ID - nákup podielových CP v spoločnosti s podstatným vplyvom - počet 1 500ks v menovitej hodnote 1000€
VPD - úhrada provízie maklérom .... 3 000€
ID - prevod podielových CP do DFM v OC
VBÚ - úhrada za podielové CP
@zorzeta
log x má definičný obor iba čísla väčšie ako 0, teda x-2 je viac ako 0, teda teda x je viac ako 2
pod odmocninou musí byť kladné číslo alebo nula
ak by bol log x-2 viac alebo rovné 0, tak x-2 je viac alebo rovné 3 (pre x=3 je v logaritme 1 a platí log 1 =0)
teda máme podmienky
X je viac ako 2
x je viac alebo rovné 3
takže x je viac alebo rovné tri, lebo v tom je zahrnuté aj prvá podmienka
Dúfam, že som to nepoplietol, lebo už som s logaritmami dlho nepočítal
Lepsie si tie "obory" zapamatas po anglicky: Def. obor je Domain (tj. co mozes napchat do funkcie), obor hodnot je Range of values (to, co ti lezie z funkcie). Def. obor najdes podla osi x, obor hodnot podla osi y (mozes si to na tych osach zvyraznit farbou). Po slovensky je to... podla mna zbytocne zlozito/nejasno pomenovane, aj ked to nie je kvantova mechanika.
Tu si obmedzena tym, co mozes vopchat pod odmocninu a do logaritmu. Alebo si to hod do wolframu, vykresli si graf a rozanalyzuj si to graficky, ked to porovnas s grafom odmocniny, logaritmu a logaritmu x pod odmocninou (co tam co robi - mne to takto pomahalo, mat v tom poriadok ).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
co ta ucia v skole?
pod odmocninou nieco nemoze byt, v menovateli sa tiez nieco nemoze nachadzat a logaritmus nieco nemoze byt
btw kam chodis?
Predkontuj účt. prípad
ID - nákup podielových CP v spoločnosti s podstatným vplyvom - počet 1 500ks v menovitej hodnote 1000€
VPD - úhrada provízie maklérom .... 3 000€
ID - prevod podielových CP do DFM v OC
VBÚ - úhrada za podielové CP
ď.
log x má definičný obor iba čísla väčšie ako 0, teda x-2 je viac ako 0, teda teda x je viac ako 2
pod odmocninou musí byť kladné číslo alebo nula
ak by bol log x-2 viac alebo rovné 0, tak x-2 je viac alebo rovné 3 (pre x=3 je v logaritme 1 a platí log 1 =0)
teda máme podmienky
X je viac ako 2
x je viac alebo rovné 3
takže x je viac alebo rovné tri, lebo v tom je zahrnuté aj prvá podmienka
Dúfam, že som to nepoplietol, lebo už som s logaritmami dlho nepočítal
Tu si obmedzena tym, co mozes vopchat pod odmocninu a do logaritmu. Alebo si to hod do wolframu, vykresli si graf a rozanalyzuj si to graficky, ked to porovnas s grafom odmocniny, logaritmu a logaritmu x pod odmocninou (co tam co robi - mne to takto pomahalo, mat v tom poriadok ).