@moah@12 Nechápem, prečo by sa malo myslieť na asexuálov. Proste nemaj sex a keby sa o tom hovorilo, bolo by to úplne rovnaké ako keď Kerrang denne opakuje, že nikdy nemal sex. Síce z úplne iných dôvodov, ale podľa mňa nikoho nezaujíma, že niekto nemá/nechce sex.
@james98@14 To, že to nechápeš ešte neznamená, že je to zlé Vieš prečo by sa malo mysieť aj na asexuálov? Aby na to ľudia nepozerali ako na niečo zlé a neodsudzovali to. Preto aj o tomto treba rozprávať.
@turgachev@15 Pragmaticky je to úplne to isté, ako by som odsudzoval panica. Je mi úplne ukradnuté, či niekto v živote mal sex alebo nemal. A je mi úplne jedno, prečo ho nemal. Budem sa s ním baviť normálne ako s každým iným človekom. V živote sa ale o tom nemusí nikto dozvedieť - a keby mi o tom začal niekto rozprávať, tak sa spýtam, či nemá niečo lepšie na robote a mám to u piči. Tiež nikomu nehovorím, že som sexuál, hetero ani nič podobné.
@turgachev@15 Práve naopak, za problém by som považoval, keby mi niekto dookola hovoril, "ja som nemal sex, ja som nemal sex" - tak wtf. Ja nikomu nehovorím "ja som mal sex, ja mal sex" - oboje je dosť od veci.
@james98@17 To je super, že k tomu máš takýto postoj. Majorita ľudí na Slovensku ale nie, preto je potrebné o aj o tomto rozprávať a vzdelávať ľudí.
A tu nejde o to, že je niekto panic. Alebo žeby niekto hovoril “som mal sex”. Asexualita je sexuálna orientácia. Tam nejde len o ten sex. Asexualita neznamená, že nemáš sex.
Aj tak mi to nedáva zmysel. Keď niekto vyjde s tým, že je gay, lezba, bi, trans - tak jasné, chápem. U nás je obrovský potenciál napr. na zmenu zákonov, aby sa mohli brať, osvojiť si deti atď. Všetko ok. Ale nechápem, prečo by mal niekto prezentovať svoju asexualitu. A hlavne, Načo. Logika mi vraví, že keď o tom nikto nevie - tak ta ani nikto za to nebude buzerovať. A ty si žiješ pokojne ďalej. Maximálne sa ta bude babka pýtať, prečo si sám. Ale to isté sa spýta aj 30 ročného panica.
@james98@14 achjooo, vieš, že som tým nemyslela, že o nás majú ľudia premýšľať každý večer pri sledovaní ovečiek, že?
Tu sa bavíme o tom, že ak vytvoríš nejakú feature pre určitú skupinku ľudí a prezentuješ ju tak, že je pre celú skupinku, tak by bolo pekné, keby bola naozaj dostupná pre všetkých ľudí v danej skupinke, nie len niektorých.
aj som zabudla, že tu je tá možnosť, ale teraz keď som na to kukla tak viem prečo to tak nemám nastavené dúhové logo je fajn, ale čierne písmo BIRDZ na tom vyzerá strašne. keby to bolo inak vymyslené tak si to nastavím
@james98@14 to si odkiaľ vyvodil, že ja denne opakujem, že nemám sex? Mne je to šum a fuk, to si iba ty zle myslíš, lebo ja nepotrebujem tak súrne sex ako niekto.
@torpedo08@28 dá, ale asexuálom sa nedá dať dúhové logo, čiže akoby sa "zabudlo", že sú tiež dúhoví. Nie, že by ma to nejak hnevalo, ale prišlo mi to vtipné, tak som na to poukázala.
@ turgachev@ 18 O čom treba akože rozprávať a vzdelávať? Aby ich neodsudzovali? Však kto odsudzuje asexuálov? Ja asexualitu náhodou schvaľujem. Navyše tá nemá nič spoločné s LGBTQWERZ@ #$%... Nemám konkrétne proti týmto nič, ale neznášam ked sa tlačia nasilu do popredia rôznymi lobistami, z toho mi je na grc.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A tu nejde o to, že je niekto panic. Alebo žeby niekto hovoril “som mal sex”. Asexualita je sexuálna orientácia. Tam nejde len o ten sex. Asexualita neznamená, že nemáš sex.
Tu sa bavíme o tom, že ak vytvoríš nejakú feature pre určitú skupinku ľudí a prezentuješ ju tak, že je pre celú skupinku, tak by bolo pekné, keby bola naozaj dostupná pre všetkých ľudí v danej skupinke, nie len niektorých.