@Fxx Ja náhodou ovládam gramatiku. Len mi to proste nevadí keď niekto robí chyby. Seriem na to proste. Tu sa chodí diskutovať a nie "opravovať diktáty"
práveže tie veci sa nedajú čítať, keď sú rôzne dokomoloné
nikto nechce, aby sa tu písalo s diakritikou, interpunkciou, presne dodržiavať malé a veľké písmená... aj sem-tam chyba sa pritrafí každému, ale keď sa niekto s y nikdy nestretol, je to smutné
@krutafunebracka nee veď gramatika je dôležitá. Ja len o tom hovorím že proste niekto dokáže nejakého človeka čo robí chyby zdrbávať vkuse. A toto je trošku mimo podľa mňa.
Keď nevedia niektorí gramatiku je to ich kokotizmus ale nemusia sa nad tým ostatný vkuse pozastavovať.
@Darkizz - jediné čo je na tomto svete trápne, je to samé slovo "trápny" ...a nie, tí ľudia alebo my, nazvala by som to.. tie chyby nevyhľadávame..ale jednuducho dojem je dojem.. a proste chyby su chyby.. a su jednoducho neprehliadnutelne...
@Darkkizz tie ktore nechcu citat. trebars tie s gramatickymi chybami. tie ktore im nevyhovuju zas obsahom. nerozumiem tomu ked niekto reaguje a cita na to co sa mu prieci. logicky by mal od toho odkracat ako od kravskeho hovna. ale oni don vacsinou stupia. a zamerne.
@freedomko podarilo sa ti nemozne.. ale po x dnoch tu zas reagujem..
asi ti bolo luto, ze som mal voci tebe respekt a bral ta ko niekoho..
uz vyse mesiaca rypem do @tomas -a ze sa neda zmenit vek, ale fajn.. mas pravdu.. MAM 11
a dalsia vec.. emulienkaa tych 13 naozaj ma.. ale to svedci zas o tom ze tvrdis nieco co mas overene..
@DARKKIZZ moj prvy a posledny prispevok v tejto diskusii..
SME NA SLOVENSKOM PORTALI. To ze sa tu ignoruju ciarky, a ze sa pise bez interpunkcie je pochopitelne, sme na nete a nie vsetci vedia pisat 10timi. I mne to ide bez toho rychlejsie.
Ospravedlnitelne su i preklepy, stane sa ked sa rychlo pise a je malo takych co si to po sebe kotroluju.
Avsak!!!!!!!!!
Ked niekto robi chyby ako na chodiacom pase a potom este trepne velavravnu hlasku "mam v.. " tak to je fajn? O to ide, to treba podporovat???
Mne osobne tie chyby vadia. Ak sa spravi jedna, dve fajn.. ale ak v kazdej vete 2, tak to vadi a kazi dojem a hlavne!! precita si to X ludi a urcite percento z nich si to zapamata a je dost mozne, ze najblizsie tu chybu spravia i oni.
Sme Slovaci, tak na to budme hrdi a aspon tu gramatiku sa naucme, i tak tu vacsina neriesi nic ine, len ako @fxx spominal otehotnenia v 14 a veci tykajuce sa sexu a doslova same kraviny.
Takze je uplne jedno, ci je ta diskusia o tej kravine, alebo o gramatike a myslim ze diskusia o gramatike da dokonca ovela viac!!!
ANO VIEM zacal som revolucia z recesie na birdzi. Zdvihol som zlc mnohym, ktori si myslia, ze neviem co..
Slo mi o jedine. Zoskupit ludi a primat ich aby si zacali davat pozor i na formu. To ze niekto nevie pisat dobry obsah je blbe, ale to ze to napise i gramaticky chybne je hlupe!!!
Takze ano GRAMATIKA sem patri!!! Kam by sme sa bez nej dostali. Ako sa chcem hlasit k nasmu narodu a krajine, ked neviem ani vlastny jazyk. Uz dost je ze kazde druhe slovo je nadavka a slang, nemusime prznit este i zakladne pravidla.
Ano i ja robim chyby a kopec avsak snazim sa im vyhybat. Ak by sa kazdy snazil, bolo by to nieco uplne ine!!!!
