Holyknight, nedávaj trance a techno dokopy s DnB a housom, akože, že ťa hanba nekope do zadku (A) ešte aj trance a techno sú úplne odlišné, spoločné majú akurát to, že sú ZLÉ
Hm, mohli by ste pre neznalych (metaloidnych, punkoidnych, hiphopoidnych a inych -idnych ) vysvetlit, vo co vlastne go? Lebo pojem SKA uz som pocul x milionkrat, ale aka to je hudba, to netusim Nejake hlavne rysy, alebo kapelky
ska je skinheadska hudba? v google a na youtube mi naslo ze je to jamajske reggae...a reggae je hudba tak ked ste niekde nahuleny a nevnimate co sa deje
Noo..takže SKA má so skinheadskou muzikou vlastne jeden povod,pretože vznikali súčastne,takže to nie je až tak mimo,a vačšina skinheadov (tých ozajstných) počúva ska,ale na tom teraz nezáleží.. Najvačšia pecka,tým myslíš piesen? Neviem,...tažko vyberat,podla mna sú najlepší skrátka polemici,pri nich je to bez komentára,som hrdá,že máme takú super ska kapelku na Slovensku...
11. pre mna je to len BUM BUM BUM...vseobecne volam tuto hudbu ze buchanice ...malokde spievaju a pre mna je spev v piesni podstatny...ale ja som len vyjadril moj nazor na nu...nech si ju pocuva kto chce
Ska je hudba, čo vyšla z jazzu, najvýraznejšie nástroje sú saxofón, bassgitara a elektrická gitara... optimistická a živelná hudba a áno, má veľa spoločné aj so skinheads, to keď sa vo VB začali skinheads formovať, tak posunuli ska do novej roviny, celkom dosť to prepojili s punkom... zo slov. kapiel isto každý pozná Polemic, keď už si teda chcete predstaviť, ako to znie
16. heh tak k polemicu sa radsej nevyjadrim ale vzdy lepsie ako to najhorsie zo slovenskej popsceny podla mna a to je skapela IMT SMILE...jedina co ma k nim napadne je ich lider ktory si dava pervitin
Ano ano so ska a skinheads to bolo tak,že skinheads vzniklo ako protiklad k hippies,vtedy to podľa mňa úúúplne ale úúúúplne o niečom inom než dnešní skinheads a v dobe keď sa skinheads chodili zabávať do podnikov na Jamajke,hudobníci tam priniesli ska....
Aj vam sa strasne paci ako tu HolyKnight prezentuje tazko formovane nazory, pricom vlastne priznava ze o tom HolyKokot(no neznie to ako HolyKnight) vie?
Pavlinka, máš tých skinheads nejak popletených SKA vzniklo totižto na Jamajke a černošskí emigranti ho priniesli do Anglicka... a SKINHEADS vzniklo ako robotnícke ľavicové hnutie zložené prevažne z černošských emigrantov...
Na Jamajke bolo a doposial je reggae niečím ako národnou muzikou.Neskor nan začali vplývat iné žánre,napríklad mento,jazz,boogie,dance hall... A tak začalo vznikat niečo agresívnejšie,niečo rýchlejšie.. Medzi tie najznámejšie kapely patria The Wailers (s ktorými hral neskor Bob Marley,),the Skatalities,Jimmi Cliff atd. Historia je pomerne zložitá,vysvetlovat všetko dopodrobna by trvalo do zajtra,tak to zhrniem. Tými najrebelantskejšími a "najtvrdšími" zástancami ska či velmi podobného rocksteady boli tzv.Rude Boys búriaci sa proti ekonomike a útlaku na Jamajke. S vlnou imigrantov sa dostalo ska aj do Velkej Británie,kde zažilo ska tzv. 2tone eru,niečo ako comeback. Najznámejími predstavitelmi boli The Specials s nezabudnutelným hitom "A message to you Rudy" (V tom období vznikli aj skinheads,ktorí vlastne ska milovali a vačšina dodnes s oblubou počúva)...Neskor prišla tretia vlna ska a tá tento žáner rozniesla takmer do celého sveta. Hudba SKA je charakteristická veselou tanečnou muzikou hlavne s prvkami dance hall či boogie. Výraznými hudobnými nástrojomi sú trubka a bicie. U nás sú známe kapely ako Polemic,Ska2tonics, Ska-pra-šupina...
Ja vieeeeeeeem,som sa trošku nepresne vyjadrila To neboli skinheads v pravom slova zmysle,ale ich predchodcovia,myslím,že sa im v tom čase hovorilo boot boys...Nie? A oni keďže boli chudobné deti chudobných robotníkov,tak sa chodili zabávať do lacných podnikov,kde jamajský hudobníci priniesli ska...Je to teraz lepšie?
33. tusim tu na birdze je adminom kazdy druhy uzivatel ako vidim ...sak v pohode ja nic proti tebe nemam ty si do mna skocil ako prvy...ja som nikoho kto to dal prispevok neurazal...len som prezentoval moje nazory trochu drsnejsim sposobom...
Ahaaa, Polemic, jasneee, inak som si myslel, ze to budu oni, to SKA, hm, tak to sa celkom da pocuvat, heh, no a reggae je jednoznacne perfektna muzika, taka pohodacka aj ked ja som asi viac na metal, ale Bob Marley bol genius
Dobre tliachy, ze skini vznikli ako robotnicke LAVICOVE HNUTIE. A organizovali sa, a v spinavych zaprdenych krcmach, na ake by sa slusny clovek hanbil co len pomysliet, pripravovali revoluciu nie?
2tone (a s nim aj cover piesne Message to you - original od Dandyho Livingstona, neskore sesdesiate roky, reggae - tu je ten song :
vznikol az s prichodom punku - ako bolo spomenute - teda rok 1979(1.singel Gangsters/Selecter od The Specials/Selecter). Skiny boli v GB uz koncom sesdesiatych rokov..a punk znamenal ich riadny navrat.
Zo slovenskej tvorby nemam zvlast oblubenu nejaku piesen..Netvrdim, ze je to tu hrozne, ale ine piesne by som oznacil za pecky..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A najvačšia pecka...to asi ani nejde určiť,všetko je super a niečím osobitá je každá pieseň takže...z toho vyplýva...SKA je supeeeeeeeer!!!!!!!!
Jaaaj, chlapce, drsne si otieras hubu.
40. prave som chcel spomenut jeden prispevok plny offtopicov ale ako vidim je uz zmazany...nemam co dodat...jedine sorry
ale inak podľa mňa skapela a karavana.
2tone (a s nim aj cover piesne Message to you - original od Dandyho Livingstona, neskore sesdesiate roky, reggae - tu je ten song :
Zo slovenskej tvorby nemam zvlast oblubenu nejaku piesen..Netvrdim, ze je to tu hrozne, ale ine piesne by som oznacil za pecky..