na BA mi vyhovuje, že sa tam necítim akoby ma každý poznal, je to tam kozmopolitnejšie... staré mesto je celkom pekné... Dunaj a jeho štrkové/pieskové pláže sú fajn
Moje skúsenosti s Bratislavou sa obmedzujú takmer výhradne na priestor hlavnej stanice a teda neviem, čo sa tam a v okolí dá nájsť pozitívne Preto by som mala byť asi ticho Z mojich návštev BA mám prevažne negatívne zážitky
Ale Randal sa mi celkom páčil, len bol strašne maličký
Z Bratislavy je to všade blízko. Nech sa vyberieš ktorýmkoľvek smerom z Bratislavy, jej okolie je plné zaujímavých miest a tak sa tam aktívny človek nikdy nenudí. Či už na biku, autom, autobusom alebo vlakom. Stále je tu čo objavovať.
Vďaka polohe Bratislave a jej “kompaktnosti” je Bratislava a hlavne jej okolie plné krásnych lesov a prírody. Ešte by to chcelo zamakať na cyklotrasách, na parkoviskách a prehodnotiť súčasný prístup a bolo by to super. Môžem len zopakovať, že aktívny človek ktorý rád trávi čas vonku by sa v Bratislave nemal nudiť, pretože o takej blízkosti lesov k mestu môžu trebárs v Berlíne len snívať.
Málokedy sa mi stane, že idem v noci do mesta a nestretnem tam nikoho z mojej rodiny, z mojich kamošov alebo známych. Neplánovane. A to je super!
Aby som to zhrnul, mám na Bratislave veľmi rád jej polohu a oproti iným hlavným mestám malú rozlohu.
@aristelovpes Bratislava vobec nieje kompaktna, ale roztahana. Napriklad priama vzdialenost z okraja Devinskej Novej Vsi po okraj Cunova je az 35 km.
Bratislava ma rozlohu 367 km² co nieje mala rozloha. Napriklad Vieden ma len o trochu viac 414,87 km², Pariz ma oproti Bratislave len tretinovu rozlohu 105,4 km², Washington je tiez mensi 177 km², napriklad taky Kuala Lumpur je tiez mensi 243,65 km².
Ale no...Paci sa mi to,ze Bratislava ma tak male letisko,oproti hl.mestam europy s podobnym poctom obyv. a podobnou rozlohou mi pripada velmo utulnucko
ľudia, ozaj poloha je to pozitívum? ste na kraji slovenska, keby ste mali ísť do sniny, tak by ste asi skapali
na Ba sa mi páči to, že sú tam všetky pekne vychodniarky
tiež sa m páči metro
autobusova a vlakova stanica, ..
no proste dať kupolu na BA a bolo by všetkym fajn
@tomias Vychodniarky vobec niesu pekne. O 3 roky bude mat Bratislava najmodernejsiu autobusovu stanicu v Europe, stara sa zacina burat. Vlakova stanica tiez prejde v najblizsom case velkou rekonstrukcou.
@tomias ale tak mam len to je vsetko na kkt no sak ale je to tu vsetko vsade na kkt ja len tak to myslim ze tam je najviac moznosti sa zamestnat a stiedat zamestnania
@torpedo08 a to sa ti páči, že ty nemáš pracu? že si nútený ísť do BA kvôli práci? že nemôžeš byť s rodinou, kamošmi kvôli práci v BA? neboj torpik, jedného pekného dňa ťa to prinúti ísť mimo domov a potom budeš mať iný názor
@andy-larkin Asi som sa nevyjadril úplne najlepšie. Porovnávam ju najmä s veľkomestami ako je Berlín či Londýn. Ale pocitovo kľudne aj s Viedňou (ajkeď, tam to tiež nie je zlé) či Prahou. Daktorí Bratislave nadávajú že je “dedina”, podľa mňa to nie je nutne negatívum.