ALE LUDIA IGNORUJU a to je ta chyba..
Birdz je plny ignorantov a to je smutne.. nie je na tom NIC hrdinske ani MUDRE
takze co tak prestat branit to "COOOOOOLove" MAM V ... a radsej byt za to, aby to tu nejak i vyzeralo..
@johnysheek suhlas, aj ked sam pisem ako idiot, ale tak musim sa priznat, ze hlavne tento portal ma prinutil davat si na pravopis pozor, a sem tam sa pozriet co sa ako pise, a podobne... ale tak ja mam este aku taku vyhovorku: totiz, ze som na Slovensku nechodil do skoli. Ale podla mna to je hanba, ak niekto, kto zije na Slovensku a sem aj chodi do skoli, nevie gramatiku...
Pokial ma text hlbku, myslienku nepozastavujem sa nad gramatikou a podla mna je dost ubohe pisatela zhadzovat len koli gramatike. Z mojho pohladu na to poukazuju len ludia , ktori k teme nemaju co povedat. Okrem toho vela krat nejde o to, ze dotycny gramatiku neovlada, ale ked je clovek zamysleny nad tym co pise tak mu proste tu a tam cosi unikne.
Sme teenageri nie zakomplexovane stare babky tak sa za to nehanbime pre boha......
Ked uvazim kolko ceskych knih som uz precital (slovenske asi tak 2,3 ceskych mam 4 police) a ze v telke pozeram len ceske programy (pretoze slovensky dabing je na hovno a nebojim sa to povedat ) Je obdivuhodne, ako krasne spisovne sa vyjadrujem aj napriek tomu, ze obcas mi unikne nejake to i/y. Smola no.
mne osobne by asi vadilo, ak by ma vzdy pri kazdej vete, ktoru napisem niekto upozornoval a poucoval.. nastastie sa to nestava... preto mi niekedy viac ako tie chyby vadia ludia, ktori cloveku nedaju pokoj, lebo neovlada gramatiku na 1 .. viem si predstavit,ako to niekoho dokaze zdeptat
a nezavisle od toho, ci to je alebo nie je hanba nevediet slovensky pravopis, myslim ze je ovela ponizujucejsie pre dotycneho, ak ho na to ludia este upozornuju.. a zaroven je dost nesympaticke na poucujucom, ze si nevsima to, co clovek pise, ale skor to, ako sa vyjadruje .. kto ako pise je kazdeho osobna vec, nevidim dovod, preco by mali ostatni reagovat prave na toto, ak o opravu svojich gramatickych chyb dotycny neziadal ani sa na ne nepytal.
ludia maju plne usta tolerancie ale prakticke prevedenie je otazne
blogy a fora neboli zalozene na to, aby sa useri navzajomucili pravopis, ale na to, aby niekomu pomohli, aby sa prejavili (vlastnym sposobom) a pod.
Mojím benefitom je skutočnosť, že ovládam gramatiku a moje príspevky, diskusie a ankety majú obrovskú hĺbku. Málokto sa môže pýšiť kombináciou inteligencie, vtipu a krásy.
Nechcem, aby BIRDZ GRAMMAR POLICE strašila ľudí a ľudia sa jej báli, chcem aby mala poradnú funkciu. Nechcem, aby tu fungovalo niečo, čo zakazuje chyby, prikazuje pravopis... Ľudia sú omylní a aj člen BIRDZ GRAMMAR POLICE sa pomýli.
Skôr chcem, aby sa BIRDZ GRAMMAR POLICE správala ako pozitívny faktor. Možno slovo "polícia" tam nie je úplne navhodnejšie, ale ok, už sa to tak volá, tak to nebudeme premenovávať.
Chcel by som, aby BGP malo právomoc OCEŇOVAŤ tých, ktorí píšu gramaticky správne.
BIRDZ nie je o trestaní za chyby, ale o motivácií a oceňovaní dobrých vecí. Čiže, ten kto bude písať gramatické chyby, je to jeho vec, a naopak ten, kto sa bude snažiť písať bez chyby bude dostávať nejaké body možno ocenenie.
