@salora Ďakujem moc, sme nejak naraz napísali tie reakcie. Veľmi ti prajem, nech si tam šťastný. Ja žiaľ na to nemám povahu... Ničí ma žiť mimo môjho zázemia, prostredia, kde som vyrastala, rodiny, dlhoročných priateľov...
Ja som chcela ist do Prahy. Ono do Prahy. Odbor co som chcela je v Prahe. Ak by mi to vyslo, zalezalo by moje miesto bydliska od toho, kam by ma poslali. Lenze... Budme realisti, nemam vlohy na ten odbor.
Bez toho ma asi ani extra nelaka vycestovat.
Pre mňa je dôležitejšie to, s kým som, než to, kde som. A dosť pochybujem, že by sa moji najbližší sťahovali tam, kde by som si to zmyslela, takže realisticky to vidím na život na Slovensku.
Mimo Slovenska nechcel sa nikdy vrátiť ale denne by som picoval na "matelka" ze sa nemôžem momentálne každý den vracať lebo akurát som dostal taký feel ze teraz sa chcem! 'D
Ja mam vyhodu ze moji najblizsi su v podstate len mama otec sestra A neviem si predstavit stastny zivot na slovensku.. Tolko krajin a moznosti mame v dnesnej dobe ze by bola skoda sa takto zahrabat si myslim :/ Mne osobne slovensko nic neponuka a preto uz aj teraz som na vyske v Prahe (coz ani nepovazujem za zahranicie a aj z tadialto sa chcem dostat hned ako bude mozne
chcela som si vyskúšať ešte pred necelým rokom aj zahraničie, ale okolnosti tomu nepriali, tak ostávam na Slovensku, lebo aj prácu som zohnala tú, ktorú som vždy chcela a nešlo ani tak o zahraničie, ale o možnosť vypariť sa a prísť na iné myšlienky a napr. takú Prahu si viem predstaviť
Keby som tým ľuďom normálne rozumel v zahraničí ako im rozumiem na Slovensku, tak možno taká Argentínska Ushuaia, Grónske Nuuk, Švajčiarsko, Japonsko by bolo zaujímavé...
Ale tak aj na Slovensku sú krásne miesta. Od Žiliny po Prešov paráda. Čo sa mi nepáči, je veľa neprispôsobivých spoluobčanov, stále aj v 21.storočí vysoká miera viery v nadprirodzené sily a v lži v knihách no a mizerné vybavenie a platové podmienky, nehovoriac o infraštruktúre. Ale keď máš prachy ako naši politici, tak je jedno kde bývaš z tohto pohľadu.
A neviem, jednak sa mi ukrutne nechce stahovat a byt niekde cudzinka a nic nepoznat
A ja strasne lipnem na svojich materialnych veciach a nemozem ist niekam zacat zit s jednou taskou veci
Ale vedela by som si predstavit zit v Holandsku, UK, Irsku alebo niekde na juhu Europy, ak by som sa naucila miestny jazyk, mozno este Kanada
Zijem v Prahe, neplanujem sa vratit na Slovensko. Teoreticky by som rada zila na roznych dalsich miestach, napr. vo Svajciarsku alebo v Skandinavii, ale nie je to momentalne realne ani sa nesnazim podnikat ziadne kroky tym smerom.
Ja som v Česku, som tu celkom spokojná, ale má to svoje muchy. Neviem či tu ostanem, ale na Slovensko sa už nevrátim. Istý čas som nad tým intenzívne uvažovala, aj som rozmýšľala, kde si kúpime domček.
Vzišlo z toho. Ja už vlastne na Slovensku nemám žiadne väzby, okrem rodiny- z ktorej je aj tak polovica v zahraničí. Moji kamaráti sú v Bratislave alebo v zahraničí. A ja fakt nechcem žiť v Bratislave
Úprimne som pôvodne, ešte ako malé decko, chcel ísť do USA, konkrétne buď Texas, alebo niekde do regiónu Pacific Northwest ( Montana, Washington, Oregon ) ale vzhľadom na to, čo sa tam posledné roky deje, by už len moja existencia samotná bola braná ako nenávistný zločin ( opovážil som sa narodiť ako beloch a heterosexuálny muž ). Takže vzhľadom na všetko, som rád, že som sa narodil na Slovensku. Jediné krajiny, nad ktorými ešte prípadne uvažujem, sú Česko ( Brno ) alebo prípadne Maďarsko ( Budapešť ).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Bez toho ma asi ani extra nelaka vycestovat.
...asi pretože som nikdy nechcela odísť a nie som tak vôbec šťastná, len okolnosti a jedno nešťastné rozhodnutie ma prinutili.
Ale tak aj na Slovensku sú krásne miesta. Od Žiliny po Prešov paráda. Čo sa mi nepáči, je veľa neprispôsobivých spoluobčanov, stále aj v 21.storočí vysoká miera viery v nadprirodzené sily a v lži v knihách no a mizerné vybavenie a platové podmienky, nehovoriac o infraštruktúre. Ale keď máš prachy ako naši politici, tak je jedno kde bývaš z tohto pohľadu.
Badum tsss okej
A neviem, jednak sa mi ukrutne nechce stahovat a byt niekde cudzinka a nic nepoznat
A ja strasne lipnem na svojich materialnych veciach a nemozem ist niekam zacat zit s jednou taskou veci
Ale vedela by som si predstavit zit v Holandsku, UK, Irsku alebo niekde na juhu Europy, ak by som sa naucila miestny jazyk, mozno este Kanada
Vzišlo z toho. Ja už vlastne na Slovensku nemám žiadne väzby, okrem rodiny- z ktorej je aj tak polovica v zahraničí. Moji kamaráti sú v Bratislave alebo v zahraničí. A ja fakt nechcem žiť v Bratislave