ach bože ten rap ... všeobecne ho nemôžem pretože znehodnocuje niečo tak krásne ako je hudba, hudba ktorá má ľudí spájať, prenášať harmonické a súzvučné emócie čo sú vlastne pozitívne vlny, sa vo velkej časti žánru rap menia na znehodnotené a skreslené morálne pravidlá ktoré si autor upravuje zväčša podla seba, na tom by nebolo nič zlé keby neodrážali a neprenášali väčšinou negatívne postoje a negatívne pocity, cez obsah textu ktorý sa dotýka ega, klamania, nedostatku a nenaplnených potrieb, agresie voči iným skupinám alebo ľudom ... hudba ktorá je týmto rečnícky negatívnym obsahom obratá o to silné pozitívne puto ktoré má hudba prezentovať ... už odjakživa bola hudba komunikačným kanálom medzi kultúrami, symbol spojenia a reprezentácie určitého systému a rap z tohoto krásneho umenia ktorý dokážeme tvoriť, (a nielen rap,je dosť vela žánrov ktoré ničia podstatu hudby) urobil jeden nechutný vulgárny, negatívnymi pocitmi nabytý guláš, dokonca negatívne ovplyvňuje aj samotnú hudbu, ktorá je v prítomnosti robená do týchto ,,pesničiek,, tak že ju len ťažko niekedy viem označiť hudbou (a hovorím konkrétne o všetkých známych rapových skupinách a interpretoch na slovensku ktorých som si mal možnosť vypočuť) to že existujú aj motivačné texty a texty s vyššou hodnotu a kvalitnou hudbou ktomu nepopieram, sám si rád vypočujem niekoľko málo rapových interpretov ktorých pokladám obsahom aj tvorbou samotnej hudby za kvalitnných ... ale väčšina ktorá sa pretláča von cez médiá ma nielen že nepríjemne udivuje ale aj pohoršuje...doslova preto že som veľmi úzko naviazaný na hudbu od malička a cítim k nej určitý vzťah a nemôžem sa dívať na to ako je niečo tak krásne takto ničené a znehodnotené a pritom mnohými obdivované ...
a konkrétne ku kontrafaktu ... z E.R.A som počul len zopár peničiek, z ,,navždy,, všetky a z bozku na rozlúčku ani jednu ... ale vyberám si E.R.A pretože aj to málo čo som počul obsahovo malo väčšiu hodnotu ako to čo predviedli naposledy
@melancholik mas velmi velmi zly nazor chlapce
cakas od hudby len same pozitiva ? laska,mier a med z reprakov pozitivne vlnky watafak
sice to je pekne,milujem pozitivnu hudbu no hned si idem pustit mani marleyho a spat :tralala:
..ale to nieje cela prava podstata hudby
v prvom rade-hudba ma nieco povedat,vyjadrit.,,nieco,nad cim sa ma clovek mozno(st) zamysliet
rap vznikol davno ako protisystemova hudba,hlavne na baze niecoho,scim/skym predstavitelia tohto zanru nesuhlasili (politika,policia,media..,wakeup) takze ano mas pravdu,vo vacsine su to negativne postoje k danej veci -tak sa vyjadruje nespokojnost ne? ale opakujem vo vacsine..