@tomas no s tým súhlasím. Mňa len serie to že proste niektorí ľudia proste musia do človeka zadrbať kôli chybe. Každému sa pritrafí niekedy nejaká chyba. Lenže niektorí sú vyslovene radi keď môžu nejakú chybu skomentovať. Podľa teba je toto normálne??
@tomas - s tým tak moc nesúhlasím ... prenes si to do reálneho života, O.K. teraz pôjdem možno trochu dosť do extrému ale predstav si situáciu, človek úmyselne zabije človeka, nič z toho mať nebude ... a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ...
nevravím, že by za zlú gramatiku mal dostať niekto ban alebo by mal byť v niečom obmedzovaný, ale minimálne napomenutý by mohol byť ...
a áno aj ja sa niekedy pomýlim ... to je ľudské ale napísať slovo výborný s mäkkým i po V je fakt do neba volajúce ....
btw - bod pre teba, za peknú gramatiku a pekné používanie čiarok...
@johnysheek mal dobrý nápad s BGP ako takou, možno chýba trochu pozitívneho marketingu. Na internete zákazy a príkazy moc nefungujú, ľudia majú vsugerované, že net je sloboda, že na nete si môžu kvázi robiť, čo chcú.
Preto ak sa chce presadiť dobrá pozitívna myšlienka, napr. "postupného zlepšovania gramatiky", tak sa to nepodarí zákazmi alebo príkazmi, podarí sa to ľahšie a rýchlejšie gramatikou.
Skôr by sme mali vymyslieť spôsob, ako BIRDZ bude odmeňovať ľudí, čo sa snažia gramaticky správne písať. Áno, možno majú ich blogy viac čitateľov, možno ľudia viac dôverujú vo fórach im názorom, ale to sú druhotné veci, ktoré si priamo človek nevšimne.
Skôr by sme mali vymyslieť spôsob ako ODMENIŤ tých, čo píšu dobre... Nejaké nápady? (Druhé tajné číslo za pravopis? Nejaký odznak "kvality" na webku? .... )
@Tomas nebol by to zly napad...ale chcelo by to zase nieco originalne...nie dalsie tajne cislo...ten odznak by bol asi lepsi...skor by ma zaujimalo...ako by to dokazal birdz rozoznavat ze ten a ten pise dobre a henten nie?
ale prosím vás. doteraz sa ľudia naťahovali kvôli hudbe, náboženstvu, sexu a teraz gramatika? vy nemáte čo robiť len sa hádať? a nevravím, že človeka tiež niekedy neopravím, ale zas BGP hovno pomôže, ale keď sa im chce nech robia nie? okrem toho aj samotný birdz má kopec chýb a čo? sa teraz všetci poskladajme.
@hangtime11 reálny svet je jedna vec, BIRDZ je druhá vec. To, že v reálnom svete ľudia NIE SÚ automaticky odmenení za pozitívne správanie je chyba reálneho sveta, v BIRDZ svete môžu ľudia byť AUTOMATICKY odmenení za pozitívne správanie.
K tvojej vete: "človek úmyselne zabije človeka, nič z toho mať nebude ... a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ..."
To, keď človek niekoho zabije je v reálnom svete ošetrené, je potrestaný a ide do väzenia, lebo urobil veľmi škaredú vec, aj na BIRDZi keď urobí niekto veľmi škaredú vec, tak je potrestaný, napr. ak by si zverejňoval fotku svojho penisu, tak prvý krát ti je zmazaná, druhý krát sa ti dosť možno zablokuje NAVŽDY konto (nezneužívajte to, ak si chcete zrušiť nick, to konto je ZABLOKOVANÉ, nie zmazané... to konto ostane, len už nebudeš môcť s ním nič robiť a admini vymažú nevhodné časti a zvyšok zakonzervujú) - to je ekvivalent trestu pre veľmi škaredú vec. To je ok, to funguje aj v reálnom svete aj v tomto.
V ďalšej časti uvažuješ, že "a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ..." čo je na tom blbé, ak človek, ktorý niekomu pomôže dostane odmenu? Podľa mňa je to super!
@hangtime11 to, aby to bolo povýšené na nejakú oficiálnejšiu úroveň, to by už bola tomášova starosť. a ja myslím, že toto momentálne určite nemôže byť prioritou.
