Nechápem ako niekto môže zaradiť do kategórie NAJLEPŠÍ BASÁK niekoho z punku...špeciálne Sid Vicious,toho by som určite ani nespomenul,lebo keď som videl klip,tak nevedel držať ani brnkátko...Lemmy Killmister z Motorheadu ho učil na basu, a sám povedal,že na basu bol maximálne nemožný...Ani sa nečudujem že Steve Jones ho chcel z kapely hneď vyhodiť
Jaco Pastorius,Victor Wooten,John Myung,Flea,Marcus Miller toto sú esá... a ešte Jonas Helborg
Ja som si plne vedomá toho že Sid absolutne nevedel hrať,a nedokážem vysvetliť ani prečo ho mám rada ,proste to tak je. A to že je niekto punkový basák neznamená že je zlý basák. Ked si zobereš napr. ramones jakou rýchlostou hrali, tak to hovori za vela(tym nechcem povedat ze rchlost =kvalita) ale je to vycerpavajuce. A to že sa tebe nepaci punk neznamená že ho hned musis kritizovat, hlavne ked o tom ocividne vela nevies. To nemyslim v zlom alebo ako uražku. To je proste len môj názor.
ROCKSTAR HAMBI SA !! ale nie... NAJLEPSI BASAK JE : Joey DeMaio !!!! a hned po nom Steve HARRIS lepsich basovych virtuozov som nevidel a TRETI NAJ SOM POCHOPITELNE JA !
ani ja sa nehadam ale tak na demaia a harrisa zabudnut a este na toho z black sabbath... aj ja som odohral sice ja len trsatkovou technikou teraz prechadzam na base na rucnu ale tak tiez viem urcite kravina bude nejaky basak z nejakej prihriatej kapely....
To počujem aj ja ale neznamená to že sa mi to nemoze pacit-punk neni o dokonalosti, ked chcem pocut niečo dokonale nepustim si punk. Matez: A mna si nejak vynechal i ked aj ja som sa vynechala
napisala som to do prveho prispevku inak ten z black sabath sa vola geezer butler inac sa ti bude asi dost tazko odvykat od trsatka, mna nutili hned od zaciatku hrat prstami a robilo mi to problem lebo predtým som trosicku hrala na gitare.
Rockstar: No to určite bude. Teraz som planovala kupiť od kamarata basu ktoru kupil od basáka z kamorthonu(je uplne nova skoro a strasne krasna) ale z toho asi nic nebude, no ale budem si na novu musieť chvilu počkať...lebo teraz sa na mna hrnie privela veci. Uvažujem nas Fender jazzbas.
JOLANY SU NA UROVNI GIBSON !!! vašo patjdl ich chvali a mne sa na jolane tiez dobre hralo....
Rockstar: No prstovačka na base je dobra vec len ked ja nemam este tak prsty vytrenovane na struny .... no tak ja ti podarujem jedno na ktorom hram zatial na vsetkych koncertoch som na nom hral len je cierne Jim Dunlop 1MM pekne cierne brnkacia strana zarovanan a ta druha dopilena od strun ako som tahal
Ja milujem gitary, ale raz z ničoho nič ma napadlo že basa je pre mna lepsia. A mala som pravdu. Ide mi to na nej lepsie omnoho,neviem čím to je,proste sme si viac sadli,ale gitary milujem,velmi velmi velmi
Inak Rockstar, rada by som dodala k tomu tvojmu uz trosku davnejsiemu ze Sheena is a punk rocker, že Sheena isn´t a punkrocker,Sheena is a rock n´roller.
