Budovanie nových základní vo východoeurópskych štátoch je súčasťou nebezpečnej expanzie NATO smerom k hraniciam Ruska. Pre Slovensko z toho okrem iného vyplýva, že základňa vo Vajnoroch sa v prípade vojnového konfliktu môže stať terčom vzdušných síl Ruskej federácie.
Vysmechom su staršie slová Roberta Fica--citujem hospodarske noviny --Fico nesúhlasí so základňou NATO na Slovensku. Radšej odíde z politiky..
Premiér uviedol, že aj za cenu odchodu z politiky by nikdy nesúhlasil s vybudovaním základne NATO na území Slovenskej republiky. "Je zlé, ak niekto chce také malé krajiny ako Slovensko vťahovať do veľkých geopolitických súbojov," povedal v rozhovore pred rokom ale mam pocit že bud trpi alzheimerom alebo dostal pomerne velke "všimné" lebo 12,11 2015Zo 126 prítomných poslancov hlasovalo 124. Za sa vyslovilo 115 zákonodarcov, proti boli traja a hlasovania sa zdržali šiesti. Zo Smeru nehlasoval proti vybudovaniu základne ani jeden poslanec.
Sme súčasťou NATO,čiže tie základne tu skôr či neskôr budú. Boj proti ich vybudovaniu by musel byť zároveň vystúpením z tejto aliancie,lebo ako členskému štátu by nám takýto odpor netolerovali. Malo by byť referendum,ale ho politici zrejme nevyhlásia,lebo vedia,že ak by boli ľudia proti základniam,znamenalo by to odchod z NATO a to by narušilo prozápadné smerovanie krajiny.
@trash pre ľs ns by bol z tej štvorice najlepší partner odvaha,aj keď by si možno nerozumeli úplne vo všetkom,ale boli by to reálne systémové zmeny. Aj keď nie som fanúšik kotlebovcov a viacero vecí sa mi na nich nepáči,zrejme by tie systémové zmenili podporili viac ako niektoré tie šablónovité pravicové strany a nerobili by pri ich presadzovaní napríklad tej odvahe problémy
@riddler No myšlienky odvahy sa my tiež pozdávajú až na to otytulovanie. "Veľká proruská koalícia" to znie už celkom pompézne. S tým nevyhrajú.. Neže by som nemal nič proti Rusom ale s takým označením strany isť do volieb to je ako prehnane sebaisté akoby do volieb išlí proruskí fantastovia. Naviše Odvaha sama nechce s Kotlebom spolupracovať.
@trash no tiež sa mi zdá divné,že na jednej strane hovoria,že chcú vyrovnaný vzťah s východom aj západom,no volajú sa proruská koalícia. Ale aj tak pre mňa zo slovenskej súčasnej ľavice asi najlepšia voľba.
@riddler Je to síce môj názor.. Nehovorím že Odvaha má špatné myšlienky. Veď často od Pavliša čerpám nejaké informácie.. Ale silno pochybujem že budú vedieť akosi vedieť vo vláde fungovať..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Vysmechom su staršie slová Roberta Fica--citujem hospodarske noviny --Fico nesúhlasí so základňou NATO na Slovensku. Radšej odíde z politiky..
Premiér uviedol, že aj za cenu odchodu z politiky by nikdy nesúhlasil s vybudovaním základne NATO na území Slovenskej republiky. "Je zlé, ak niekto chce také malé krajiny ako Slovensko vťahovať do veľkých geopolitických súbojov," povedal v rozhovore pred rokom ale mam pocit že bud trpi alzheimerom alebo dostal pomerne velke "všimné" lebo 12,11 2015Zo 126 prítomných poslancov hlasovalo 124. Za sa vyslovilo 115 zákonodarcov, proti boli traja a hlasovania sa zdržali šiesti. Zo Smeru nehlasoval proti vybudovaniu základne ani jeden poslanec.