@tomas - to bolo len na prirovnanie, na extrémoch sa najlepšie chápu veci
a to "to je blbé" nebolo myslené na časť vety "a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu," ale na celú túto časť : "človek úmyselne zabije človeka, nič z toho mať nebude ... a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ... " - že je to v nepomere ... nepovedal som, že odmena je blbá ...
Takže verím, že ráno tu miesto hádky o "gramatickom terorizme" nájdem radšej "nápady, ako odmeniť ľudí na BIRDZi, ktorí sa snažia dodržovať gramatiku"
Podmienky:
- nech sa to dá urobiť automaticky (hlasovanie, hviezdičkovanie, známkovanie atď)
- nech o ocenení/obodovaní rozhoduje viac ľudí, akí ľudia? (nie ktokoľvek?), ako by to malo fungovať
- prípadne, vymýšľajte, čo iné by sme mohli odmeňovať. pekné fotky? múdre komenty? zábavné komenty?
(Tajné číslo bol super nápad v roku 2007, keď som ho vymyslel, dnes je však "tajné číslo" už zastaralé a doba sa medzitým zmenila, a možno treba zmeniť univerzálne hodnotenie, na niečo nové)...
@tikalok neboj toto nie je teraz mojou prioritou. mám podrobný zoznam priorít na včera, dnes, zajtra (pár dní dopredu, a mám tam aj ten tvoj stav napísaný)
@tomas tu ide o to, že ľudia, ktorí píšu správne nepotrebujú byť oceňovaní, lebo minimálne 80% ľudí ovláda gramatiku a nemyslím si, že je to niečo výnimočné, keď niekto vie poriadne písať .
Ale zasa určite nechceš ľudí, ktorým gramatika dobre nejde, motivovať negatívne.
A určite týmto ľuďom nepomôže sústavné napomínanie, alebo "upozorňovanie", nakoľko ak mu niekto povie, že sa nepíše "s pekními dievčatami", ale "s peknými", tak je pravdepodobné, že na druhý deň napíše "s cudzými dievčatami", a pritom na seba možno bude hrdý, že to napísal správne
Grammar police je podľa mňa zbytočná. Mal by som nápad, ako zlepšiť gramatickú úroveň niektorých príspevkov, ale ten mechanizmus by bol celkom zložitý a myslím si, že tu treba vylepšiť iné funkcie.
@hluzar som na tom podobne, ako síce čítam Pravdu v slovenčine takmer každý deň, inak si nepamätám, kedy som pozeral v telke niečo v slovenčine ako v kine som bol na slovenskom dabingu Avatara, a keby som 1-2x za rok nešiel na nejakú tú "3D" rozprávku do kina, tak by som asi v slovenčine nevidel celý rok nič
@tomas ale zas nechaj tajné číslo na pokoji! Je to to najsuper číslo na birdzi! Už vyše roka sa snažím predbehnúť @peterkoo a a zajtra sa mi to snáď konečne podarí! Už mi chýba iba 50 A motivuje ma to A som už hviezda
@murcatko - tiež si myslím, že tá polícia nieje až tak efektívna ale pridal som sa k nej, začína sa malými krokmi, a tu nejde o to, že tí čo vedia gramatiku sa musia nejako chvastať, chce sa to tu len vylepšiť, aby ľudia vedeli gramatiku, koniec koncov je aj potrebná v živote, patrí k všeobecnej inteligencii a ak si človek nevie do zamestnania napísať riadnu žiadosť a životopis tak potom dovidenia ...
možno by tu mohla byť rubrika "Birdzovská škola gramatiky"
@hangtime11@83 áno chápem, ako si to myslel... ja som to myslel takto - za zlú vec je človek potrestaný, prečo by však naopak za dobrú vec nemohol byť odmenený?
Oceňovať tých, čo píšu gramaticky správne? Či dokonca ďalšie TČ za správnosť gramatiky?
