Nazdar, tak ma pri citani toho navodu o CSS, kde sa spomina Photoshop napadlo, ze by dobre bolo odporucit GIMP. PSD zvlada, takze je to fajn volba... Nie kazdy si kupi PS a nie kazdy si ho vie cracknut.
ja mám photoshop, mám ho zadara (nie moc legálne, ale o tom potom...), viem ho používať a o GIMPe som ešte ani nepočula. V návode na CSS je photoshop len príklad. Každý môže použiť taký program, aký má a ktorému aj rozumie.
ja som to robila v adobe photoshope ale úpotom ma to prestalo bavit a dokoncila som to v skicari s gimpom neviem, pouzivala som ho kedysi ale teraz uz nie
Mala som photoshop, ale mi padol nedavno cely pc a vsetko sa vymazalo, takze stryko mi musel instalovat vsetky programy nanovo a na photoshop akosi zabudol. A cracknut si ho sama neviem, takze fotky som si upravovala doteraz v adobe photoshop
Takze dik za typ na GIMP, uz ho mam stiahnuty aj nainstalovany, len vyzera to strasne zlozito. Ale tak snad raz na to pridem
@8 mno ide o to, ze ja mam radsej photoshop, takze v gympe sa orientujem menej. ale nie je to az tak odlisne od PS, pretoze gimp je priamo opensourceova napodobenina PS. Funkcie ma trosku prehadzane, ale mozog si zvykne PS je podla mna lepsie usporiadany... ale zas vec nazoru. Existuje aj rozhranie Gimpshop, ktore vam presteluje gimp menu na PS menu. Podla mna je PS pravom plateny a lepsi od gimpu, no vacsinu PS funkcii ma aj gimp.
GIMP nie je az taky zlozity ako vyzera .. naozaj je to len sila zvyku.. je pravda ze je trosku viac rozhadzany, ale myslim ze prave spomenuty GIMPShop to dava do poriadku pre ludi ktory predtym pouzivali photoshop... Taktiez podla mna skvely soft a ktory je open source je Inkscape. Tiez zaujimava moznost mi pripada pouzit 3D scenu spravenu naprv v Blender 3D alebo Google SketchUp(obidva spomenute su open source softy) a pouzit efekty v GIMP-e co je ovela jenoduhsie ako vytvarat v nom cely obrazok pre niekoho, komu je prostredie GIMP-u neznamy. Alebo si pozrite www.tutorialized.com a tam je giga hafo vela tutorialov ako na GIMP .
O Gimpe viem už velmi davnooo, ale mozem povedat nikdy ma nejako extra neoslovil mozno aj preto lebo kazdy kto robi grafiku a pozanm ho pouziva Photoshop...
prepáč, ale gimp je neznesiteľný hnusný nelogický a bordelný paškvil, a len preto, že je free by som ho v živote nikomu nedoporučil... radšej by som si crackol PS a potom zaplatil pokutu a desať rokov trčal v base, než by som robil v gimpe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Takze dik za typ na GIMP, uz ho mam stiahnuty aj nainstalovany, len vyzera to strasne zlozito. Ale tak snad raz na to pridem