@21 dnes ani tak uz nieje za porokoveho,ale urcite nim bol,a skutočne alien patrí k tým najhrozivejším,no ak si videl south park a lesná potvora namiesto nohy Patric Duffy a pletie košíky či take niečo mi pripada strašnejsia XD
tak menim nazor..
Jackson Pollock neni pre mna umelec ako tak pozeram v ujovi guglovi
Andy Warhol je az priliz farebny tiez
ten H.R. Giger je pekne akcny
van Gogh je ..hmm...nic..nepaci sa mi..
a zvysok su pekni pani..hlavne da vinci
@29 suhlasim s Pollockom,to nebol umelec,ten len tak ovladal techniku a manazment.Fascinuje ma Andy Warhol pretoze sa priznaval ze pre nho je umenie zarobit peniaze,na nic sa nehral,Dali bol zase spočiatku pokrokoví potom to bol len obchod,falšovanie diel,H.R.Giger je skvely ,Van GOgh bol supééérrr sice chory myslim epilepsia,a manickodepresivne sklony ale 2malby kazdy den a nič pre nho dostačujuce. NO stary majstri ,stará škola klobuk dole! Da Vinci GENIUS
dalí, lebo surrealizmus. a vôbec, lebo celkovo. mám rada toho uja. a možno by som aj nad Warholom uvažovala, ale od neho mám radšej jeho videoartové veci. a aj tú, čo robil s Dalím, joj, magori
claude monet, thomas ghinsberger (ale tak nejak sa píše, maľoval dámy v rôznych róbach, ktoré sa ľahko odkresľujú), j. r. r. tolkien a rubens pre svoju neskutočnú náročnosť techniky maľovania... veľmi veľmi ťažko sa odkresľuje
@43 nič proti slovenskej neskorej gotike ale majster pavol z leevoče bol oproti svetovím umelcom tej doby iba remeselník . samozrejem prívlastok tvorca najvyššieho dreveného oltára na svete,mu zaslužene patrí.
dlho som váhal medzi Dalim a Gigerom, predsa len Giger má svoj nezameniteľný štýl...to isté platí aj o Dalim, ktorý ešte navyše urobí variáciu na čokoľvek, ktorá ešte aj dobre vyzerá..preto Dali
Ono je dost tazke vybrat si najoblubenejsieho umelca...najma ked je taky vyber. Nechyba mi asi ziadny, okrem rozpadnutych Le Payaco a Bez Ladu a Skladu. Preco? Lebo podla mna boli dobri.
Najoblubenejsi? Tak medzi tych the most patri Rimbaud, Waits...
jeden velky umelec bol urcite aj Stalin ale to bolo trochu ine umenie.
mám rada C. Moneta, alebo Turnera... to bol típek čo chcel to najprv prežiť a až potom zachytiť silu matky prírody. Ale aj taky Duchamp bol poprdeli. To ako veľa ľudí najprv pobúril a nakoniec sa ním umelci išpiruju do dnes...
mne sa pacia aj taket a z uvedenych umelcov tazko si vybrat podla diela, pretoze to ma kazde ine caro...vsetci boli vinimocni, teraz mi je povahovo najblizsi asi Dali, kedze citam jeho autobiografiu, v ktorej sa vykresluje v samých superlativoch
@53 turner je skvely! miluje tie farby,a tu atmosferu tych obrazov, dali bol bastard,falošny ,sexualny delikvent masturbant,podvodnik,ale je to ikona,a jeho prve obrazi boli prelomove,aj ked ,ja ich nemusim,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Magritte je(bol) muž.
ale ze co mi tu chyba?...sucasni maliari...s luisom royom na cele!
Jackson Pollock neni pre mna umelec ako tak pozeram v ujovi guglovi
Andy Warhol je az priliz farebny tiez
ten H.R. Giger je pekne akcny
van Gogh je ..hmm...nic..nepaci sa mi..
a zvysok su pekni pani..hlavne da vinci
Najoblubenejsi? Tak medzi tych the most patri Rimbaud, Waits...
jeden velky umelec bol urcite aj Stalin ale to bolo trochu ine umenie.
mne sa pacia aj taket a z uvedenych umelcov tazko si vybrat podla diela, pretoze to ma kazde ine caro...vsetci boli vinimocni, teraz mi je povahovo najblizsi asi Dali, kedze citam jeho autobiografiu, v ktorej sa vykresluje v samých superlativoch