To na akú pozíciu sa tu tá gramatika preboha stavia... Hlavná vec, že tu milión ďalších vecí nefunguje, ale kazať druhým, ako majú písať, na to by vás bolo
OMFG poniektorii tu davate suvislost gramatiki z slovenskom. uz len cakam ze tu dakto napise, ze kto neovlada gramatiku,tomu zobrat obcianstvo, vyhnat prec zo slovenska a kopec dalsich chorich napadou. fakt sa uz necudujem, ze kazdy clovek co ma rozum a moznost, ide byvat prec zo slovenska. tu nikdy nic dobre nebolo a ani nebude,prave naopak. staciii pozriet po volbach.
ok nech si ludia robia chyby, ale niekde su take zadery ze je to az nenormalne ze to niekto vobec dokaze napisat a to udrie do oka snad kazdemu kto ma aspon nieco v hlave
@johnysheek teší ma že aj v mladej generácii vyrastajú ľudia vážiaci si svoj rodný jazyk.Len škoda že vás je tak strašne málo.Jedine tvoj príspevok stál za prečítanie. Vivat BGP!
@nikeboy pane bože, ty si korunovaný debil! kam sa ty chceš hrabať, keď ani poriadne neovládaš svoju rodnú reč (dúfam, že nieje naozaj rodná, lebo to je hanba)..
a k téme.. nevravím, že je gramatika to naj naj naj, ale keď si otvorím blog (síce sa mi to veľakrát nestalo-ale aj tak) a vidím tam more chýb, tak to radšej zavriem..a rovnako je to aj s diskusiami.. všetci sme ľudia a máme právo sa pomýliť-koniec koncov nikto nie je neomylný... ale keď niekto napíše, že to má ešte aj v pi*i, tak to je fakt vrchol..neverím, že niekto, kto ovláda gramatiku, dokáže schválne robiť chyby...
ale Birdzovská škola gramatiky nie je zlý nápad... napríklad by sa tam mohlo riešiť, či sa nie je píše spolu alebo oddelene
@iwuanka@44 Je to na zamysleie, tak cloveka upozornim a je to. Ale ked sa chce nieco normalne dozvediet a namiesto toho tam je 30 ludi co musia picovat za jeden Y stale dookola, tak to je urcite nenormalnejsie. Samozrejme, kazdyma pisat spravne, ale ked mu to budete doslova nutit a ponizovat ho za to, tak bude robit just do prieku a vobec sa v tej gramatike nebude chciet zlepsit.
@tomas nemyslím si že by mali byť odmeňovaní , jasné nech si píšu ako chcú , ale jednoducho ludia opravovali ludí aj pred vznikom BGP tak neviem čo tu teraz riešime....
Môžme to zrušiť....aj tak sa ludia budú opravovať.....
a je len zaujímavé ako v niektorých diskusiách pred vznikom BGP všetci zas fo fóre nadávali na zakladatela že ako mohol spravit v nadpise takú chybu a že nech sa naučí po slovensky, a teraz sa ich všetci zastávajú že nech si píšu ako chcú....ved..to je blbosť....
@johnysheek má pravdu, a neviem či tí čo na to nadávajú čítali jeho blog......
@darkkizz Ano, nie sme v skole. Ale ked niekto nedava pozor v skole, mohol by sa daco naucit ASPON prostrednictvom takejto dobre myslenej veci, nesedeli by sme tu, za PC, iba tak nadarmo
lúdia pre boha!! Čo sta tu furt naťahujem za písmenká a gramatiku... Ved sme predsa na birdzi a bloky predsa nie sú dizertačný alebo publikácie ktoré ešte musia prechádzajú jazykovou úpravou!!!
Ale kto sa chce hádať tak si dôvod nájde a keď by všetci písali gramaticky správne tak zas by ste za zas iné rozoberalo.... Ved už to je smiešne!!!
To, že niekto nepíše s diakritikou, to chápem, ale v slove byť( vo význame existovať, nie udierať) na písať mäkké I sa mi zdá dosť divné. Mám úplne v riti preklepy(tie aj ja robím), je mi úplne jedno, či tam tú blbú čiarku dáš alebo nie(ja ich tiež len občas píšem) a už duplom ma netrápi, či napíšeš niekde mäkčeň či dĺžeň, ale tie I/Y-čka ma strašne serú a ešte jedna vec čo am štve je spodobovanie. Ako môže niekto vo vete "Mám rád..." v slove rád namiesto d napísať t. Iné je keď je ten človek dyslektik alebo dysgrafik. To už treba rešpektovať...
