Iba ma zaujíma koľko ľudí ma tak dobre srdiečko ako ja že uverí bezdomovcom všetko ? mám veľa príbehov ako som naletel, ale najviac ma pobavil ten keď prišiel za mnou že chce kúpiť sviečky na hrob svojim rodičom, neváhal som tak sme išli do obchodu, zrazu mala aj frajerka narodeniny tak potrebovala vonavku, pán sa musel oholiť tak sme kúpili aj žiletky, penu všetko čo bolo treba a na konci ešte kričal na predavača nech mu to pekne zabalí. Vyšlo ma to 30€ a chvíľu na to som ho videl ako sa s nákupom vracia do obchodu ?? takze pán to vrátil a musel sa ešte dobre smiať na tom ako ma napálil. A dnes znova niečo podobne… nepoučiteľný prípad
Hm... Už si to moc nepamätám, bolo to dávno, ale viem, že ma to vtedy dosť nastvalo a dostalo. Bola to nejaká asi 35 rocna Romka, ktorá mi rozprávala nejaký srdcerivny príbeh, ze sa im s priateľom pokazilo auto a potrebujú na bus alebo opravu ci čo, uz si to ozaj nepamätám. Ze tam nikdy predtým vraj neboli, cestuje s rodinou z daleka a velmi sa ponahlaju niekam a tak, proste cely príbeh mi vyrozprávala. Síce som jej peniaze nedala, lebo som ani nemala, no a strasne sa nahnevala, bola ku mne hnusná... A ďalšie dni ked som tou cestou chodievala do jedálne na obed, tak som ju pravidelne videla tam zobrať (takže cely príbeh bol uplne vymyslený). Ked ma raz zbadala, tak sa snažila predo mnou ukryt.
A raz pred domom, ked som venčila psíka, tak tiez taka romka ma velmi prosila a ked som jej nedala, začala na mna kričať, hrubo mi nadávať, preklinat ma...
A pritom ja som k obom bola velmi slusna a milá, ospravedlnovala som sa, ze nemam, ze som studentka, tej prvej som dokonca absolútne spociatku verila, ze si nevymysla, bola dost presvedciva... O to viac ma to potom dostalo, ked som ju tam vidavala potom pravidelne pri takom múriku s ďalšími bezdomovcami obťažovať ludi... Zjavne majú casto vymyslene takéto príbehy, aby ludi presvedčili a klamu a klamu...
@azizi@4 no toto robia skôr cudzinci z rumunska, ale každopádne ... Kosa raz narazí na kameň ak sa takýmto spôsobom chovajú, ak nemáš z čoho dať, alebo nechceš... Mna dokonca raz jeden v Prahe okradol s nožom v ruke, len kvoli mojej fóbii z komunikácie som nevolal, ani neoznámil túto udalosť polícii ...
osralo má veľa ľudí, ale budiž, majte radosť....druhý raz ma už nik z nich nezastavil a nežgrianil o prachy...
a našli sa skutočne aj takí, ktorí mi pomohli za peňažnú výpomoc...
Neviem ako by som im mal naletiet je mi jasne ze odrbavaju a vymyslia si vselijake historky ze potrebuju peniaze na nieco dolezite ale tak ak by si len poprosil o cigaretu alebo o lubovolny drobak podla mojho vyberu nie jeho tak dam par centov mozno je mi jasne ze to je vacsinou na chlast a nemam s tym problem dak nech si vypije lepsie ako si vymyslat ze potrebuje na cestu za chorou matkou/dcerou a podobne
Fúha, hentak až nie, že by som cudziemu človeku urobila nákup za 30 eur wtf čo som ja vždy dala maximálne pár centov alebo nejaké euro, ale čo už s nimi spravili, bohvie... Ale odrbávať sa teda nenechám, raz už ani neviem, či to bola žena, či chlap, tak postával niekto pred nák. centrom s Notabene v ruke a tváril sa, že predáva a už volačo chcel odomňa a ja kukám, že drží len jeden dokrčený starý časák v ruke a nikde žiadna preukážka, tak sa pýtam, či na to má povolenie predávať a samozrejme nemal, tak som len odišla... A najlepší bol týpek na žel. stanici ma zastavil a samozrejme začal všelijaké príbehy, jak je na tom zle a že nemá z čoho zaplatiť nájom a má tuším ženu a deti a bla bla bla, ani som ho nebrala vážne lebo mi bolo jasné, že klame, ale reku som si pomyslela, že mu aj dám nejaké drobné len za to, aby mi dal už konečne pokoj a týpek čo nezadrel ešte k tomu, jak už som mu chcela volačo dať, že "aj takých 50 eur by sa zišlo" že čo ti je*e, som si pomyslela, aj mne by sa zišlo 50 eur som normálne nemala slov, tak som mu len ukázala preukaz zťp, aby pochopil, že som socka a začal sa mi velice ospravedlňovať
pravdepodobne.. raz som dala 200 korún týpkovi, ktorý mi vyrozprával srdcervúci príbeh o tom, ako mu zomrela mama a on teraz býva na záhrade v maringotke a kúpe sa v potoku (bol január ) ale snažím sa nad tým takto nerozmýšlať, možno tie peniaze potreboval a asi preňho mali väčšiu hodnotu ako pre mňa
Nie, bezdomovcom nikdy nič nedávam - nebudem predsa podporovať ľudí, ktorým sa nechce pracovať...