lebo mas xyz interpretov,ktori robia motivacny rap,rapuju iba o laske,miery,pozitivnej energii
lenze podstatou hudby nieje vzdy poukazovat len na to pekne a to si ty zatial asi nepochopil
btw k tejto "negativnej nehudbe" dohodim aj punk,tvrdsie rockove a metalove veci a kopec dalsich
kludne mi sem napis co za zanre a kapely pocuvas strasne ma to zaujima :happy:
@melancholik hudba neni vzdy len pozitivna, zmier sa s tym...aj hudba bez textu moze mat negativne emocie
keby je vsade na svete len mier a laska a ludia su stastni, tak sa bude rapovat o tom, ale zatial to tak neni (ked tak suvenira si pusti ten je az moc pozitivny raper
@maugly to či mam zly nazor alebo nemam nie je závislé na tvojom postoji ale na úplne iných ukazovateľoch. myslím si že najväčší problém bude v komunikačnom kanáli medzi pojmami, samozrjme je odomňa aj dosť trúfalé vracať sa k tomu a pichať tak do osieho hniezda. celé je to totiž tak že pod pojmom pozitívna energia sa vybaví láska mier atď, čo sa týka hudby, pokial samozrejme sa dá daná vec za hudbu považovať musí spĺňať základné podmienky, nie je možné aby samotná hudba (harmonické usporiadanie frekvencií a následný logický systém v šírení zvuku) bola alebo interpretovala niečo vulgárne alebo agresívne, (rozumej. vulgárnosť a agresia ako chybný článok systému, čiže ak máme klasickú psoločnosť ktorá funguje na báze produktivity a spotreby, máme tu chybné články v spoločnosti ktoré ničia prirodzený chod) tými článkami je napríklad agresia alebo nesystematické chovanie v podobe rušenia alebo deštrukcie ... negatívum v podobe týchto ukazovatelov by som teda prirovnal k hudbe a tu sa dostávame k najdôležitejšiemu poznatku, hudba je tým kvalitnejšia čím je systém zvuk na ľudský organizmus príjemnejší a harmonickejší, respektíve sa dotýka aj inteligencie v podobe prepracovanosti a rôznych hudobných variácií ... samozrejme je to s týmto typom umenia ťažké ako aj s inými, je veľmi zložité zhodnúť sa v tom čo je a čo nie je kvalitné, avšak poprieť sa jedno nedá, pokial nefungujú základné hudobné pravidlá a zo zvuku ktorý sa nám dostáva do mozgu je len chaotický guláš ktorý obsahuje naozaj rušivé elementy a nedá sa hovoriť o niečom súzvučnom a systematickom, vtedy môžeme povedať že takéto zvuky na nás pôsobia negatívne ale žial sa to nedá ani označiť potom za hudbu, pretože neobsahuje ten základ ktorý robí hudbu hudbou (to je aj priamy odkaz na to ako som presne myslel tú časť toho ako má hudba spájať a prenášať pozitívnu (inak povedané produktívnu a nestagnujúcu emóciu ) ... ako vravím je to umenie a je to téma ktorá je dosť kontrovérzna a bude vždy, pretože je závislá priamo na subjekte ... preto si myslím že ani ty a ani kolega nižšie nepochopí skutočne ako som myslel tento aj vyšší komentár pretože váš pohlad na pojmi ktorých som sa dotkol v tomto fóre je viazaný úplne iným smerom ako som sa snažil prezentovať (viď.vaše reakcie)
teraz môžem prejsť k samotnému rapu, vyskytujem sa a trávim veľmi vela volného času medzi kamarátmi ktorí sú naozaj zarytí vyznávači rapu, dokonca ho aj tvoria, píšu texty a robia aj hudbu (sám som im vela krát dopomáhal) čiže sa s rapom stretávam v takom merítku v akom by som vlastne ani nepotreboval a aanechcel, ale s tým nič nenarobím, do ich koníčkov ja zasahovať nechcem ... tým chcem povedať že som si už vypočul množstvo interpretov a viem ako tak porovnať slovenskú scénu, aj českú a aj zahraničnú čo sa týka rapu, žial môj názor sa nemení a nikdy ani nezmení ... vysvetlím aj prečo...
samozrejme to čo bolo napísané za akým účelom vznikol štýl, aj jemu podobné (punk,atď) je síce pravda ale tu osm sa snažil poukázať hlavne na to prečo daný štýl nie že neobľubujem ale doslova ho musím tolerovať a odsudzujem ho, len naozaj zopár interpretov tohto štýlu ma prekvapilo natolko že , hudobná časť pesničky naozaj stála za to a splnala naozaj kvalitné prevedenie,umelec ukázal že vie a rozumie tvorbe a skladaniu hudby, čo je podstatou a hudba vyvolávala velmi kvalitnú emociu z počutia a to je v dnešnom rape velmi zriedkavé, ďalej zmieša takto kvalitne vytvorenú hudbu s textom ktorý má hlbší obsah, pojednáva síce možno o problmémoch alebo aj určitých komplikovanejších veciach ktoré v život nie sú síce príjemné ale autor a interpret poukáže nie len na jeho osobný postoj (ktorý nezahŕňa-agresivny,vulgarny alebo egoistický prejav, dokonca dokáže na úrovni predviesť že vie hovoriť o niečom čomu rozumie a popísať to ľudom bez toho aby to vnich vyvolalo negatívne pocity) a to sa samozrejme netýka len motivačných textov alebo textov o láske a miery ...
