Ja som už dlho veľmi chcela, lebo sa mi páči tá myšlienka, no jediné, čo ma odrádza sú tie ceny. Tak nejak podvedome očakávam, že to bude lacnejšie ako keď si to kúpim s obalom, škoda, že nie je
Ale kedysi, keď som bola malá tak existoval taký obchod, kde čapovali sirupy a tam sme chodievali a zvlášť si pamätám ako nám chutil taký zelený kiwi alebo sme si chodievali načapovať kofolu do fláš do šenku
@3
zatiaľ som videl, že to tam mali ešte drahšie ako normálne v obchode. A keď si kúpim vačšie množstvo(vačšie balenie), tak to je niekedy aj o polovičku lacnejšie ako v bezobalových obchodoch.
Možno v ČR je to iné, ale tu na Slovensku čo som pozeral, sa to neoplatí.
(chápem ekológia, už som videl v takom obchode, ako to vzadu v sklade len prekladali z 1-2kg balenie do tých ich veľkých nádob, myšlienka dobrá, ale nie každy bezobalový obchod je "bezobalový")
neviem o tom ze by taky obchod existoval. Najprv som precital ze v bejzbalovom , pokial sa nato pytas tak ano, kedze v USA je velmi popularne nosenie bejzbalovej supravy. Mam par bejzbalovych kosiel a je to cool.
@mefistofel@5 ja som si skutočne nevšimla, že by tie produkty boli drahšie a ani to pre mňa nie je rozhodujúce kritérium.
navštevujem reťazec bezobalových obchodov Bez obalu, ktorému dôverujem, že skutočne je "bezobalový" - v zmysle že skutočne ten obchod nevyužíva jednorázové plasty a uprednostňuje udržateľné alternatívy, navyše vyhľadáva lokálnych dodavateľov a cieli na produkty bio hospodárstiev.
to, čo spomínaš, som počula o tescu a ich "bezobalovej" sekcii mrazených potravín.. že to tam proste vysypali z pytlov.. ale o žiadnom reálnom BO obchode neviem, že by takto cheatoval a to ich nepoznám zravna málo, v Prahe ich je zhruba 40
@thunderstorm@7 práve to čo píšem, som videl priamo v Prahe ale kludne to mohla byť náhoda, že akurát nemali to čo normalne majú v obrovských obaloch na sklade, tak doplnili takýmto sposobom to čo nemali. Kto vie. Ja len píšem to čo som videl.
@thunderstorm@1 U nás poznám len dve čapované drogérie. A babka tam občas zájde. Alebo vždy keď ide do jej malého obchodu pre šunku, tak si berie misku z domu.
Nedavno som bol prvy krat. Maju tam strukoviny co inde nenajdem a cez net su za podobnu cenu tak tam budem chodit. Nejake mixi korenin tam maju co strasne vonaju na celu predajnu ktore nekedy vyskusam a maju tam bujony co nesu uplne sracky.
nakupoval, ale nie bezobalovo. takze to nepocitam. bezobalovo predavali len drogeriu. Inak neviem o tom, ze by som mal nieco v mne blizkom okoli, inak by som uz zvazoval len podla ceny.
@thunderstorm@9 Fakt? Tak pozriem, dakujem ...Inak ozaj, skusala som to bistro Paprika, v podstate to mam minutu od domu aj falafel, hummus a shawarmu. Ako bolo to dobre, chutilo mi to, ale zas ze by som bola uplne nadsena, to asi nie ale moj otec bol v Prahe za mnou a jemu to chutilo neskutocne
@thunderstorm@8 netuším už, riešila som to ešte pred vyše dvomi rokmi a veľmi ma to sklamalo, tak som to nechala tak, možno to je už teraz inak.. Asi sa na to znova pozriem
@azizi@20 väčšinou tam majú k dispozícii sklenené fľašky, prípadne si donesieš vlastné a na naberanie sú také lopatky, tak ako v hypermarketoch na sušené ovocie napríklad.
@hellium@21 lopatky su mi jasne, len tie flasky som sa nedovtipila. No a ked si vezmem vlastne sklenene flasky, ako potom urcia cenu napriklad za to korenie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
v prípade, že nákup zvažujete - čo vás od toho doteraz odrádzalo?
zatiaľ som videl, že to tam mali ešte drahšie ako normálne v obchode. A keď si kúpim vačšie množstvo(vačšie balenie), tak to je niekedy aj o polovičku lacnejšie ako v bezobalových obchodoch.
Možno v ČR je to iné, ale tu na Slovensku čo som pozeral, sa to neoplatí.
(chápem ekológia, už som videl v takom obchode, ako to vzadu v sklade len prekladali z 1-2kg balenie do tých ich veľkých nádob, myšlienka dobrá, ale nie každy bezobalový obchod je "bezobalový")
navštevujem reťazec bezobalových obchodov Bez obalu, ktorému dôverujem, že skutočne je "bezobalový" - v zmysle že skutočne ten obchod nevyužíva jednorázové plasty a uprednostňuje udržateľné alternatívy, navyše vyhľadáva lokálnych dodavateľov a cieli na produkty bio hospodárstiev.
to, čo spomínaš, som počula o tescu a ich "bezobalovej" sekcii mrazených potravín.. že to tam proste vysypali z pytlov.. ale o žiadnom reálnom BO obchode neviem, že by takto cheatoval a to ich nepoznám zravna málo, v Prahe ich je zhruba 40