Ale bola som raz svedkom takej situácie, kde mladý bezdomovec na stanici chodil po ľuďoch a pýtal od nich peniaze, že mu ukradli peňaženku a potrebuje sa dostať do prahy a chvíľu na to nastúpil na môj vlak, ktorý išiel samozrejme úplne opačným smerom a tam na celý vagón začal rozprávať svoj príbeh ako je z detského domova a nevie si nájsť prácu chcela som mu aj povedat, že sa nachádza v kraji, kde je práce dostatok, a dokonca aj v nasledujúcich krajoch, cez ktoré ten vlak prechádza je práce dostatok, ale bála som sa ho, lebo mal tak 120kg
Nie, nedávam peniaze bezdomovcom. Ja ich odoháňam kaserom. Ako vidím, tak aj vy by ste si mali nejaký zaobstarať. Odporúčam radšej tento kaser na medveďov lebo niektorí bezďáci sú riadne odolný » www.polovnictvoterem.sk/c/obranne-prost...
Ja som pracovala raz v jednej Bille v centre Bratislavy a v jej vchode žobrala asi 60 ročná žena a zamestnanci sa s ňou v podstate kamarátili. A na konci šichty keď som nemala prácu zrovna, som sa aj ja s ňou dala do reči a rozprávali sme sa a ukazovala mi fotky svojej rodiny a tak a presne si pamätám ten jej nacvičený nevinný detský pohľad (bolo to dosť divné, ale presvedčivé) a ako sa s tým pohľadom v tvári pohoršovala nad tým že tú Billu idú zrušiť a že na jej mieste postavia krčmu, "Rovno oproti kostolu, no, rovno oproti kostolu." a ja som jej tiež dala nejaké drobné
Dal som filcke v dobrej viere 2€, že mi dá výtlačok Nota Bene a tá filcka mi povedala, že je to jej posledný výtlačok a nemôže mi ho dať a má ho ako vzor, ale ak by som veľmi chcel, tak mi ho aj tak dá. Ten výtlačok bol celý zožmolený, špinavý a fľakatý od vína a bol asi 3 mesiace starý. Vravím jej, že nech sa zadrhne tými eurami a šiel som preč.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A raz pred domom, ked som venčila psíka, tak tiez taka romka ma velmi prosila a ked som jej nedala, začala na mna kričať, hrubo mi nadávať, preklinat ma...
a našli sa skutočne aj takí, ktorí mi pomohli za peňažnú výpomoc...
Ale bola som raz svedkom takej situácie, kde mladý bezdomovec na stanici chodil po ľuďoch a pýtal od nich peniaze, že mu ukradli peňaženku a potrebuje sa dostať do prahy a chvíľu na to nastúpil na môj vlak, ktorý išiel samozrejme úplne opačným smerom a tam na celý vagón začal rozprávať svoj príbeh ako je z detského domova a nevie si nájsť prácu chcela som mu aj povedat, že sa nachádza v kraji, kde je práce dostatok, a dokonca aj v nasledujúcich krajoch, cez ktoré ten vlak prechádza je práce dostatok, ale bála som sa ho, lebo mal tak 120kg