@alpynus deliť hudbu na dekády má zmysel od začiatku 20. storočia, predtým veľmi ani nie. ale sám si tiež isto postrehol, že je rozdiel medzi hudbou 60. rokov a 70. rokov, či 40. a 50.
20. storočie je rýchlejšie než storočia predtým, takže toto dekádové delenie je oprávnené.
zatiaľ čo v hudbe 18. storočia necítiť nejaké podstatné zmeny medzi 30. rokmi a 40. rokmi.
@alpynus zmysel pýtať sa na najlepšiu hudbu uniká aj mne ale orientovať sa vo veciach nie je zlé a nálepky majú zmysel, pokiaľ práve na orientáciu (a nie na nejakú "diskrimináciu") slúžia.
(vieš, keď sa povie antická filozofia je to jedna vec, ale keď sa povie predsokratovci a sokrates, je to iné a ešte inšie to je, keď sa povie, že napríklad pytagorejci a milétska škola)
a ten rokenrol sa v daných dekádach proste líši. 60. roky sú viac také, že úúú, mám oblek a 70., že úúú, mám veľa vlasov (a v 80. tych úúú, mám ešte viac vlasov a točím aj videoklipy, kde nimi metám)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
20. storočie je rýchlejšie než storočia predtým, takže toto dekádové delenie je oprávnené.
zatiaľ čo v hudbe 18. storočia necítiť nejaké podstatné zmeny medzi 30. rokmi a 40. rokmi.
wuhú.
supaa!
Aký je rozdiel medzi hudbou 60. rokov a 70. rokov? Kde sa končí hudba šesťdesiatych a začína hudba sedemdesiatych? : )
Zrejme sú to len orientačné približné nálepky a nejak mi unikol zmysel pýtať sa, že pod ktorou nálepkou sa skrýva najlepšia hudba.
(vieš, keď sa povie antická filozofia je to jedna vec, ale keď sa povie predsokratovci a sokrates, je to iné a ešte inšie to je, keď sa povie, že napríklad pytagorejci a milétska škola)
a ten rokenrol sa v daných dekádach proste líši. 60. roky sú viac také, že úúú, mám oblek a 70., že úúú, mám veľa vlasov (a v 80. tych úúú, mám ešte viac vlasov a točím aj videoklipy, kde nimi metám)
všetky boli skvelé, 60.naj