@tomias ale kde pisem ze sa mi to paci ? Najlepsie by bolo ak by mal clovek v kazdom malom mestecku na kazdej dedine aspon moznost mat taku pracu ktora by mu vyhovovala a mohol z nej dostojne zit... mne sa tento system nepaci vobec ze tu su vsade len otrokarske fabriky kde sa robi za par korun a ze jedina moznost je utekat do BA kde je to vacsinou asi tiez to iste len sa tam zarobi o par korun viac ja som len napisal odpoved k otazke nic ine ja neospevujem Bratislavu urcite nechodim tam nevyznam sa tam ani nic je tam bordel, spina rozkrada sa vsetko a buduje sa to co treba rychlostou slimaka ako vsade ale su tam aj pekne miesta a moznosti na lepsi zivot a tak no ale ja sa tam nechystam ist zit ja sa nechystam vlastne na nic tak ti poviem
@torpedo08 že zarobiš o parkorun viac? tých pár korn navyše dáš na anjom/cestu, takže žiadna výhra a si okrátený o čas koľko sa u Vás tak zarába? ja viem, že neospevuješ, ja som len reagoval na to, ako boloa položena otazka ako si odpovedal
@tomias no sak je to spatne uz ked tam chces raz pracovat musis tam aj zit alebo mat dobru dopravu alebo auto no a podobne ale tak to je aj ked robis vo vedlajsom meste ked si z dediny ja som robil vo fabrike 10 km odtialto a cestoval som dlhsie ako otec do BA lebo tam ma dopravu zabezpecenu do VW ... no a kolko sa zaraba ? to je tazko povedat jasne su aj fabriky kde ponukaju aj 800-1000 v hrubom pravdaze ale tak to mas tak 12ky, stvorsmenky no a ja osobne take nieco nezvladam no a v dalsich mas 600-700 co su na tri smeny v hrubom a podobne alebo nejake vonkajsie prace este za menej ako 600 v hrubom co ti poviem na kkt vsetko no takto to je a to uz sme my akoze prosperujuci kraj velmi lebo sme blizsie k BA
@tomias a aj ked chces zit tam kde si samostatne trochu tak musis cely zivot makat a splacat do smrti uver tak to mas vlastne jedno kde si ide iba o to kolko penazi ti zostane na nejaky jedno-dvojdnovy skurveny zivot volna co ti zostane za tyzden a ci mas s kym si to volno aj prezit...a samozrejme hovorim o pracach pre nepriebojnych ludi ako som ja no je jasne ze plno ludi zaraba na kazdej dedine velke prachy
@torpedo08 a si zober, že na vychode takych fabrikach alebo aj na uradoch v kancli zarobia do 500.. a pritom ceny za všetko su rovnake
12-tky by si nezvládol? a na 8-čkach by ti bolo lepšie keby maš ťahať každy vikend nadčas?
@tomias ale serem uz na to co sa ja zas rozculujem ja som rad s mojou psychikou a fyzickou a vsemoznymi problemami ak vydrzim chvilocku niekde vobec robit a potom zas nejaky cas sockovat doma pri flaske uz som si povedal ze nebudem moc rypat do tychto tem ani do politiky ani nic lebo to nema zmysel v mojom pripade aj tak vobec a ty si ma k tomu zas donutil dpc
Mne sa paci Bratislava. Ale to asi len preto, lebo tam nie som neustale. Inak kazde mesto je otravne, pokial je tam clovek prilis dlho. No, a co este? Ze je to moderne, lepsie fungujuce mesto, v niektorych aspektoch ta atmosfera niekolkych casti mesta.
Východy slnka, ktoré pozorujem z autobusu, ktorý prechádza cez Most SNP a hlavne tie, keď je slnko presne v strede oblúku nosta Apollo.
To, že tu máme toľko zákutí, kde sa vôbec necítim ako v meste a ktoré nepozná veľa ľudí. Že na pláži pri Pečnianskon lese sa cítim ako na exotickej dovolenke s nohami v Dunaji, že autobus jazdí na okraj mestských častí, odkiaľ sa dajú robiť krásne prechádzky a že to trvá tak hodinu z jedného konca mesta nna druhý.
Že ráno v emghádé stretávam rovnakých ľudí a že keď sa prejdem po Obchodnej, vždy stretnem niekoho známeho.
Že sa stále dokážem stratiť v uličkách Starého mesta.
Že je tu vždy kopa kultúrnych podujatí až mám problém si spomedzi nich vybrať. Kopa vernisáží, koncertov, filmových klubov s drevenými stoličkami. A ohňostrojov na Tyršovom.
@hellium napises mi prosim (aj TS) ako sa dostanem na tu plaz?
Milujem to, ze je velka aj mala, ze je uplne akuratna. Atmosféra Stareho mesta, ulicky, trhy. Pracovne prilezitosti. Mega vela kulturnych akcii, mnoho workshopov. Skvele kaviarne. Jazera, Sad JK, brutalne sa tesim na Nove Lido, milujem to ze z bytu som za 10min v meste. Milujem Univerzitnu kniznicu. Slavin, Devin, Palisady cez den aj vecer. Stare Grunty, výhľady, rezidencne ulicky. Horsky park, Zelezna studnicka. Nadherne mosty cez Dunaj. Chleba a jedlo a lieky a zdravotna starostlivosť aj o druhej rano. Mileticka v sobotu doobeda. Ufo a jeho vyhliadka. Vyhlad z hradu.
