Myslím, že každý už má nejaké skúsenosti s cudzincami či doma alebo v zahraničí. Tie zlé sú podstatou tohto fóra. Aké zlé skúsenosti máte s konkrétnym národom alebo ho proste nemáte moc v láske kvôli zlej povesti, ktorá je všeobecne známa.
Bol som v Nemecku veľa krát. A sú taký dosť povrchní. Nás niekedy brali ako odpad. Ale tiež nie všetci sú takí. Takže asi tak. A to je to isté ako aj u nás. Niektorí slováci sú fajn niektorí menej...
nemci su taky, zda sa mi agresivny ostatny su v pohode, celkom mili su azijcania, anglicania tiez v pohode, a ked sesternica bola v amerike povedala ze ludia su tam dost ochotni takze mi vadia iba nemci trocha
@greendgirl naša, ich, ono s Maďarmi máme spoločnú históriu od rozpadu Veľkej Moravy až po skončenie 1 svetovej vojny. Pre nich je problém viac menej len Trianon (zmluva, podľa ktorej stratili akýkoľvek nárok na územie veľkého Uhorka okrem územia, čo aj dnes sú súčasťou Maďarska).
A inak, problémy majú iba veľký národovci, či už na našej(hejslováci) alebo ich strane (snílci, čo, snívajú o znovuzrodení veľkého Uhorska). Medzi obyčajnými ľudmi žiadne problémy nie sú. Až na pár výnimiek.
Ono celkovo to bolo tak, že sadla som si do autobusu a len počujem, že niekto kričí nadávky nie? A samozrejme, že ako Slovenka rozumiem poľským nadávkam a ono je to dosť rovnaké takže si tí íri kľudne môžu myslieť, že sú to nejaké nezdvorilé slovanské národy. Je to nič ale mňa to fakt nasralo, keď som tam každý deň stretla niekde spitých nadávajúcich poliakov, ktorí vyzerali jak keby celé dni len ometali všetky bary v okolí a to sa aj čudujem, lebo tam sa cez deň moc nepije a do baru ťa nepustia ani v teplákoch takže neviem. Radšej už nič lebo som to určite napísala nezmyselne lenže sa venujem škole a sa nedá lepšie.
@flemi takýmto štýlom sa môžme hnevať takmer na celý svet. Na Rusov, že "rozšírili" komunizmus a podporili nás ich tankmi v ´68. Na Nemcov za dve svetové vojny, Angličanom, Francúzom, že nás neochránili pred Treťou ríšou, Američanom, že priniesli dve veľké hospodárske krízy a ešte na xy národov za xyz vecí...
@mathulo , áno, ale niečo iné je, ak sa jedná o svetový konflikt a niečo iné ,ak konkrétne našu generáciu niekto cudzí dostane do ********
opýtaj sa starých rodičov ako milujú Nemcov resp. Rusov.........práve kvôli minulosti.....a prečo? lebo ich to zrejme priamo zasiahlo, nás to nezasiahlo, tak to nechápeme
to proste nevymažeš......môžeš sa tváriť tolerantne,ako chceš....
Mam skusenosti s mongolom,bol celkom vpohode ale mal svoje prepinaky.Potom jednym z cyprusu co somnou chodil na nemcinu,vpohodicke typek.A s jednym irancanom co utiekol zo svojej krajiny koli situacii a ten bol uz uplne vpohode...takze asi nic zle
a este jedneho rusa poznam z toho kurzu nemciny, strasne sa mi lubi ako on hovori..to proste pocujete ze je rus,ale pride mi trosku taky arogantnejsi, lebo sa vzdy pyta was ked nerozumie a cely cas tuká do ifonu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A naozaj dosť sú mi sympatickí škandinávci.
@nicoolka s tými Poliakmi je to pravda, daktorí sú vulgárni zlodeji ale zase poznám aj veľmi milých a v pohode
A inak, problémy majú iba veľký národovci, či už na našej(hejslováci) alebo ich strane (snílci, čo, snívajú o znovuzrodení veľkého Uhorska). Medzi obyčajnými ľudmi žiadne problémy nie sú. Až na pár výnimiek.
Ono celkovo to bolo tak, že sadla som si do autobusu a len počujem, že niekto kričí nadávky nie? A samozrejme, že ako Slovenka rozumiem poľským nadávkam a ono je to dosť rovnaké takže si tí íri kľudne môžu myslieť, že sú to nejaké nezdvorilé slovanské národy. Je to nič ale mňa to fakt nasralo, keď som tam každý deň stretla niekde spitých nadávajúcich poliakov, ktorí vyzerali jak keby celé dni len ometali všetky bary v okolí a to sa aj čudujem, lebo tam sa cez deň moc nepije a do baru ťa nepustia ani v teplákoch takže neviem. Radšej už nič lebo som to určite napísala nezmyselne lenže sa venujem škole a sa nedá lepšie.
a naši dôchodcovia hladujú........
ukrajina
opýtaj sa starých rodičov ako milujú Nemcov resp. Rusov.........práve kvôli minulosti.....a prečo? lebo ich to zrejme priamo zasiahlo, nás to nezasiahlo, tak to nechápeme
to proste nevymažeš......môžeš sa tváriť tolerantne,ako chceš....