@belzeboss ako na tomto webe. a laskavo prestan sa domna stale starat, a reaguj na temu a nie na to co pisem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Nikeboy poprve, co si chcel povedat tym, ze si tu dlhsie..
..podruhe..je moja vec na koho reagujem, toto je diskusne forum, na tvoje prispevky mi je tazko nereagovat, pretoze z kazdeho z nich je vidno co si ty za intelekt...
..potretie.. ako vidim, tak ani anglictina ti nejde, a nauc sa spravat..
Ja len to,že komu vadí niiečí pravopis,alebo tie chyby čo robí,nech to proste nečíta.Je to normálne raz opraviť chybu,ale starať sa do niekoho stoj čo stoj,že robí chyby.Kde malo byť tvrdé Y,kde mäkké,to je už doslova trápne.Ak to dokážeš prečítať aj s chybami si jednička ja sa väčšinou smejem na tích ktorí takto posudzujú ľudí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
140 komentov
nikto nechce, aby sa tu písalo s diakritikou, interpunkciou, presne dodržiavať malé a veľké písmená... aj sem-tam chyba sa pritrafí každému, ale keď sa niekto s y nikdy nestretol, je to smutné
Ale ked sem niekto da normalnu diskusiu a ludia spravia hadku na 60prispevkov zajedno Y, tak to uz normalne nie je!
Keď nevedia niektorí gramatiku je to ich kokotizmus ale nemusia sa nad tým ostatný vkuse pozastavovať.
- kazia prvý dojem z textu
- kazia celkový dojem textu
- vyvarovať sa mi alebo ovládať slovenskú gramatiku patrí ku všeobecnej inteligencii
- poukazujú na celého človeka
......
..proste je to zlé zlé zlé...
aha @johnysheek..urob ím tu reklamu..! BGP..!! BIRDZ GRAMMAR POLICE..!!
to poukazuje na ich debilitu....
CO Z TOHO ZE NIEKTO PISE GRAMATICKY SPRAVNE ALE ONICOM ??? ... velke h....
@Nicoll69 ta ty si môj človek
A vyzerá to hrozne, keď sa niekto vybodne na Y...
@Aenrel škoda že každý nemá také zmýšľanie...
@Bmxlares no vidíš
@ribo @9 ale keď to napíše v slove mylujem??? alebo ľúbym??? to už je naozaj na zamyslenie
asi ti bolo luto, ze som mal voci tebe respekt a bral ta ko niekoho..
uz vyse mesiaca rypem do @tomas -a ze sa neda zmenit vek, ale fajn.. mas pravdu.. MAM 11
a dalsia vec.. emulienkaa tych 13 naozaj ma.. ale to svedci zas o tom ze tvrdis nieco co mas overene..
@DARKKIZZ moj prvy a posledny prispevok v tejto diskusii..
SME NA SLOVENSKOM PORTALI. To ze sa tu ignoruju ciarky, a ze sa pise bez interpunkcie je pochopitelne, sme na nete a nie vsetci vedia pisat 10timi. I mne to ide bez toho rychlejsie.
Ospravedlnitelne su i preklepy, stane sa ked sa rychlo pise a je malo takych co si to po sebe kotroluju.
Avsak!!!!!!!!!
Ked niekto robi chyby ako na chodiacom pase a potom este trepne velavravnu hlasku "mam v.. " tak to je fajn? O to ide, to treba podporovat???
Mne osobne tie chyby vadia. Ak sa spravi jedna, dve fajn.. ale ak v kazdej vete 2, tak to vadi a kazi dojem a hlavne!! precita si to X ludi a urcite percento z nich si to zapamata a je dost mozne, ze najblizsie tu chybu spravia i oni.
Sme Slovaci, tak na to budme hrdi a aspon tu gramatiku sa naucme, i tak tu vacsina neriesi nic ine, len ako @fxx spominal otehotnenia v 14 a veci tykajuce sa sexu a doslova same kraviny.
Takze je uplne jedno, ci je ta diskusia o tej kravine, alebo o gramatike a myslim ze diskusia o gramatike da dokonca ovela viac!!!