musím žial povedať že najviac mi v tomto odvetví chýba kvalita, to je to čo ma najviac trápi, plytké,negatívne výlevy ktoré majú velmi nízky až priam žiadny obsah, nepoukazujú na nič produktívne a na nič zamyslenia schopné, prejavy ktoré sa len predbiehajú v tlačení vlastných myšlienok do hláv iných ... a ak aj toto všetko prepáčim týmto pre mňa (pseudo-umelcom) tak ma dorazí to že hudobná stránka diela vôčšinou na zaplakanie, sám sa venujem tvorbe hudby už nejaké roky a viem ako sa konkrétne tvorí aj hip-hopová hudba (sám som zopár veci v minulosti robil-skúšal) a popravde ma velmi mrzí až priam uráža ako veľmi trpím pri počúvaní nedokonalo až rýchlo polepených beatov bez pochopenia alebo nejakého hlbšieho emočného vyjadrenia a už vobec nie prepracovanej hudobnosti ktorá by dodala dielu kvalitu.
toto je môj dôvod prečo je pre mňa z väčšej časti rap len smutnou ozvenou za skutočnou hudbou a umením.
počúvam absolutne všetko čo ocením ako kvalitné, čiže sa neobmedzujem na štýly, ani na interpretov ... počúvam rock, pop, jazz, funk, elektronickú hudbu, orchestrálnu a tak ďalej a tak ďalej ... vypočujem si aj rádiové skladby, rád hrám na piáno takže aj klavírne ... vypočujem si rád všetko čo sa počúvať dá ... toto niako nezasahuje do môjho názoru na rap takže to beriem za bezpredmetné ... ok vyjadril som asi všetko čo som chcel a potreboval ... všetko ostatné sa dá nájsť v komente pred tým a v tomto ... neočakávam že to konkrétne pochopíš alebo sa ešte so mnou aj stotožníš, to nie...vidím na základe reakcií a súvislostí že sme na rôznych stranách rieky, to ale nevadí ... to prečo nemám rád po väčšine rap a čo pre mňa znamená hudba som už napísal ...
@zdasati hudba nemá negatívne emocie ktoré som popísal (boli to agresia a vulgárnosť, plytkosť) nemôže mať a dôvod prečo nie, som napísal vyššie ...
@jurito nechapem ako niekto co pocuva KF moze k otazke na najlepsi album dat nieco ine ako Bozk na rozlucku.. ja viem ze kazdy ma svoj nazor, tak ale myslim ze tu je jednoznacna odpoved..
