Objektívne si myslím, že Rača (kvôli Karpatom), ale Ružinov je môj domov, proste mám k nemu vzťah, žila som tam takmer celý život Špeciálne Prievoz, to je akoby taká pokojná tichá dedinka v Bratislave. Kikiríkajú tam kohúty, havkajú psíky, deti behajú po uličkách medzi domčekmi, v strede je nádherný kaštieľ. Hneď vedľa Dunajské luhy, Malý Dunaj, polia, ... Taká romantika.
Zvyšok Ružinova je podľa mňa v podstate iba také sídlisko. Aj keď sú tam aj jazerá, parky. Ale chýba tomu taká divokejšia a rozsiahlejšia príroda.
@andy-larkin Áno, hneď by som šla bývať do Rusoviec alebo Čunova! Tam je úžasne. Mne by ani nevadilo to dlhé dochádzanie do centra. Ten rusovecký park s lesíkmi, lúkami, jazerami a riečkou je úchvatný. Niečo ako Lednice/Valtice v ČR.
Mne sa najviac paci Petržalka. Býval som tam asi 5rokov a je odtial centrum na skok, je tam Draždiak, daju sa tam robit hadam vsetky športy. Je tam kde ist na bicykel/korčule. A aj dost zelene, asi kanvica ako v inych častiach.
Vieš čo, nie že jediné , ale najpodstatnejšie na čo by si mal myslieť, je práca/škola, kde budeš dochádzať. Dobre vieš, že sa stavá nultý obchvat BA a dochadzanie uz teraz katastrofalne sa este zhorší. Takže určite by som vyberal niečo, kde ideš oproti zápcham a môžeš byť v robote za 10 min v pohode, ako jeden známy čo chodí z mlynských nív do slovnaftu. Luxus, že vstanem 5:30 a stale stiham v pohodičkde na 6:00 do práce/školy som už dlho nezažil. Vlastne odkedy nechodim do skoly u nas v dedine. A to bola základná. Cele Slovensko sa trepe z východu(teraz myslim proste cele uzemie a ludi smerom na vychod od BA) do Bratislavy zo Smeru Senec, Dunajská Lužná, Most pri Bratislave, Pezinok(ten je na tom asi najlepšie vzhladom na zápchy) , D1 - teda Trnava, a z druhej strany to iste Stupava...
Najpriechodnejší most smerom do centra je Apollo(Pokial ide o dochádzanie do práce ráno). Nový most je tiež často spomalený zápchami. Lafranconi je priechodný, ale teraz ho opravuju a je to zlé. A ked tam napoja ten obchvat, tak vsetko cela republika aj tranzit, ktora smeruje na Česko, Nemecko a inde, tak pôjde cez Lafranconi. Ja už vidim tu buducnost jak to ten most nezvládne. Tam by bol potrebný ešte jeden most a dialnica alebo aspon cesta 1 triedy súbežná s D2 ... Lebo ano obchvat ma byt az do Stupavy. Ale do 2021 ci dokedy ma byt iba spodny okruh a tunel sa este milionkrat vytuneluje a 100x hodi na bilboard ako predvolebny sľub... kym to nebude hotove, tak to doprave realne nijak nepomôže.
Rozhodne aj vzhladom na prevládajúce prúdenie vzduchu(Smrad zo Slovnaftu tym smerom pôjde absolutne minimalne) a dostupnosť do centra, dostupnosť obchodov, či dopravných spojení by som vyberal rozhodne na druhom brehu Bratislavy a tým myslím Petržalku, Rusovce, Jarovce, Čunovo. Ešte budeš mať asi slušne veľa áut na hlavnej lebo veľa ľudí chodieva nakupovať a tankovať za hranice, pretože je tam o poznanie lacnejší benzín, ale ak mas auto alebo budes mat, tak aj ty budes môcť. Ohladom spojov MHD, ci SAD neviem povedat, tym smerom som necestoval nikdy. Ale kukni si pripadne cestovne poriadky. V Rusovciach je aj vlakova stanica, neviem ci chodia spoje na hlavnu stanicu ... ale mali by. Minimalne na stanicu do Petrzalky chodia. ... A ked tak pozeram , tak obchvat co budu na nom od Septembra makat naplno, bude presne nad Jarovcami, cize to by som asi nevyberal. Cunovo je prilis daleko podla mna... zalezi ake ma clovek moznosti. Ja by som vyberal rozhodne Rusovce. Vlakova stanica, ziadna zapcha aj ked teraz asi budu dopravne obmedzenia ked tam zacnu jazdit s tatrovkami ale je tam aj napoj na Dialnicu ... Takze ak studium, asi niekde v Petrzalke, ak praca/rodina, tak by som osobne vyberal Rusovce. Ked sa obchvat dokonci, bude pri jarovciach novy most cez dunaj, co mas potom uz aj jednoduchy pristup na zvysok Svk, a este mozes chodit aj tou kompou ktora chodi z Vojky nad Dunajom a vozi ludi do prace a z prace lebo sa im nechce 3-4 hodiny cestovat.
