a ešte Štangarígeľ celý útvar popísal roku 1900 Andrej Kmeť v práci Tovaryšstvo. Zaujímavosťou je nápis na jednom z hranolov, ktorý je pripisovaný rôznym kultúram (Keltom, Slovanom). Doteraz však jeho pôvod nebol dôveryhodne objasnený.
Jedna dedinka v okrese Ilava... a máme tu delo z 2. sv. vojny... (aspoň myslím... ) a inak tu nemáme nič zaujímavé... sme na konci sveta a otáčajú sa tu muchy...
Znie to divne ale naozaj nič. Pomník obetí I. svet, vojny z našej dediny asi nie je veľmi lákavá destinácia. Máme tu priehradu, kto chce môže to brať ako pamiatku z čias komunizmu V "lese" sú nejaké partizánske pomníky ale to nemám potvrdené, že sú naozaj partizánske Inak dedina je to pekná ale fakt tu nič nie je.
solivar, mimochodom schátra (ale dobré sa chodí po tých opustených budovách ) ale nie som rád že najkvalitnejšia soľ na Slovensku sa prestala vyrábať. A opálové bane, čo sa týka okolia, dovoľujem si povedať že východ je najkrajší (a nie som žiaden zarytý východniar)
najvacsi hradny komplex v strednej europe - Pustý hrad , ale je biedne zachovaly, rspkt este stale tam archeologovia makaju a vykopavaju ho
inak najkrajsie zachovale je urcite Zvolenský zámok - sexi zamok talianskeho stylu co bol Ludovita I. polovnicke miestecko s trvalou vystavou detasovanej SNG a prvou cajovnou na Slovensku
ako tak kukam tak ten Pusťák sa rozmaha, makaju na nom tri archeologicke ustavy, dotovany mestom a 3 grantami, vykopavaju ho aj dobrovolnici a skladaju dokopy ... takze uz sa to pomaly aj oplati ist pozriet ... a pisu, ze ked si vezmes Dolny a Horny komplex aj so spojovackou, tak je najvacsi hrad na kopci na svete
Nechcem vyvolavat flame, ani nic. Proste len uvediem detail, ktory by ta mohol zaujimat. Aj ked to nieje zatial potvrdene, velkost Kosickeho hradu sa odhaduje od 5,8 do 13 ha [Zvolensky ma tusim 7,6]. Uvidime co ukazu vyskumy, v kazdom pripade, Zvolensky je najvacsi zachovany
@sob3k som nevedel, ze taky aj existuje, ale je mi to viacmenej jedno ... pisal som co som cital ... o tamtom vasom citam nejake veci ako, ze bol nedostavany a skoro nic sa o nom nevie
@purenarcissism vidíš a to ani nebývaš v PO ja som napríklad nebol celkom! :´ ´( videl som iba ako sa spracúvala, inak bol som iba v odľahlých častiach soľanky, ktorá je teraz úplne schátraná ale ak som tam bol prvý krát (ono to bolo opustené a je to ako normálny dom, nitko to nepoznal a všetko tam bolo) no prosto opustená budova, ktorá bola fakt opustená. Pripadalo mi to tam ako v Prypjati a to nehovorím, že tam rastú černice, marhuľe a broskyne, jablká a všeličo ešte aj cibuľa tam bola - to len tak hovorím pretože sa vždy rozpíšem o tej budove
Chcu ho odkryt, no podla vsetkeho to bol kralovsky hrad a je zakresleny v obrazkovej kronike pri bitke pri Rozhanovciach, takze kto vie... Nebol celkom dostavany, no 3 m konstante hrube opevnenie? OOO
U nas na Brodwayi mame najstarsi/jeden z najstarsich kostolov na zahori... Pochadza z roku 1160, no je predpoklad, ze je starsi. Ale je zdevastovany, nejaky chytrak dal asi pred 30 rokmi umelecke malby zatriet nabielo, lebo zrestaurovanie by bolo drahe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
celý útvar popísal roku 1900 Andrej Kmeť v práci Tovaryšstvo. Zaujímavosťou je nápis na jednom z hranolov, ktorý je pripisovaný rôznym kultúram (Keltom, Slovanom). Doteraz však jeho pôvod nebol dôveryhodne objasnený.
@www.spisskanovaves.eu
kto ma nauci pridavat fotky ?
inak najkrajsie zachovale je urcite Zvolenský zámok - sexi zamok talianskeho stylu co bol Ludovita I. polovnicke miestecko s trvalou vystavou detasovanej SNG a prvou cajovnou na Slovensku
ak to beriem tak, že som bratislavčan, tak Slavín a Bratislavský hrad, plus Devín je veľmi pekný a uličky starého mesta s tou ich krivolakou dlažbou
(a keďže sa hovorí o pamiatkach historických, moje magické miesta sem nepatria, hoci sú veľmi pekné )
Nechcem vyvolavat flame, ani nic. Proste len uvediem detail, ktory by ta mohol zaujimat. Aj ked to nieje zatial potvrdene, velkost Kosickeho hradu sa odhaduje od 5,8 do 13 ha [Zvolensky ma tusim 7,6]. Uvidime co ukazu vyskumy, v kazdom pripade, Zvolensky je najvacsi zachovany
a inak som z BA a... mám rada úzke uličky v podhradí a v starom meste, františkánske námestie, či strechu radnice
krásny zámočko-dom nad horským parkom
a slavín
a to fakt? vtedy to bolo krásne:/
Chcu ho odkryt, no podla vsetkeho to bol kralovsky hrad a je zakresleny v obrazkovej kronike pri bitke pri Rozhanovciach, takze kto vie... Nebol celkom dostavany, no 3 m konstante hrube opevnenie? OOO
Martin - Kostol sv. Martina, Partizánsky cintorín, Národný cintorín, budova Matice Slovenskej, Národného múzea i Slovenských národných novín.
Valča - Kostol Povýšenia sv. Kríža, partizánske bunkre
Bratislava - Dóm sv. Martina, stará budova Národného divadla, konská stanica
» lisinovic.blog.sme.sk/c/171866/Putova...