Vedeli by ste mi niekto vysvetlit,nacrtnut alebo aj len zhrnut klady vojny, ci akehokolvek ozbrojeneho konfliktu, pripadne dovody pre jej organizaciu,podporu ci huckanie do nasilia. Ide mi o iny pohlad a pochopenie opacneho principu preto vas ziadam o naz
dovody su peniaze, peniaze, peniaze, ropa (peniaze), ropa(peniaze), ropa (peniaze), nabozenska neznasanlivost, uzemie,(izrael-palestina tam nejde o peniaze ale o uzemie a nabozenstvo), vyrovnavanie si uctov z minulosti..
Dôvody:
lebo ľudia sú kokoti ktorí sú skalopevne presvedčení že ľudia okolo nich sú kokoti.
klady: redukcia počtu kokotov na zemi, vydesenie preživších kokotov tak že sa aspoň niekoľko rokov po väčšina z nich bojí naplno prejaviť svoj kokotizmus.
klady: redukcia počtu kokotov na zemi, vydesenie preživších kokotov tak že sa aspoň niekoľko rokov po väčšina z nich bojí naplno prejaviť svoj kokotizmus.
@depropex už je pri nej velmi blízko, zachvilu sa mu svetove velmoci obratia chrbtom, rusko, nemecko, čína... A amici pojdu do prdele, preto chcu vo svete urobiť bordel.
@depropex amerika je ocividne pred totalnzm financnym bankrotom, im v podstate moze byt jedno aky silny je dolar voci euru, libre atd.. pre nich je to stale ich dolar a ceny v usa su rovnake bez ohladu na silu dolara.. aj ked v primade ak bz uz islo usa skrachovat tak centralna banka len tak vytlaci nicim zlatom ani nicim nekrytych niekolko stoviek az tisiciek miliáard dolarov a da ich do obehu a nejako sa takto uz zachrani usa ekonomika..
@hadimistr jasne ty si predstavuješ jak hurvinek valku alebo age of empires svet nie je čiernobiely ,žiadna cela afrika ani azia a dokonca ani čina nie je proti USA alebo čo tu za nezmysly píšeš, svet je natolko glaobalizovany
Myslite ze si ti ludia uvedomuju dopady svojich cinov,alebo mnohy ,,vodcovia,, nadobudnu pocit bozstva a nezda sa im zrazu zle vrazdit civilistov - lebo zomieraju a trpia hlavne oni aj ked to robia naocko pre nich...
klady ? to nemyslíš vážne ako chceš hladať klady na vraždách a tí čo sa dokážu priživovať na ľudskom utrpení si neuvedomuju že to bude mať dopad aj na nich. ešteže su na svete aj uvedomelí a empatickí ľudia
Klady vojny nie sú žiadne, teda sú, ale mnohonásobne prevyšujú zápory. Surovo môžem načrtnúť napr. obnovu a revitalizáciu miest, krajiny, že sa po vojne všetko stavia na novo a to staré je zničené, ľudia sú k sebe milší a každý chce pracovať na obnove po vojne i bez odmeny, to sú historické skúsenosti. Na druhej strane je tu to množstvo obetí, plno chorôb po vojne, potom nedostatok jedla, keďze nefunguje výroba...ani potravinárska, všetko je narušené. Vojna je niečo strašné, čo si my nevieme ani len predtaviť, svetové vojny znamenali pre ľudi obrovské utrpenie, strach, beznádej, nikdy by som to nechcel zažiť. Mocným tohto sveta nezáleží na osude obyčajných ľudí, bojujú stále pre to isté, pre blahobyt vo svojej krajine, za cenu všetkého + ľudia závidia, sú pomstichtivý, nevraživý, ľudská zloba nemá konca...
klady vojny - snáď vývoj technológie, rast inteligencie národa, odľahčenie zeme od toľkého množstva ľudí?!
dôvody môžu byť rôzne od vojny kvôli ženám až po suroviny, ľudia sú chamtivci - s jedlom rastie chuť ..
a slovo MOC je len uhol pohľadu ako aj slová byť dobrý/mať pravdu ..
a celkovo pýtaš sa na odpoveď k otázke PREČO a tá neexistuje.
@topanocka ano katastrofy, alebo výnimočné situácie ľudí zbližujú...príď sa k nám d o práce niekedy pozrieť keď vypadne elektrina, vtedy debatujú medzi sebou aj tí, čo a nemusia.
Nemyslím si, že vojna má klady. Ale neskutočne by ma zaujímalo, ako sa môžu nechať tí vojaci tak zmanipulovať v rukách pánov, ktorí ich berú ako figúrky na mape. Kvôli peniazom? Hlúposť, pretože človek dal peniazom moc a rovnako im ju aj môže vziať. Ešte keď tak boj o územie možno. Jasné, niektorí skutočne bojujú aj za danú myšlienku. Ale mnohí boli donútení a skutočne na to nemajú dôvod.
@topanocka hkadam to comu az tak nerozumiem,poznam million zaporov no len zopar kladov.vsetko ma svoje dovody, nic nevznikne len tak. z toho dovodu som postavila otazku takto, aby som spoznala pohlad ktory sama nemam....chcela som pocut nieco ine,nove(okrem. moci a ekonom. Dovodov)
@midnight@3 no myslím že si udrel klinec po hlavičke lebo množstvo kokotov práve po vojne volá a ak sa vo vojne zredukuje kokotizmus bude menej vojnových štváčov...
Akože sa autor diskusie pýta, či sa dá vojna nejako ospravedlniť? Nemyslím si, ale keby sa aj dala, ja odpoved nepoznám, ja som ešte žiadnu vojnu nevyvolala.
vždy sú dôvodom len politici, a ich osobné ambície ovládnuť niečo ďalšie.
či už to boli králi, prezidenti, premiéri, kedykoľvek v minulosti vojnu začínali len a len politici, v dnešnej dobe tí, ktorých si ľudia "zvolia". normálni ľudia nepotrebujú vojnu, vojnu chcú len nenásitní politici.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
lebo ľudia sú kokoti ktorí sú skalopevne presvedčení že ľudia okolo nich sú kokoti.
to sa mi paci
aj mne
A možno sa vedú vojny aj už zo zvyku či naopak, z nudy.
inak k téme bolo napísané to hlavné, ale že klady??
vojna je len ďaľší prejav ľudskej debility, sebeckosti a jedným slovom psychopatizmu
dôvody môžu byť rôzne od vojny kvôli ženám až po suroviny, ľudia sú chamtivci - s jedlom rastie chuť ..
a slovo MOC je len uhol pohľadu ako aj slová byť dobrý/mať pravdu ..
a celkovo pýtaš sa na odpoveď k otázke PREČO a tá neexistuje.
a apatia ešte ako dovod, ľudia su strašne sebeckí a nevšímaví
nehovorim ze sa to nestane ale nemyslim ze amerika je uz naozaj pred krachom, skor cely svet je na prahu vojny
@hadimistr to iste
či už to boli králi, prezidenti, premiéri, kedykoľvek v minulosti vojnu začínali len a len politici, v dnešnej dobe tí, ktorých si ľudia "zvolia". normálni ľudia nepotrebujú vojnu, vojnu chcú len nenásitní politici.