ANO VIEM zacal som revolucia z recesie na birdzi. Zdvihol som zlc mnohym, ktori si myslia, ze neviem co..
Slo mi o jedine. Zoskupit ludi a primat ich aby si zacali davat pozor i na formu. To ze niekto nevie pisat dobry obsah je blbe, ale to ze to napise i gramaticky chybne je hlupe!!!
Takze ano GRAMATIKA sem patri!!! Kam by sme sa bez nej dostali. Ako sa chcem hlasit k nasmu narodu a krajine, ked neviem ani vlastny jazyk. Uz dost je ze kazde druhe slovo je nadavka a slang, nemusime prznit este i zakladne pravidla.
Ano i ja robim chyby a kopec avsak snazim sa im vyhybat. Ak by sa kazdy snazil, bolo by to nieco uplne ine!!!!
ALE LUDIA IGNORUJU a to je ta chyba..
Birdz je plny ignorantov a to je smutne.. nie je na tom NIC hrdinske ani MUDRE
takze co tak prestat branit to "COOOOOOLove" MAM V ... a radsej byt za to, aby to tu nejak i vyzeralo..
HOWGH
kto nieco chcete.. obalka pri mojom mene
Sme teenageri nie zakomplexovane stare babky tak sa za to nehanbime pre boha......
Ked uvazim kolko ceskych knih som uz precital (slovenske asi tak 2,3 ceskych mam 4 police) a ze v telke pozeram len ceske programy (pretoze slovensky dabing je na hovno a nebojim sa to povedat ) Je obdivuhodne, ako krasne spisovne sa vyjadrujem aj napriek tomu, ze obcas mi unikne nejake to i/y. Smola no.
a nezavisle od toho, ci to je alebo nie je hanba nevediet slovensky pravopis, myslim ze je ovela ponizujucejsie pre dotycneho, ak ho na to ludia este upozornuju.. a zaroven je dost nesympaticke na poucujucom, ze si nevsima to, co clovek pise, ale skor to, ako sa vyjadruje .. kto ako pise je kazdeho osobna vec, nevidim dovod, preco by mali ostatni reagovat prave na toto, ak o opravu svojich gramatickych chyb dotycny neziadal ani sa na ne nepytal.
ludia maju plne usta tolerancie ale prakticke prevedenie je otazne
blogy a fora neboli zalozene na to, aby sa useri navzajomucili pravopis, ale na to, aby niekomu pomohli, aby sa prejavili (vlastnym sposobom) a pod.
vôbec nesúhlasím
@Aenrel noo aj to je dobrý nápad
@Cerwik a čo ja teraz?
Skôr chcem, aby sa BIRDZ GRAMMAR POLICE správala ako pozitívny faktor. Možno slovo "polícia" tam nie je úplne navhodnejšie, ale ok, už sa to tak volá, tak to nebudeme premenovávať.
Chcel by som, aby BGP malo právomoc OCEŇOVAŤ tých, ktorí píšu gramaticky správne.
BIRDZ nie je o trestaní za chyby, ale o motivácií a oceňovaní dobrých vecí. Čiže, ten kto bude písať gramatické chyby, je to jeho vec, a naopak ten, kto sa bude snažiť písať bez chyby bude dostávať nejaké body možno ocenenie.
nevravím, že by za zlú gramatiku mal dostať niekto ban alebo by mal byť v niečom obmedzovaný, ale minimálne napomenutý by mohol byť ...
a áno aj ja sa niekedy pomýlim ... to je ľudské ale napísať slovo výborný s mäkkým i po V je fakt do neba volajúce ....
btw - bod pre teba, za peknú gramatiku a pekné používanie čiarok...
spokojný ?
Preto ak sa chce presadiť dobrá pozitívna myšlienka, napr. "postupného zlepšovania gramatiky", tak sa to nepodarí zákazmi alebo príkazmi, podarí sa to ľahšie a rýchlejšie gramatikou.
Skôr by sme mali vymyslieť spôsob, ako BIRDZ bude odmeňovať ľudí, čo sa snažia gramaticky správne písať. Áno, možno majú ich blogy viac čitateľov, možno ľudia viac dôverujú vo fórach im názorom, ale to sú druhotné veci, ktoré si priamo človek nevšimne.