A tak dalej....ak ss niekde citim ako doma, tak jedine tu.
velka kopa veci sa mi paci na BA parky /Ostriedkovy, Sad Janka Krala.../, stare mesto je podla mna krasne a historicky zaujimave, niektore budovy mam velmi rada, napr Lekaren u Salvatora. Ma zaujimavu minulost a je t multikulturne mesto cim je zaujimava... je hlavnym mestom takze ponuka mnoho veci ako jedina na Slovensku. Je tam mnoho kulturnych akcii, najvac ma fascinuju tie hudobne. Ma skvelu geograficku polohu. na Devine je pekne, aj na Slavine. mam odtial mnoho zaujimavyych spomienok z party na Dunaji, z vyhladov zo Stareho mosta, z bytu v Karlovke, z festivalu... vseobecne sa tam da najst to moderne, ale aj hostoricke a kopa prirody naokolo. Akoze potencial ma podla mna BA naozaj velky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ale Randal sa mi celkom páčil, len bol strašne maličký
Vďaka polohe Bratislave a jej “kompaktnosti” je Bratislava a hlavne jej okolie plné krásnych lesov a prírody. Ešte by to chcelo zamakať na cyklotrasách, na parkoviskách a prehodnotiť súčasný prístup a bolo by to super. Môžem len zopakovať, že aktívny človek ktorý rád trávi čas vonku by sa v Bratislave nemal nudiť, pretože o takej blízkosti lesov k mestu môžu trebárs v Berlíne len snívať.
Málokedy sa mi stane, že idem v noci do mesta a nestretnem tam nikoho z mojej rodiny, z mojich kamošov alebo známych. Neplánovane. A to je super!
Aby som to zhrnul, mám na Bratislave veľmi rád jej polohu a oproti iným hlavným mestám malú rozlohu.
Bratislava ma rozlohu 367 km² co nieje mala rozloha. Napriklad Vieden ma len o trochu viac 414,87 km², Pariz ma oproti Bratislave len tretinovu rozlohu 105,4 km², Washington je tiez mensi 177 km², napriklad taky Kuala Lumpur je tiez mensi 243,65 km².
na Ba sa mi páči to, že sú tam všetky pekne vychodniarky
tiež sa m páči metro
autobusova a vlakova stanica, ..
no proste dať kupolu na BA a bolo by všetkym fajn
» www.stanicanivy.sk
A napisem sem litaniu vecer ked budem mat cas.
@torpedo08 fakt? a preto vo svojom okrese nemaš ani kablikareň
12-tky by si nezvládol? a na 8-čkach by ti bolo lepšie keby maš ťahať každy vikend nadčas?
To, že tu máme toľko zákutí, kde sa vôbec necítim ako v meste a ktoré nepozná veľa ľudí. Že na pláži pri Pečnianskon lese sa cítim ako na exotickej dovolenke s nohami v Dunaji, že autobus jazdí na okraj mestských častí, odkiaľ sa dajú robiť krásne prechádzky a že to trvá tak hodinu z jedného konca mesta nna druhý.
Že ráno v emghádé stretávam rovnakých ľudí a že keď sa prejdem po Obchodnej, vždy stretnem niekoho známeho.
Že sa stále dokážem stratiť v uličkách Starého mesta.
Že je tu vždy kopa kultúrnych podujatí až mám problém si spomedzi nich vybrať. Kopa vernisáží, koncertov, filmových klubov s drevenými stoličkami. A ohňostrojov na Tyršovom.
Ona je mojou Láskou.
Ona je mojim Mestom.
Ľúbim Ju najviac zo všetkých!
Moja Milovaná
Nádherná Krásavica na Dunaji
Dáva mi Slobodu, Voľnosť, Krídla lietať
Už navždy Ťa budem milovať, Moja ...
to bolo o ...
zobraziť, tak sa aspoň podpísali.
Vďaka, chalani, aspoň za to ...
Milujem to, ze je velka aj mala, ze je uplne akuratna. Atmosféra Stareho mesta, ulicky, trhy. Pracovne prilezitosti. Mega vela kulturnych akcii, mnoho workshopov. Skvele kaviarne. Jazera, Sad JK, brutalne sa tesim na Nove Lido, milujem to ze z bytu som za 10min v meste. Milujem Univerzitnu kniznicu. Slavin, Devin, Palisady cez den aj vecer. Stare Grunty, výhľady, rezidencne ulicky. Horsky park, Zelezna studnicka. Nadherne mosty cez Dunaj. Chleba a jedlo a lieky a zdravotna starostlivosť aj o druhej rano. Mileticka v sobotu doobeda. Ufo a jeho vyhliadka. Vyhlad z hradu.
A tak dalej....ak ss niekde citim ako doma, tak jedine tu.
34.30 kilometra
Pomlčkových z avataru nemožno tagnúť !!!
Yeah!