Rockstar: Poznam jednu basacku do ktorej som zabuchnuty ja si nemozem pomoct ale ked zena v kapele co ja nehram tak ach.... srdiecka okolo.... ... okolo basy
Rockstar: ani nie, mám akusticku gitaru sice len ale na nej mi to neslo tak dobre, vedela som na nej zahrať hetfieldovu cast z unforgiven II nic viac, vlastne ešte vybrnkať Nem, s basou si viac sedime
a ked sme uz pri tom, brnkatko a basa k sebe nepatria, brnkatko pouzivaju len punkovy loseri. normalny basak hra prstami. ja mam Cort bassu a je super, kupil som ju z ruky a ma naozaj dobry zvuk. hral som aj na jolane a aj fender som mal v ruke a potvrdzuje sa mi, ze kazda basa je jedninecna.
Je pravda že spravny basák by mal hrať prstami, ale brnkatkom nehraju len punkový looseri. Aj Duff a Jason Newsted hraju brnkatkom a to su podla mna páni basgitaristi. Hlavne Jason.
joh, John Myung, s Pavookom sa dosť zhodneme, ešte vyššie spomenutý Sheenan, to sú asi najlepší basáci súčasnosti.
Potom ešte Chris Squire z Yes, a nebohý John Entwistle (?-2002) z The Who bol podľa mňa najlepším rockový basák vôbec (čekni Real Me z Quadropenie). A aby som nezabudol na Johna Deacona a jeho nezabudnuteľné Another One Bites the Dust, a Geddy Lee z Rush, korý nielen že basoval, ale aj zaujímavo spieval a hral na klávesy. (vypočuť YYZ z albumu Moving Pictures)
OK, nič proti ostatným ale po zhliadnutí tohoto som si istý kto je BEST
Pán John Entwistle:
Nie prehnane rýchle bláznenie ako Sheenan a podobne. Ale uvedomte si, že ten chlap tam má 60 rokov. A ako správne poznamenal on tvoril hudbu korú Sheenan a iní počúvali. Možno to bol aj ich vzor...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
ale Duffyk je best Duffyho mam najradsej. zlatyy
Jaco Pastorius,Victor Wooten,John Myung,Flea,Marcus Miller toto sú esá... a ešte Jonas Helborg
Sheena pojme na Hasiaci Pristroj
Matez zahoď brnkátka alebo mi ich podaruj aj z podpisom
Rockstar: No prstovačka na base je dobra vec len ked ja nemam este tak prsty vytrenovane na struny .... no tak ja ti podarujem jedno na ktorom hram zatial na vsetkych koncertoch som na nom hral len je cierne Jim Dunlop 1MM pekne cierne brnkacia strana zarovanan a ta druha dopilena od strun ako som tahal
Sheena:JazzBass!!! Jooo to je kráása
ALe stále jedno neviem Poznám baby čo hrajú na basu...keď som im ponukol gitaru tak nie! nechcu
Co sa vam babam tak strasne páči na basách?
ale moj sen je aj tak Modulus FleaBass...
to je vec techniky a toho aky zvuk chce basak mat.
hra s brnkatkom, alebo bez ponuka neuveritelnu skalu zvuku. kazdy basgitarista si tak zachova svoj vlastny zvuk..
a este Marcus Miller, aj ked to nie je zrovna "my cup of tea"
Kim Deal
Sting?
John Entwistle - bol to jeden z najlepších basákov čo poznám
a ešte basáčka Davida Bowieho
Potom ešte Chris Squire z Yes, a nebohý John Entwistle (?-2002) z The Who bol podľa mňa najlepším rockový basák vôbec (čekni Real Me z Quadropenie). A aby som nezabudol na Johna Deacona a jeho nezabudnuteľné Another One Bites the Dust, a Geddy Lee z Rush, korý nielen že basoval, ale aj zaujímavo spieval a hral na klávesy. (vypočuť YYZ z albumu Moving Pictures)
to co stvara sheehan je dost mim ja som to nepochopil on si pomylil basu s klavirom/gitarov jak parna lokomotiva
Pán John Entwistle:
Nie prehnane rýchle bláznenie ako Sheenan a podobne. Ale uvedomte si, že ten chlap tam má 60 rokov. A ako správne poznamenal on tvoril hudbu korú Sheenan a iní počúvali. Možno to bol aj ich vzor...