Ktoré obdobie v živote bolo podľa vás to najlepšie? (detstvo, stredná škola, vysoká škola, obdobie keď ste sa osamostatnili od rodičov ap. )
Pre mňa rozhodne stredná škola, ktorá mi veľa dala a potom detstvo rozhodne . Ako to máte vy?
Vysoka skola, tym, ze nefungujem ako typicky chudobny student, ale mam dost penazi na vsetko, co potrebujem a chcem a mozem si uzivat zivot a zaroven sa vzdelavat v odbore, ktory ma bavi, mam pracu v odbore...zivot je, objektivne, fajn
Job ktory ma bavi, naplna, som v nom respektovany a uzivil by som nim tri rodiny, krasny vztah s uplnou pani z ktorej denne nechapem ze mam tu stastie byt s nou, samostatnost a sloboda robit si co chcem, kopec energie na sport, rozvijanie sa atd.
Jasne ze ma trapia niektore veci, hlavne zdravie kedze mam v jednom kuse nieco dojebane z bojovych sportov a tiez malo casu kedze si toho nakladam dost vela - kopec treningov ale najma co sa tyka kariernych / odbornych cielov... Ale nikdy mi nebolo lepsie
asi tá doba, kedy som zbieral kartičky a nálepky pokémonov a hral so susedmi pogy zatiaľ čo nám do toho hrala muzika od Inekafe z magnetofónovej pásky... čiže taký 4-5 ročník ZŠ?
Rok 2013-14, koniec 2015-16 a predtym este detstvo do cca tych 18. Zvysok peklo po vsetkych zivotnych strankach a zlepsenie sa na najblizsie roky necrta
Práve som zložila imatrikulacny sľub univerzite, na ktorú sa brutálne teším.
Mám vysnívanú prácu, ktorá ma profesne posúva ďalej a príjemne vynáša.
Môj vzťah možno nie je dokonalý, ale je láskyplný a čoraz častejšie si v poslednej dobe uvedomujem, že k sebe patríme
Po rokoch búrlivej puberty som konečne zadobre s rodinou a to som si myslela, že sa nikdy nedočkáme
Detstvo u babky bolo super. Priroda, zvierata, rodina. Vtedy sme boli vsetci pokope. To bolo najkrajsie. Ale kazda cast ma svoje caro, kazde obdobie niecim do zivota prispeje.
Ja najlepšie obdobie opísať neviem ..škôlku moc nepamätám, základná super, stredná super..obdobie po strednej bola trochu kríza ale potom to bolo fajn ..teraz je to tiež v pohode len mi akosi chyba nejaká perspektíva do budúcna ..stále akosi neviem čo chcem robiť a akým smerom sa ubrať ..a prestáva má baviť toto už 3rocne obdobie ,,nerozhodnosti,, ale na druhej strane sa mi páči...schiza
Myslim že celkom isto 4 roky stredná škola, čo pre mna bolo neopisatelne... Vyučujúci, spolužiaci úžasni, pekné prostredie budovy strednej, ked som chodil na podnikovú prax.... Niečo úžasné a romantické. Potom som študoval rok teológiu, čo ma mrzí že len rok, ale aj ten rok v seminári bol úžasný. Potom to mierne išlo dole vodou , ale tento rok a zaver minulého hodnotim z pracovného ako asi najlepšie take "renesančné"
To, ked clovek mentalne dospeje a zacne mat realny dosah na svoje volby. Pre niekoho v 15 pre ineho v 50. Pre mna osobne teraz. Je to sice najdepresivnejsie obdobie mojho zivota a kazdu noc zaspavam s tym ze by som sa radsej nezobudil, napriek tomu ze konecne stojim na svojich nohach a mam vsetko co som chcel, ale je to zaroven obdobie kde su moje zivotne rozhodnutia oprasene od zbytocneho patosu a uvedomujem si co zo mna som naozaj ja, co zo mna su ini a co je len moje telo.
