nie, lebo rezervácie sú v prírode. a ak by to vypadalo v tej prírode potom ako na Luníku tak to dopadne ako v Simpsonovcoch. Jednoducho treba oddeliť drahokam od kameňa. tým, ktorí skutočne chcú pracovať dať šancu a ostatným dať akurát to, čo nezamestnaní dostávajú po 25 a bez daňového bonusu, keď sú nezamestnaní. je to kruté ale je to tak. keď sa bránia, že oni sú tiež len ľudia, a rovnocenní, nech sa tak začnú i chovať. lebo sa chovajú ako prasce.
Pokial viem cely "cigansky problem" vznikol tym, ze ich chceli avriet do takej kvazi rezervacie. Vsak cigani boli odjakziva kocovnici. Potom za komancov im to zakazali, dali im byty.... a takto to dopadlo
Ach jaj,koľká to prostorekosť. Rezervácie by neprešli u EÚ,bolo by to pošliapanie ich ľudských práv.Navyše celý ten koncept myšlienky je podľa teba aký? Že ich pozbierajú a zavrú do "rezervácie" ? Pretože tak to vyznieva,uveď nejaké podrobnosti.
tak to by u nás určite nefungovalo... aspoň nie amer. model rezervácii... nehovoriac o tom, že dnes aj tak väčšina amer. indiánov žije mimo rezervácii... a že rezervácie indiánov - to je nechutné maslo na hlave tzv. "američanov"...
@krampus cigani pochádzajú vraj z Indie a boli kočovníci, vyčlenil by som pre ních územie, kde by mohli žiť podľa svojej hierarchie, bol by to vlastne štát v štáte!
Bolo, lenze rozdiel je, ze indiani boli povodni obyvatelia ameriky a maju pravo tam zit, podla mna tie rezervacie su blbost, mali by tam zit ako dominantna vrstva a cigani su pristahovalci, ktorym sa nechce robit a len zneuzivaju ekonomiku slovenska.
na jednej strane je to dobry napad-mali by sme od nich pokoj a nemali by sme ich na ociach ...ale ne druhej strane by to bol mozno krok vzad-ved kto sme mi aby sme rozhodovali o slobode inych ludi
separácia by vážny problém s touto problematickou menšinou nevyriešila, iba vyostrila. zavrieť ich do "rezervácie", to je fakt primitívne a najjednoduhšie "riešenie", navyše príliš naivné a nezrealizovateľné.
keby sa to dalo tak by som bola za.... lenže....no najlepšie riešenie by bolo keby v tych ich hlavičkách preplo a prisposobili sa spôsobu života 21. storočia....však z ich podporami a výhodami by sme si my žili jak prasce v žite...
kss a navyše k nam do mesta majú doviesť z východu 300 cigánov a ešte isto za nimi pride kopec....no konec...dubnica je i bez toho široko daleko preslavena ako škaredeme mesto plne fetakov, uchylokov atd. a este sa tu rozsiri takato komunita? .....ach jaj...a bude to ako pred desiatimi rokmi ked sa romovia trtkali v predvytahom pri schrankach....
Ja som za to aby si isli k nasim susedom hunom po obcianstvo a vracat sa nemusia a bude vyriesena ciganska otazka a este aj madarom pribudnu novi spoluobcania
teda...aspon ja som o ziadnich mimo usa necital......aby zase niekto nebral doslovne co som napisal. ale rozhodne.....v usa je ich najviac a z najvetsim poctom obyvatelou...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a rezervácie existuju, chceš to popierať!
ale len tych bez prace.. proti vzdelanym nemam nic
Indiánske rezervácie.
Ľudské práva vysvetľujú nám,
Na černochov v ghete pozerám!"
@magorka a ty kde bývaš?
takze si uz len staci predstavit ako by to tam po par mesacoch vyzeralo
ale keby to neboli zrovna rezervacie tak dobry napad
@majajaj aj tak sa dá odpovedať na vážnu tému, každemu šibe a vyhráva nejakým spôsobom!
jaskaaaa... som modrooká blondína a cigánka súčasne
a ty si čo, že tu tliachaš sprostosti?
Vieš ty vôbec niečo o amerických indiánskych rezerváciách a o podmienkach ich vzniku? Radšej si najskôr niečo o tom naštuduj a potom o tom hovor.
A v súčasnosti by niečo také nebolo absolútne možné vzhľadom na porušovanie základných ľudských práv.
kss a navyše k nam do mesta majú doviesť z východu 300 cigánov a ešte isto za nimi pride kopec....no konec...dubnica je i bez toho široko daleko preslavena ako škaredeme mesto plne fetakov, uchylokov atd. a este sa tu rozsiri takato komunita? .....ach jaj...a bude to ako pred desiatimi rokmi ked sa romovia trtkali v predvytahom pri schrankach....