ak idete jesť pokrm a naložíte si tatársku, naložíte si ju čistou lyžičkou? a keď zistíte, že si chcete trochu pridať, vytiahnete si čistú lyžičku? alebo si naložíte tou, ktorou ste už jedli a ktorú ste oblizli? oblizujete ak vám kvapne kečup na uzáver?
@2 myslela som vlastne aj med, džem.. hocičo na tento štýl , ja tiež neznášam keď to niekto robí, ale myslím si, že väčšina ľudí to robí.. že zistia, že si potrebujú doložiť, ale už sa im nechce vstať a vyťahovať čistú, tak to dajú tou špinavou
Ja som zazila vrchol znechutienia ked som pri stole sedela s clovekom ktory si natrel maslo na chleba, oblizol noz a potom tym nozom isiel do masla aby si natrel dalsi chlieb. Vtedy som zistila ze zas az tak hladna nie som aby som si musela zobrat z masla... :S
Ved aj suchy roztek je vyzivny... :S
V tomto kontexte mám jeden desivý zážitok, ktorý sa odohral v nejakej tej dlho do noci otvorenej fastfoodopizzérii (tuším v Žiline), kde majú k dispozícii misky s cesnakom / čili / bazalkou na pomazanie: ujec, pôsobiaci na nás ako reprezentant ulice, si niečím z tohto namazal svoj trojuholník, štetku poriadne vycucol a dal naspäť do misky.
...a nie, lyzicku nechavame "spinavu" polozenu na vrchnaku a ked sa doje tak sa oblize a umyje. Nehovorim, ze som to par krat v zivote neurobila cisto z roztrzitosti ale umyselne proste NIE.
Rovnako kysle uhorky prstami jedine, ak to tak robia ostatni pri stole, u seba/u rodicov/u starych rodicov NIKDY.
ale vy ste birdzáci - správny birdzák koná správne, ale môžete popísať aj vaše skúsenosti s okolím a ostatné zážitky s ľuďmi ako @9@8 a či si myslíte že normálny smrteľník, nebirdzák to tiež robí .. lebo teda napríklad ja to zásadne nerobím s väčšinou pokrmov - obzvlášť nie s džemom, ale priznám sa, že niekedy použijem špinavú lyžičku do horčice , ale mám upodozrenie, že normálni bežní smrteľníci nebirdzáci oblizujú - to som spozorovala z môjho okolia, obzvlášť staršia generácia - moja babka by sa s tým napríklad nesrala
Použiť obliznutu lyžičku či nôž je ešte nič ... nikto ešte preto neumrel . Aspoň nie v mojej rodine ak sa to aj niekedy stalo
Ľudia v iných kultúrach používajú pri jedení výlučne svoje ruky resp prsty a robia to od nepamäti ... nemajú svoje vlastne taniere . Jedia spoločne z len jednéj misy
Myslím že je to o zvyku a samozrejme s kým sa o to jedlo/alebo o tu pochutinu delis.
Nemohol by som si to dovoliť, nakoľko doma si z nich nenakladám len ja sám ...ale nie som ani tak lenivý aby som oblizoval lyžičku a vložil ju naspäť ...použitú hodím len do riadu
NIKDY! naberiem, umyjem a ked chcem este, tak len cistou... uhorky z flase nikdy rukami, vseobecne nerad jem rukami (kurca napr.) a neznasam, ked si niekto vari kavu, necha v pohari lyzicu, zaleje alebo naleje a potom takou mokrou od kavy ide nabrat cukor... za to by som zabijal
@milgamman Tak určite je to aj z hľadiska, že sa môže pokaziť, ale aj z hygienického hľadiska, aby niekto nemusel po mne ...nie je to z dôvodu, že by mi niečo bolo, ale už len pre lepší pocit toho druhého to tak robím..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ved ked sa tam dostanu sliny alebo zvysky ineho jedla tak sa to pokazi :/
kyslé uhorky .. s prstekami ?
Ved aj suchy roztek je vyzivny... :S
...a nie, lyzicku nechavame "spinavu" polozenu na vrchnaku a ked sa doje tak sa oblize a umyje. Nehovorim, ze som to par krat v zivote neurobila cisto z roztrzitosti ale umyselne proste NIE.
Rovnako kysle uhorky prstami jedine, ak to tak robia ostatni pri stole, u seba/u rodicov/u starych rodicov NIKDY.
Ľudia v iných kultúrach používajú pri jedení výlučne svoje ruky resp prsty a robia to od nepamäti ... nemajú svoje vlastne taniere . Jedia spoločne z len jednéj misy
Myslím že je to o zvyku a samozrejme s kým sa o to jedlo/alebo o tu pochutinu delis.