Predškoský vek, základná, gymnázium, prvé 3 roky na výške (posledné zmienené bolo aj obdobie mojej najväčšej aktivity na Birdzi a mám naň úžasné spomienky) a potom to už išlo dole vodou až na pár výnimiek. Ale mala som dobré obdobie aj pred 3 rokmi pár týždňov v lete a predminulú jar.
Ale asi úplne naj naj naj boli tie prvé 3 roky na výške Neskutočne ma to bavilo a napĺňalo. Spoločenský a "študentský" život som síce nemala žiadny (vzhľadom k mojej sociálnej úzkosti a enormnému vynakladanému úsiliu do školy), ale vynahrádzala som si to birdzom
@shiny25 ano detstvo je dost daleko aby bolo idealizovane v spomienkach ako ked pozeras na stary romanticky film. A najme ked mal niekto také detstvo ako ja v lone prirody a zvierat a rodiny a skumania a zazitkov... Človek si ani nespomina na nič zle a srať sa to začne okolo 10-11roku ked prichadza prvy vzdor a puberta a viac casu si nuteny stravit medzi ludmi, s ktorymi ani byt nechces a ti, s ktorymi byt chces sa zacnu vzdalovat...
hmm dobra otázka ... ťažko určiť dobu ... v detsve by sa niejaké našli .... ale nemusím nejak zvlášť rozmýšlať lebo posledne 3-4 mesiace boli až na pár vynimiek super ... povedal by som, že som konečne začal žiť a zbavil sa určitých vecí ktoré ma ťažili, a tiež som dopsel v niektorých ohľadoch atd. ... všetko za dost krátku dobu ... no napriek tomu nie je všetko ružové
Skôr detstvo, žil som iba tým, že hrám PC hry s kamarátmi. To bolo najlepšie. Potom bolo super v 16tich, keď som našiel človeka online s kým som si mohol všetko povedať a začal ho mať rád... To boli krátke 2 mesiace ale to mi dávalo zmysel ísť ďalej a nevzdať to... No stredná bola strašne oničom, avšak ja spomínam iba na to čo sa mi páčilo, a aj také niečo tam bolo, napr. určité hodiny, celý ten chod a správanie spolužiakov, a spolužiačky. Teraz už som akoby "samostatný" akoby, lebo nie som... nebývam sám. V rámci možností by malo byť najlepšie obdobie toto, ale čo ti poviem, necítim to tak. Je tu niečo čo je dobré, ale mimo toho, iba robím čo treba, lebo čas ide...
Myslím že to bolo ešte v maminom brušku, ale veľmi si na to nepamätám Asi stredná škola, no nedalo by sa nazvať najlepším, skôr najzaujímavejším. Najlepšie obdobie je v podstate celý môj život. Prežil som veľa zaujímavého a spoznal výnimočné bytosti. U nás na Mesiaci toho toľko nezažijete.
@wistingher Áno práve preto som sa pýtala ostatných, ktorá ich časť života je práve tá naj .
Pretože mnoho ľudí už nevie čo ďalej a toto ich tak prinúti zamyslieť sa čo bolo fajn kedysi a môžu to obnoviť ak sa dá a začať sa aspoň trošku lepšie cítiť :==
@padlyanjel ja som v puberte nepociťoval žiadny vzdor, pretože musím povedať že mam veľmi dobrú výchovu a prísnu, na mnohé veci som prišiel sám. samostatne. nikto mi nič nemusel prikazovať. Nikdy som nebol v puberte na diskotéke, už 16 som si zarábal popri škole, a výsledky môjho snaženia vidím aj teraz. Aj teraz mám prácu, kedy do piatku večera som zavalený nemalými a veľmi dôležitými bezodkladnými povinnosťami, ale pre mňa toto všetko je oslobodzujúci pocit, a isto lepšie ako v škole, kde sme o všetkom len teoretizovali, ale skutek utek... to doslova... poviem len toľko, že vzdor pociťuje človek, ktorý nestojí pevne na nohách, a nebuduje si vlastný imidž. Niekto tomu nazýva budovanie imidžu, alebo rešpektu, niekto tomu nazýva doplnok výchovy, niekto sebapoznaním, tie variácie pomenovania sa rôznia, ale vždy ide o to, aby sa človek pohol dopredu. Apropo. Najlepšie obdobie života... taký pojem je aj ťažko zadefinovať, pretože v každom časovom odstupe by si si našla čosi, čo by si najradšej odstránila, alebo prenechala, a predĺžila to obdobie, čo si akutálne prežívala, prežíval, je to individuálne
@vreskot000 tak ja som tam netagovala teba, nevravim ze kazdy musel mat najlepsie detstvo. Ja som ho mala pretoze tam bola harmonia dobrych aj zlych zazitkov.
