Ma tu niekto skusenosti s nakupmi cez aliexpress?
Chcel by spm si objednat mobil a mam par otazok. Na internete som nasiel ze doba kym to pride je len 2 tyzdne, inde 3 mesiace.
Takze:
1. Ako dlho trva kym pride tovar?
2. Je tam zaruka?
3. Ak je tam
3. free shipping, skutocne to je zadarmo? Mozno blba otazka ale radsej si to chcem overit.
4. Aka je vysledna cena? Niekde som videl ze sa plati pri mobiloch len DPH. Cize cena je povodna + 20%? Ziadne clo ani nic?
5. Je tam cena mobilu, potom pomlcka, a vyssia cena. Ta druha, vyssia cena (napriklad 120 e - 142 e) je co?
6. Nezadrzia tovar na colnici? Kontroluje sa to nejak? Narazil som na staznosti ludi ze im nepustili tovar.
7. Ak ho nepustia, vratia mi peniaze, aj DPH?
8. Ako mi to pride? Zazvoni postar, alebo kurier, alebo co? A ako zistim kedy presne tovar pride?
Nakupujem prvy krat
Príde ti domov podací lístok z posty respektíve papier z colnice ze ti to zadržali myslím si ze ti to na colníci zadržia pretože ak nakupujes niečo z tretích krajín musíš zaplatiť clo (do nejakej sumy je tovar od cla oslobodený) no mobil určite nestojí 15€ takze clo budeš musieť zaplatiť...ak to nie je fake tak nemajú dôvod ti ho nevydať zaplatíš clo.. A máš.. Výšku cla si môžeš pozrieť v colnom sadzobníku...ak máš pri tovare napísane freeshipping tak to je zadarmo.. A co sa týka doby dodania objednával som už desiatky veci z alliexpres a čakal som stále max 3tyzdne ale to zavisí naozaj od predajcu
co ja viem nakupoval som cez ebay zopar blbosti a dodacia doba obvykle 3-4 tyzdne a mne vacsina dosla uz do dvoch tyzdnov az som sa cudoval ze wtf ako to tak rychlo stihli
pri elektronike je zväčša dobacia doba 2/3 týždne, cena je taká aká tam je (ak dáš buy it now alebo add to card vidíš výslednú cenu), niekedy čínankovia dávajú na balíček označenie gift (aby h nezadržali), colnici sem-tam zadržia ale zväčša je to pri sume nad 200e alebo námatkové kontroly (ja nakupuje cez čínu už 2 roky, aj veľké sumy a nikdy mi nič nezadržali)
príde normálne poštárka ak budeš doma, ak nie tak žltý papierik
a free shipping/delivery je rozhodne zadarmo
Na aliexpresse som ešte nemal zlú skúsenosť s objednávkami - skôr sa mi stalo na ebayi, že mi niečo nedošlo. Na colnici ti to zadržia len v prípade, ak si objednaný tovar kúpil od "neevidovaného" predajcu, tovar má iný názov značky ale logo úplne rovnaké ako značka niekoho vyššieho (apple, a pod.).
Ak mam dosť času vždy využijem aliexpres uz som z nebo obiednaval aspoň 50x a najneskôr mi tovar prišiel za 3 týždne som maximálne spokojný. A v aliexpresu to funguje tak ze ked posles peniaze tak komu predajcovi aliexpres pošle peniaze po 60 dňoch a dovtedy mozes bezproblémov ho zreklampvat a ak mas pradávni peniaze ti prídu spat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
4. Aka je vysledna cena? Niekde som videl ze sa plati pri mobiloch len DPH. Cize cena je povodna + 20%? Ziadne clo ani nic?
5. Je tam cena mobilu, potom pomlcka, a vyssia cena. Ta druha, vyssia cena (napriklad 120 e - 142 e) je co?
6. Nezadrzia tovar na colnici? Kontroluje sa to nejak? Narazil som na staznosti ludi ze im nepustili tovar.
7. Ak ho nepustia, vratia mi peniaze, aj DPH?
8. Ako mi to pride? Zazvoni postar, alebo kurier, alebo co? A ako zistim kedy presne tovar pride?
Nakupujem prvy krat
príde normálne poštárka ak budeš doma, ak nie tak žltý papierik
a free shipping/delivery je rozhodne zadarmo
ak máš ešte dáke otázky, kludne napíš TS
P.s.: Daj si bacha a nezakladaj tam príspevky s otázkami ktoré sú rozpísané v súboroch, lebo ťa premotivovanci zožerú zaživa