ale chodte do riti Spartakus bol najvacsi najslavnejsi a najstatocnejsi vojvodca lebo z bandy havede spravil armadu ktora niekolko krat porazila najlepsie vojsko tej doby...a okrem toho je symbolom obetovania sa!!
Dal som Alexandra aj ked bol to tazky suboj medzi Alexandrom a Caesarom... A dovod je ze Alexander sa mi zdal ovela charizmatickejsi vodca a dokazal o nieco viac ako Caesar. REspektive Caesar a Rismka risa boli prevazne v Europe, kdezto Alexander sa vrhol do boja s uplne neznamym svetom.
Púnske vojny sú jediné obdobie Rímskej ríši, ktoré mám rada, a to kvôli Hannibalovi, a tak dávam jeho, hoci uznávam, že Cézar urobil rozhodne väčšiu ryhu do dejín Inak Rím strašným spôsobom nemusím, odjakživa.. Už len pre to, čo spravili s Egyptom.. Dobre, táram od veci.. Skrátka Hannibal.
typujem že zakladateľ diskusie sa akurát v škole učí o Staroveku.
Takže podľa mňa taká polovica z nich tam nemá ani právo byť. Lebo v konečnom dôsledku nič nedosiahli alebo ich úspech bol už dopredu jasný. Kedže samy nevybudovali nič. Len sa preslávili tým že viedli silné vojsko silnej ríše proti súperovi ktorý už nemal dopredu šancu.
Veď keď si zoberieme už len takého Scipia ktorý zaútočil s obrovskou armádou na prázdne Kartágo. Hannibal a Spartakus.. sice to bolo hlavne z veľkej rebelie a odvahy. Nakoniec aj tak nemohli nič dosiahnúť lebo nemali šancu.. tam šlo skôr o česť.
@25 ok ten Perciles je tam do poctu (nespomenul som si na ziadneho ineho aj ked som mohol dat hoc aj Atillu, ci Filipa macedonskeho ale to uz je jedno)
ale zaostatnym si pevne stojim...Pyrrha porovnavali rimsky a grecky historici s Alexandrom Velkym takze tam pravom patri...nemal tolko statsia ako Alexander tak sa nezapisal do dejin ako on, samozrejme tym nechcem znevazovat Alexandra a jeho schopnosti
Scipio Africanus porazil Hannibala a tiez je vseobecne povazovany za velkeho vojvodcu,
Temistokles vybojoval namornu bitku pri Salamine ktora Grekom zachranila "kožu" kde mali Perzania velku prevahu takze je tam pravom okrem ineho aj za to ze bol namornikom
a Kyros spravil svojimi vybojmi z Perzie svetovu risu takze tam ma tiez dovod tu byt
kazdy z tychto vojvodcov nieco dokazal a zapisal sa do dejin takze neni o com ze by tu nemali byt...a o tom kto si to zasluzi viac a kto menej o tom by sme mohli diskutovat do nekonecna...
Jasne ak to tak vezmeme Pyrhoss dokazal len pomahat greckym štatom proti Rimu.Zas caesar išiel s nespočetne velkou armadou proti nezjednotenim galom ktory neboli tak vycviceny zas Scipio tiez napadol s velkou armadou len prazdne Kartago a Leonidas nebol velky vojvodca bol to blazon ktory sa nechal zmasakrovat pre slavu pritom nekukajte len filmy ale uctee sa otom a Alexander je podlamna največši pravom zo všetkych svojim vojenskym umom a taktikou dokazal so 40000 vojakou porazit niekolko 100000 armadu a este ktomu za cely zivot urobil s najmensej krajiny največšiu nikdo prednim ani ponom nedokazal dobit Peryiu ani čast Indie ani jeden s vojevodcov nezašiel tak daleko ako Alexander Bol proste a Spartakus nebol velky vojvodca ked sa nechal zmasakrovat rimanmi namiesto toho aby naozaj bojoval za slobodu tak neutiekol a nezil stastny ale radsej sa postavil rimanom aj ked vedel ze ho zmasakruju zato Alexander dopredu nad vsetkym rozmislal a naozaj dokazal najviac nech mi da niekto padny dvovod prečo by nemal byt Alexander Velky.
A este ktomu Alexander oproti vsetkym spravil največiu rišu večšiu ako samotny rim alebo ako ktora kolvek ina Strategiou bol najlepši inak by to všetko nedokazal a ešte berte to tak ze kazdy okrem Alexandra mal v niečom oproti protivnikovi vyhodu napr Pyrrhos pouzil na rimanov dovtedy prenich nezname slony Este ak tak tak vojenskym umom Hannibal Ale 100% ALEXANDER VELKY proste najlepsi strateg velitel aj najvecie uzemie dobyl.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
@holyknight to si nevedel skor napisat?!
Takže podľa mňa taká polovica z nich tam nemá ani právo byť. Lebo v konečnom dôsledku nič nedosiahli alebo ich úspech bol už dopredu jasný. Kedže samy nevybudovali nič. Len sa preslávili tým že viedli silné vojsko silnej ríše proti súperovi ktorý už nemal dopredu šancu.
Veď keď si zoberieme už len takého Scipia ktorý zaútočil s obrovskou armádou na prázdne Kartágo. Hannibal a Spartakus.. sice to bolo hlavne z veľkej rebelie a odvahy. Nakoniec aj tak nemohli nič dosiahnúť lebo nemali šancu.. tam šlo skôr o česť.
Dávam hlas Alexandrovi
ale zaostatnym si pevne stojim...Pyrrha porovnavali rimsky a grecky historici s Alexandrom Velkym takze tam pravom patri...nemal tolko statsia ako Alexander tak sa nezapisal do dejin ako on, samozrejme tym nechcem znevazovat Alexandra a jeho schopnosti
Scipio Africanus porazil Hannibala a tiez je vseobecne povazovany za velkeho vojvodcu,
Temistokles vybojoval namornu bitku pri Salamine ktora Grekom zachranila "kožu" kde mali Perzania velku prevahu takze je tam pravom okrem ineho aj za to ze bol namornikom
a Kyros spravil svojimi vybojmi z Perzie svetovu risu takze tam ma tiez dovod tu byt
kazdy z tychto vojvodcov nieco dokazal a zapisal sa do dejin takze neni o com ze by tu nemali byt...a o tom kto si to zasluzi viac a kto menej o tom by sme mohli diskutovat do nekonecna...
skoro som napisala Sralin...
Kde su? Tak asi v 20 storoci.
Tato anketa je o starovekych vojvodcov, starovek skoncil pred 1600 rokmi.