Samozrejme, ze v kazdom obdobi sa najde aj to dobre aj to zle, to som vyzsie vravela tiez. A je pekne ze ty si si presiel viditelne bezstarostnym zivotom, ked ako hovoris si vsetko sam zistil hned a bol si poslusny. Ja som tiez nechodila na diskoteky, nepila som, dobre sa ucila a svoj volny cas venovala prirode a kniham narozdiel od spoluziakov. Tiez som si zarabala od 16tich. A? Stale bolo detstvo najkrajsim obdobim a najviac mi dalo.
Ibaze respekt, imidz a sebapoznanie su tri rozne veci podla mna.
Kazdopadne neviem aku vypovednu hodnotu to cele ma a co si mi chcel tym povedat, dufam ze len to ze si bol poslusne dieta a stale si. Lebo viac som z toho celeho nepochytila pre mna. Tak gratulujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Job ktory ma bavi, naplna, som v nom respektovany a uzivil by som nim tri rodiny, krasny vztah s uplnou pani z ktorej denne nechapem ze mam tu stastie byt s nou, samostatnost a sloboda robit si co chcem, kopec energie na sport, rozvijanie sa atd.
Jasne ze ma trapia niektore veci, hlavne zdravie kedze mam v jednom kuse nieco dojebane z bojovych sportov a tiez malo casu kedze si toho nakladam dost vela - kopec treningov ale najma co sa tyka kariernych / odbornych cielov... Ale nikdy mi nebolo lepsie
Práve som zložila imatrikulacny sľub univerzite, na ktorú sa brutálne teším.
Mám vysnívanú prácu, ktorá ma profesne posúva ďalej a príjemne vynáša.
Môj vzťah možno nie je dokonalý, ale je láskyplný a čoraz častejšie si v poslednej dobe uvedomujem, že k sebe patríme
Po rokoch búrlivej puberty som konečne zadobre s rodinou a to som si myslela, že sa nikdy nedočkáme
velmi podozrive je toto vbc birdz?
tak asi
po 11-tich sa to posralo uz komplet, ale dovtedy to tiez nebolo nic moc
8. rocnik ZS bol dost fajn tho
Pretože mnoho ľudí už nevie čo ďalej a toto ich tak prinúti zamyslieť sa čo bolo fajn kedysi a môžu to obnoviť ak sa dá a začať sa aspoň trošku lepšie cítiť :==
aj jedno, aj druhé
Samozrejme, ze v kazdom obdobi sa najde aj to dobre aj to zle, to som vyzsie vravela tiez. A je pekne ze ty si si presiel viditelne bezstarostnym zivotom, ked ako hovoris si vsetko sam zistil hned a bol si poslusny. Ja som tiez nechodila na diskoteky, nepila som, dobre sa ucila a svoj volny cas venovala prirode a kniham narozdiel od spoluziakov. Tiez som si zarabala od 16tich. A? Stale bolo detstvo najkrajsim obdobim a najviac mi dalo.
Ibaze respekt, imidz a sebapoznanie su tri rozne veci podla mna.
Kazdopadne neviem aku vypovednu hodnotu to cele ma a co si mi chcel tym povedat, dufam ze len to ze si bol poslusne dieta a stale si. Lebo viac som z toho celeho nepochytila pre mna. Tak gratulujem.