Potrebujem podat staznost na nelegalneho zamestnavatela, dal som si stranku inspektoratu prace ale nic som tam nenasiel. Neviete jak na to? Vopred dik.
@semhamforas myslím, že by sa malo robiť to, čo je správne.
Nelegálny zamestnávatel sa dopúšťa akurát tak toho, že neodvádza štátu výpalné. Rozhodne to podľa mňa nie je dôvod na to, aby nejaký iniciatívny pako strávil hodinu svojho života na to aby to vyšetroval, riešil to tu, a ešte ho išiel niekam nahlasovať, veď to je zlý vtip...
@semhamforas iba malé percento z tohto výpalného skončí znova pri ľuďoch, drvivá väčšina sa rozkradne, využije neefektívne, atď... Ak by boli dane skutočne používané na to, na čo sú určené, väčšina ludí ich bude s radosťou platiť.
Nelegálne zamestnávanie je dobrovoľný vzťah medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Zamestnanec je zmierený s tým, že nedostane náležitosti, ktoré si napísal, na druhú stranu však maximálny, nezdanený príjem, obaja nemusia riešiť zbytočnú byrokraciu, nemusia riešiť účtovníctvo, atď... Pre oboch to má mnoho výhod.
Vykázať nulový zisk nie je také jednoduché ako si to predstavuješ.
Samozrejme diskutujeme v teoretickej rovine, nikoho týmto nechcem navádzať k protiprávnej činnosti
jasne tie špiny na úrade práce sa zbavujú zodpovednosti, (možná ide o ich známeho)........ale semhamforas ti dal dobru stránku, stači zavolať a mlyny sa pohňu ....držím palce.....filip
@weeman robil som u SR a u zahraničného podnikatela maly takmer rovnaké obraty no slovák ojebaval nehorazne a ten zahraničný sa staral neskutočne o zamestnancov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Nelegálny zamestnávatel sa dopúšťa akurát tak toho, že neodvádza štátu výpalné. Rozhodne to podľa mňa nie je dôvod na to, aby nejaký iniciatívny pako strávil hodinu svojho života na to aby to vyšetroval, riešil to tu, a ešte ho išiel niekam nahlasovať, veď to je zlý vtip...
Nelegálne zamestnávanie je dobrovoľný vzťah medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Zamestnanec je zmierený s tým, že nedostane náležitosti, ktoré si napísal, na druhú stranu však maximálny, nezdanený príjem, obaja nemusia riešiť zbytočnú byrokraciu, nemusia riešiť účtovníctvo, atď... Pre oboch to má mnoho výhod.
Vykázať nulový zisk nie je také jednoduché ako si to predstavuješ.
Samozrejme diskutujeme v teoretickej rovine, nikoho týmto nechcem navádzať k protiprávnej činnosti
Tak ešte lepšie, no paráda... tak veľa šťastia.