Koľko by mi mohlo trvať kým by som navštívil každú jednú obec na Slovensku?
Bolo by možné to stihnúť do jedného roka?
Dala by sa v každej obci kúpiť (dajme tomu) pohľadnica danej obce ako suvenír?
bolo by to treba premyslieť, ale autom by si to isto stihol, hlavne teda ak by ti stačilo prísť, kupiť pohľadnicu, ísť ďalej. ale niektoré dedinky sú tak malé, že majú pár domov a o pohľadniciach ani nesnívajú.
najväčšou trhlinou je u mňa to, že doteraz som takéto niečo neabsolvoval, ale každopádne by som chcel.
otázkou ale zostáva, že prídem do nejakej obce a čo. čo ďalej? za kým tam mám ísť? aby ľudia v tej ktorej obci vedeli kto som, čo tam hľadám resp. čo tam chcem, ak sa nachádzajú v obci nejaké zaujímavé lokality aby som ich mohol navštíviť, atď., atď.
Lenze systemom ze dnes navstivim 3 obce a vratim sa domov je totalne nezmyselna a zdlhava. Najlahsie je to obehnut naraz a nevracat sa kazdy den domov.
Napr. ja bývam v obci, kde žije dokopy 500 obyvateľov a pohľadnica sa tu dá zakúpiť Ak myslíš tento trip vážne, tak mi napíš správu a poradím ti čo navštíviť minimálne v mojom okolí. Lebo keby sem hodím len názov obce a ty sem prídeš tak tu nenájdeš nič, prázdnu typickú dedinu bez života tie najkrajšie oblasti pouznajú len tunajší
@mily25 tento "megavýlet" myslím vážne, hlavne byť zdravotne úplne v poriadku.
len sa neviem popravde rozhodnúť či najprv navštíviť krajské mestá, potom okresné mestá a nakoniec si nechať všetky ostatné obce alebo navštevovať všetko za radom čo budem mať tapovediac "po ceste".
A aký by to malo zmysel ? Niektoré obce stoja za prd, nič tam neuvidíš, sú malé, so zlými cestami, ktoré sa nakoniec končia niekde v chatovej oblasti, kam sa dovezieš a zistíš, že sa môžeš max tak otočiť a ísť naspäť hľadať civilizáciu... Určite prejsť všetky obce je podľa mňa blbosť a zbytočne vyhodené peniaze za cestu. Navstiv radsej len také, kde niečo je k pozretiu.
pridaj sa radšej k mojim plánom navštíviť všetky historické pamiatky na Slovensku lebo nemyslím, že v každej obci majú pohľadnice, napr. v našej nie a to máme cez 300 obyvateľov, sú ja menšie...
Začni tak, že si zgrupuješ niekoľko obcí, ktoré sú tak poviazané, že ich môžeš jedným ťahom prejsť, bez veľkého vracania sa späť na hlavné cesty.
Myslím si, že je zbytočné dávať si také predsavzatia, že za rok celé Slovensko. Potom sa budeš len ponáhľať a nestihneš veľa zaujímavých zákutí.
Bolo by škoda prejsť cez obec Zadiel a neísť do kaňonu, prejsť cez Betliar a nevidieť zámok, prejsť cez Stratenú a nevojsť do Dobšinskej jaskyne alebo nevidieť gejzír, telgártsku železničnú slučku, údolie Hnilca od prameňa (Martalúzka), cez Slovenský raj, Kráľova hoľa, vernárske serpentíny, dobšinské serpentíny,,, Toľko toho na jednom malom úseku. A ešte si to treba aj užívať, nielen tak prejsť. A kde je zbytok Slovenska.
Škoda by bolo nevystihnúť počasie, keď sa z okolia Tornale vidia Vysoké Tatry, alebo zo Sitna aj Dunaj aj Tatry, z Devína rakúske Alpy, z Babej hory celá Orava...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
určite, ak by si sa nespoliehal na hromadnú dopravu
nie (dajme tomu)
dlzka ciest na slovensku: 17 386 km
1 rok / 365 dni / 17386 km => 47 km denne
1 rok / 365 dni / 2927 => 8 obci denne
stihnut sa to da prejst, bez dlhych zastavok
ale inak je to super napad
nevýhodou troška je to, že by som sa každý deň (pravdepodobne) vracal do domovského mesta (Humenné).
otázkou ale zostáva, že prídem do nejakej obce a čo. čo ďalej? za kým tam mám ísť? aby ľudia v tej ktorej obci vedeli kto som, čo tam hľadám resp. čo tam chcem, ak sa nachádzajú v obci nejaké zaujímavé lokality aby som ich mohol navštíviť, atď., atď.
viď
» www.cas.sk/clanok/289002/m...
» www.sme.sk/c/1278354/obce-...
len sa neviem popravde rozhodnúť či najprv navštíviť krajské mestá, potom okresné mestá a nakoniec si nechať všetky ostatné obce alebo navštevovať všetko za radom čo budem mať tapovediac "po ceste".
Myslím si, že je zbytočné dávať si také predsavzatia, že za rok celé Slovensko. Potom sa budeš len ponáhľať a nestihneš veľa zaujímavých zákutí.
Bolo by škoda prejsť cez obec Zadiel a neísť do kaňonu, prejsť cez Betliar a nevidieť zámok, prejsť cez Stratenú a nevojsť do Dobšinskej jaskyne alebo nevidieť gejzír, telgártsku železničnú slučku, údolie Hnilca od prameňa (Martalúzka), cez Slovenský raj, Kráľova hoľa, vernárske serpentíny, dobšinské serpentíny,,, Toľko toho na jednom malom úseku. A ešte si to treba aj užívať, nielen tak prejsť. A kde je zbytok Slovenska.