odtial mam kamosa a je to fakt chalan na urovni, dost ho obdivujem po vsetkych strankach, cize...urobil na mna dojem a mam pocit, ze vsetko, co ma on (aj jeho bydlisko) stoji za to
@wistingher Najpriechodnejsi most je Stary Most, v kazdom smere nim prejde kazde 4 minuty klimatizovana velkokapacitna elektricka s kapacitou 350 osob Cesta z Farskeho na Safarikovo namestie trva priblizne 3 a pol minuty
Petržalka - absolutne top doprava do centra aj po Petržalke (ak nemas auto), to tu fici jedna radost - priroda - Sad JK!, obchody, plavaren, Drazdiak, fitka, vybeh pre psiky, vsetko co potrebujes. Najvacsia vyhoda je jej blizkost k centru a uz spominana MHDcka.
Ruzinov za mna osobne po Mileticku, pripadne najdalej po Strkovec, srdcovka je Ruzova dolina & okolie Slovanetu.
SM - keby som si mala vybrat, tak byty pri Jakubaku, Modrom kostoliku, pripadne Heydukova a este specialne Zilinska je super s tym malym trhoviskom a Stefanikova je nadherna + mozno niekde dole Palisady ako Kozia napr.
Ale btw nenApíSal si nic co od byvania ocakavas. Treba specifikovat, Bratislava je roznoroda a mozes si vybrat podla toho čo preferujes resp. Aky mas životný štýl.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Kde by bolo najlepšie byvanie ?
Zvyšok Ružinova je podľa mňa v podstate iba také sídlisko. Aj keď sú tam aj jazerá, parky. Ale chýba tomu taká divokejšia a rozsiahlejšia príroda.
Najpriechodnejší most smerom do centra je Apollo(Pokial ide o dochádzanie do práce ráno). Nový most je tiež často spomalený zápchami. Lafranconi je priechodný, ale teraz ho opravuju a je to zlé. A ked tam napoja ten obchvat, tak vsetko cela republika aj tranzit, ktora smeruje na Česko, Nemecko a inde, tak pôjde cez Lafranconi. Ja už vidim tu buducnost jak to ten most nezvládne. Tam by bol potrebný ešte jeden most a dialnica alebo aspon cesta 1 triedy súbežná s D2 ... Lebo ano obchvat ma byt az do Stupavy. Ale do 2021 ci dokedy ma byt iba spodny okruh a tunel sa este milionkrat vytuneluje a 100x hodi na bilboard ako predvolebny sľub... kym to nebude hotove, tak to doprave realne nijak nepomôže.
Rozhodne aj vzhladom na prevládajúce prúdenie vzduchu(Smrad zo Slovnaftu tym smerom pôjde absolutne minimalne) a dostupnosť do centra, dostupnosť obchodov, či dopravných spojení by som vyberal rozhodne na druhom brehu Bratislavy a tým myslím Petržalku, Rusovce, Jarovce, Čunovo. Ešte budeš mať asi slušne veľa áut na hlavnej lebo veľa ľudí chodieva nakupovať a tankovať za hranice, pretože je tam o poznanie lacnejší benzín, ale ak mas auto alebo budes mat, tak aj ty budes môcť. Ohladom spojov MHD, ci SAD neviem povedat, tym smerom som necestoval nikdy. Ale kukni si pripadne cestovne poriadky. V Rusovciach je aj vlakova stanica, neviem ci chodia spoje na hlavnu stanicu ... ale mali by. Minimalne na stanicu do Petrzalky chodia. ... A ked tak pozeram , tak obchvat co budu na nom od Septembra makat naplno, bude presne nad Jarovcami, cize to by som asi nevyberal. Cunovo je prilis daleko podla mna... zalezi ake ma clovek moznosti. Ja by som vyberal rozhodne Rusovce. Vlakova stanica, ziadna zapcha aj ked teraz asi budu dopravne obmedzenia ked tam zacnu jazdit s tatrovkami ale je tam aj napoj na Dialnicu ... Takze ak studium, asi niekde v Petrzalke, ak praca/rodina, tak by som osobne vyberal Rusovce. Ked sa obchvat dokonci, bude pri jarovciach novy most cez dunaj, co mas potom uz aj jednoduchy pristup na zvysok Svk, a este mozes chodit aj tou kompou ktora chodi z Vojky nad Dunajom a vozi ludi do prace a z prace lebo sa im nechce 3-4 hodiny cestovat.
strasne ma mrzi, ze izba, co som tam nasla, mi nevyhovovala, lebo to prostredie je jedna basen
---
a za mna som dost hardcore Petrzka girl, skoro taka zaryta, ako som zaryta Kosicanka
Ruzinov za mna osobne po Mileticku, pripadne najdalej po Strkovec, srdcovka je Ruzova dolina & okolie Slovanetu.
SM - keby som si mala vybrat, tak byty pri Jakubaku, Modrom kostoliku, pripadne Heydukova a este specialne Zilinska je super s tym malym trhoviskom a Stefanikova je nadherna + mozno niekde dole Palisady ako Kozia napr.
NM - pri Kuchajde tam ako je Freshmarket.