Rád by som sa dozvedel aké je rozpätie návratnosti hotela v Bratislave, ak sa jedná o novostavbu v centre v hodnote 2 000 000 eur s kapacitou 80 lôžok a reštauráciou a barom pre 100 hostí - môj tip by bol pri dobrom manageovaní 10 rokov má niekto iné pred
V prvom rade za 2M bohvieaký hotel v BA nespravíš. A v druhom rade záleží hlavne od toho ako hotel dokážeš vyťažiť. Napríklad ak máš nejaký hote/penzion ktorý je plný len počas konkrétnej sezóny, tak to nie je bohvieaké terno
@semhamforas mńa len zaujíma aká je návratnosť povedzme niektoré veci majú návratnosť 100 rokov niektoré rok a mńa by zaujímalo ako je na tom taký hotel
@soreljulien ale to záleží od toho ako ho dokážeš vyťažiť a koľko peňazí dokážeš od ľudí získať
Ak budeš roky v strate, tak tá návratnosť nebude ani o 1000 rokov
@soreljulien priemer je taký, ako si šikovný, tak ako všade.
Ale tak si to teda skús cca spočítať. Povedzme že by si mal fakt super hotel a pýtal by si 70€ na noc (to je minimálne *** hotel v BA) a priemerne by si mal denne vyťažených napr 25 lôžok čo je cca Slvoenský priemer, ktorý mimochodom patrí medzi najnižšie v EU.
To ti vychádza obrat okolo 52 000€ na mesiac a ak chceš zisk odpočítaj mzdy, energie, údržba, materiál, oblečenie personálu.... nech by ti ostal zisk na mesiac 20k € čo som asi dosť štedrý, tak návratnosť je dosť ďaleko + určite bude treba robiť i generálnu rekonštrukciu.
Toť môj názor
V BA sa ti to môže vrátiť tak za 30 rokov a po 30tich rokoch zostaneš stále s holou riťou pretože sa ti to len vrátilo.
Tu kde ja bývam sa ti to vráti tak za 50 rokov nakoľko je tu krátka letná sezóna a zimná už tak rovnako čiže turisti tu nie sú non-stop.
Kebyže máš hotel ale v nejakej dobrej lokalite,niekde, kde fakt ľudia chodia stále a chodiť budú tak do 10 rokov by si to mohol mať späť.
No a ďalšia vec. Je lepšie mať poriadny hotel(kvalitou služieb atď... ) ako hotelík. Nakoľko stredná vrstva sa vytráca. Čiže ti treba o mrte viac looove.
Inak podľa mňa je lepšie pre SK mať práveže ten menší hotelík. Kapacitne to postačí. Aj úroveň služieb môže byť na lepšej úrovni ak ide napríklad o rodinný podnik na štýl Rakúska, ale s tým, že sa personál nechová typicky slovensky buransky. Nižšie náklady na prevádzku, príp. stavbu, údržbu atď. Ono podnikanie vždy ide postupne od menšieho po veľké, podnikateľ zbiera skúsenosti a pri veľkom už nerobí základné chyby. Predstava, že niekto začína rovno veľkokapacitným grandhotelom s piatimi * je skutočne smiešna
ďakujem samozrejme zabudol si počítať reštauračné kongres apodobné veci hádam hotel poskytuje viac ako spanie ... ale ďakujem všetkým za odpovede páči sa mi myšlienka mať hotel no ako vidím mohlo by to byť len a len so štrapáciami, napr. je veľmi krásne na slovensku že úroveň služieb je maximálne zanedbaná a práve to môže byť podnet ako sa ukázať v dobrom svetle a lákať cudziu tvár najhoršie na tom je že cudzinci majú záujem aj o niečo viac ako len bývať v hoteli a tu je kameň úrazu slováci sú darební poradiť pomôcť očariť a nabudiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Nemyslím si, že je tam návratnosť. /u nás/
Ak budeš roky v strate, tak tá návratnosť nebude ani o 1000 rokov
Ale tak si to teda skús cca spočítať. Povedzme že by si mal fakt super hotel a pýtal by si 70€ na noc (to je minimálne *** hotel v BA) a priemerne by si mal denne vyťažených napr 25 lôžok čo je cca Slvoenský priemer, ktorý mimochodom patrí medzi najnižšie v EU.
To ti vychádza obrat okolo 52 000€ na mesiac a ak chceš zisk odpočítaj mzdy, energie, údržba, materiál, oblečenie personálu.... nech by ti ostal zisk na mesiac 20k € čo som asi dosť štedrý, tak návratnosť je dosť ďaleko + určite bude treba robiť i generálnu rekonštrukciu.
Toť môj názor
V BA sa ti to môže vrátiť tak za 30 rokov a po 30tich rokoch zostaneš stále s holou riťou pretože sa ti to len vrátilo.
Tu kde ja bývam sa ti to vráti tak za 50 rokov nakoľko je tu krátka letná sezóna a zimná už tak rovnako čiže turisti tu nie sú non-stop.
Kebyže máš hotel ale v nejakej dobrej lokalite,niekde, kde fakt ľudia chodia stále a chodiť budú tak do 10 rokov by si to mohol mať späť.
No a ďalšia vec. Je lepšie mať poriadny hotel(kvalitou služieb atď... ) ako hotelík. Nakoľko stredná vrstva sa vytráca. Čiže ti treba o mrte viac looove.
Inak podľa mňa je lepšie pre SK mať práveže ten menší hotelík. Kapacitne to postačí. Aj úroveň služieb môže byť na lepšej úrovni ak ide napríklad o rodinný podnik na štýl Rakúska, ale s tým, že sa personál nechová typicky slovensky buransky. Nižšie náklady na prevádzku, príp. stavbu, údržbu atď. Ono podnikanie vždy ide postupne od menšieho po veľké, podnikateľ zbiera skúsenosti a pri veľkom už nerobí základné chyby. Predstava, že niekto začína rovno veľkokapacitným grandhotelom s piatimi * je skutočne smiešna