@melancholik nikto sa na tvoj nazor na hudbu nepytal, vypisujes tu litanie jak kokot a pritom bola otazka na najlepsi album KF.. najdi si ine foruma tam sa vyplac nad negativnou hudbou
@melancholik ja viem ze si neni moj bracho ale aj tak si frajer nazory na negaativnu hudbu ma dorazili.. pocuvam tiez vsetko mozne co sa da ale takyto jebly nazor som nepocul este
bez urazky ale to pocuvas veci podobne ako"Nelutujem ani jedinu chilu s tebou, chvilu s tebou.." tusim taketo picoviny hraju v radiu.. ? to mas ruzove okuliare a vsetko co je negativne tak klapky na usiach? fkt nechapem tvoj postoj
@weasley7 ja neočakávam že môj postoj pochopiš a myslím si že buď si moje komentáre ani nečítal celé a ak hej tak si ich nepochopil pretože tam popisujem hudbu všeobecne a prezentujem názor že v hudbe nemám striktne vyhradený štýl, takže sa neobmedzujem, sú len určité aspekty ktoré v hudbe nie že nestrpím ale, nesedia mi natolko aby som to mohol nazvať hudbou (keď už sa mám presne vyjadriť)
mne nevadí že sa nestotožňuješ s mojím názorom, no podľa tvojich reakcií vidím že si len nepochopil to čo som sa snažil vysvetliť, ale to nevadí keby sa na tejto úrovni a konkrétnej situácii dala vytvoriť konektivita, bol by som nesmierne prekvapený hh
@melancholik samozrejme ze som to necital.. sa pozri na tvoje 2 komentare ktore zaberaju viac ako vsetky ostatne dokopy.. kto by to cele cital? to si mohol a aj prvy krat napisat takto kratko
@weasley7 niekedy prídu chvile keď si človek povie, že niečo nestačí ... že sa proste potrebuje vyjadriť k veci ... no tá chvíla nastala tu, nie je to len o tom čo som napísal posledné ... je mi jasné že si to nečítal hh ale kto chce si prečíta ... to je celé ... bolo potrebné to napísať presne tak ako to je
@melancholik dobre uz sa mi to nechce dalej rozoberat, ja ti tvoj nazor na hudbu neberem.. len mi prislo vtedy uplne komicke pocuvat len "lasky plnu hudbu" a "negativnu hudbu" nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a konkrétne ku kontrafaktu ... z E.R.A som počul len zopár peničiek, z ,,navždy,, všetky a z bozku na rozlúčku ani jednu ... ale vyberám si E.R.A pretože aj to málo čo som počul obsahovo malo väčšiu hodnotu ako to čo predviedli naposledy
cakas od hudby len same pozitiva ? laska,mier a med z reprakov pozitivne vlnky watafak
sice to je pekne,milujem pozitivnu hudbu no hned si idem pustit mani marleyho a spat :tralala:
..ale to nieje cela prava podstata hudby
v prvom rade-hudba ma nieco povedat,vyjadrit.,,nieco,nad cim sa ma clovek mozno(st) zamysliet
rap vznikol davno ako protisystemova hudba,hlavne na baze niecoho,scim/skym predstavitelia tohto zanru nesuhlasili (politika,policia,media..,wakeup) takze ano mas pravdu,vo vacsine su to negativne postoje k danej veci -tak sa vyjadruje nespokojnost ne? ale opakujem vo vacsine..
lebo mas xyz interpretov,ktori robia motivacny rap,rapuju iba o laske,miery,pozitivnej energii
lenze podstatou hudby nieje vzdy poukazovat len na to pekne a to si ty zatial asi nepochopil
btw k tejto "negativnej nehudbe" dohodim aj punk,tvrdsie rockove a metalove veci a kopec dalsich
kludne mi sem napis co za zanre a kapely pocuvas strasne ma to zaujima :happy:
@melancholik hudba neni vzdy len pozitivna, zmier sa s tym...aj hudba bez textu moze mat negativne emocie
keby je vsade na svete len mier a laska a ludia su stastni, tak sa bude rapovat o tom, ale zatial to tak neni (ked tak suvenira si pusti ten je az moc pozitivny raper
teraz môžem prejsť k samotnému rapu, vyskytujem sa a trávim veľmi vela volného času medzi kamarátmi ktorí sú naozaj zarytí vyznávači rapu, dokonca ho aj tvoria, píšu texty a robia aj hudbu (sám som im vela krát dopomáhal) čiže sa s rapom stretávam v takom merítku v akom by som vlastne ani nepotreboval a aanechcel, ale s tým nič nenarobím, do ich koníčkov ja zasahovať nechcem ... tým chcem povedať že som si už vypočul množstvo interpretov a viem ako tak porovnať slovenskú scénu, aj českú a aj zahraničnú čo sa týka rapu, žial môj názor sa nemení a nikdy ani nezmení ... vysvetlím aj prečo...
