes už preferujem torrenty a ak je problém, tak to skúsim hľadať niekde na filestube