samozrejme to čo bolo napísané za akým účelom vznikol štýl, aj jemu podobné (punk,atď) je síce pravda ale tu osm sa snažil poukázať hlavne na to prečo daný štýl nie že neobľubujem ale doslova ho musím tolerovať a odsudzujem ho, len naozaj zopár interpretov tohto štýlu ma prekvapilo natolko že , hudobná časť pesničky naozaj stála za to a splnala naozaj kvalitné prevedenie,umelec ukázal že vie a rozumie tvorbe a skladaniu hudby, čo je podstatou a hudba vyvolávala velmi kvalitnú emociu z počutia a to je v dnešnom rape velmi zriedkavé, ďalej zmieša takto kvalitne vytvorenú hudbu s textom ktorý má hlbší obsah, pojednáva síce možno o problmémoch alebo aj určitých komplikovanejších veciach ktoré v život nie sú síce príjemné ale autor a interpret poukáže nie len na jeho osobný postoj (ktorý nezahŕňa-agresivny,vulgarny alebo egoistický prejav, dokonca dokáže na úrovni predviesť že vie hovoriť o niečom čomu rozumie a popísať to ľudom bez toho aby to vnich vyvolalo negatívne pocity) a to sa samozrejme netýka len motivačných textov alebo textov o láske a miery ...
musím žial povedať že najviac mi v tomto odvetví chýba kvalita, to je to čo ma najviac trápi, plytké,negatívne výlevy ktoré majú velmi nízky až priam žiadny obsah, nepoukazujú na nič produktívne a na nič zamyslenia schopné, prejavy ktoré sa len predbiehajú v tlačení vlastných myšlienok do hláv iných ... a ak aj toto všetko prepáčim týmto pre mňa (pseudo-umelcom) tak ma dorazí to že hudobná stránka diela vôčšinou na zaplakanie, sám sa venujem tvorbe hudby už nejaké roky a viem ako sa konkrétne tvorí aj hip-hopová hudba (sám som zopár veci v minulosti robil-skúšal) a popravde ma velmi mrzí až priam uráža ako veľmi trpím pri počúvaní nedokonalo až rýchlo polepených beatov bez pochopenia alebo nejakého hlbšieho emočného vyjadrenia a už vobec nie prepracovanej hudobnosti ktorá by dodala dielu kvalitu.
toto je môj dôvod prečo je pre mňa z väčšej časti rap len smutnou ozvenou za skutočnou hudbou a umením.
počúvam absolutne všetko čo ocením ako kvalitné, čiže sa neobmedzujem na štýly, ani na interpretov ... počúvam rock, pop, jazz, funk, elektronickú hudbu, orchestrálnu a tak ďalej a tak ďalej ... vypočujem si aj rádiové skladby, rád hrám na piáno takže aj klavírne ... vypočujem si rád všetko čo sa počúvať dá ... toto niako nezasahuje do môjho názoru na rap takže to beriem za bezpredmetné ... ok vyjadril som asi všetko čo som chcel a potreboval ... všetko ostatné sa dá nájsť v komente pred tým a v tomto ... neočakávam že to konkrétne pochopíš alebo sa ešte so mnou aj stotožníš, to nie...vidím na základe reakcií a súvislostí že sme na rôznych stranách rieky, to ale nevadí ... to prečo nemám rád po väčšine rap a čo pre mňa znamená hudba som už napísal ...
@zdasati hudba nemá negatívne emocie ktoré som popísal (boli to agresia a vulgárnosť, plytkosť) nemôže mať a dôvod prečo nie, som napísal vyššie ...
Hip-hop silnejší ako predtým
je pripravený rozdávať rany.
bez urazky ale to pocuvas veci podobne ako"Nelutujem ani jedinu chilu s tebou, chvilu s tebou.." tusim taketo picoviny hraju v radiu.. ? to mas ruzove okuliare a vsetko co je negativne tak klapky na usiach? fkt nechapem tvoj postoj
mne nevadí že sa nestotožňuješ s mojím názorom, no podľa tvojich reakcií vidím že si len nepochopil to čo som sa snažil vysvetliť, ale to nevadí keby sa na tejto úrovni a konkrétnej situácii dala vytvoriť konektivita, bol by som nesmierne prekvapený hh