Skôr by sme mali vymyslieť spôsob ako ODMENIŤ tých, čo píšu dobre... Nejaké nápady? (Druhé tajné číslo za pravopis? Nejaký odznak "kvality" na webku? .... )
ach jaj.
poďme sa zjesť!
Možno by sa mali najprv radšej riešiť iné problémy, napríklad nefungujúce albumy
K tvojej vete: "človek úmyselne zabije človeka, nič z toho mať nebude ... a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ..."
To, keď človek niekoho zabije je v reálnom svete ošetrené, je potrestaný a ide do väzenia, lebo urobil veľmi škaredú vec, aj na BIRDZi keď urobí niekto veľmi škaredú vec, tak je potrestaný, napr. ak by si zverejňoval fotku svojho penisu, tak prvý krát ti je zmazaná, druhý krát sa ti dosť možno zablokuje NAVŽDY konto (nezneužívajte to, ak si chcete zrušiť nick, to konto je ZABLOKOVANÉ, nie zmazané... to konto ostane, len už nebudeš môcť s ním nič robiť a admini vymažú nevhodné časti a zvyšok zakonzervujú) - to je ekvivalent trestu pre veľmi škaredú vec. To je ok, to funguje aj v reálnom svete aj v tomto.
V ďalšej časti uvažuješ, že "a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ..." čo je na tom blbé, ak človek, ktorý niekomu pomôže dostane odmenu? Podľa mňa je to super!
a to "to je blbé" nebolo myslené na časť vety "a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu," ale na celú túto časť : "človek úmyselne zabije človeka, nič z toho mať nebude ... a ak niekto niekomu pomôže, dostane odmenu, to je blbé ... " - že je to v nepomere ... nepovedal som, že odmena je blbá ...
Podmienky:
- nech sa to dá urobiť automaticky (hlasovanie, hviezdičkovanie, známkovanie atď)
- nech o ocenení/obodovaní rozhoduje viac ľudí, akí ľudia? (nie ktokoľvek?), ako by to malo fungovať
- prípadne, vymýšľajte, čo iné by sme mohli odmeňovať. pekné fotky? múdre komenty? zábavné komenty?
(Tajné číslo bol super nápad v roku 2007, keď som ho vymyslel, dnes je však "tajné číslo" už zastaralé a doba sa medzitým zmenila, a možno treba zmeniť univerzálne hodnotenie, na niečo nové)...
Teším sa na nápady
hodnotiť by sa mohli napríklad aj designy webiek ...
ale to už len tak ma napadlo dodatočne
Ale zasa určite nechceš ľudí, ktorým gramatika dobre nejde, motivovať negatívne.
A určite týmto ľuďom nepomôže sústavné napomínanie, alebo "upozorňovanie", nakoľko ak mu niekto povie, že sa nepíše "s pekními dievčatami", ale "s peknými", tak je pravdepodobné, že na druhý deň napíše "s cudzými dievčatami", a pritom na seba možno bude hrdý, že to napísal správne
Grammar police je podľa mňa zbytočná. Mal by som nápad, ako zlepšiť gramatickú úroveň niektorých príspevkov, ale ten mechanizmus by bol celkom zložitý a myslím si, že tu treba vylepšiť iné funkcie.
možno by tu mohla byť rubrika "Birdzovská škola gramatiky"
..podla teba to nieje dolezite, podla mna to je neucta k rodnemu jazyku a nezvladnutie uciva zakladnej skoly..
To na akú pozíciu sa tu tá gramatika preboha stavia... Hlavná vec, že tu milión ďalších vecí nefunguje, ale kazať druhým, ako majú písať, na to by vás bolo
A nie som za. Niektoré chyby sú fakt neuveriteľné!
@Fxx .. no vidís, svet je asi naruby..
@freedomko ...
@johnysheek ... zase sa mi potvrdilo, že to len my sme tu normálni
a k téme.. nevravím, že je gramatika to naj naj naj, ale keď si otvorím blog (síce sa mi to veľakrát nestalo-ale aj tak) a vidím tam more chýb, tak to radšej zavriem..a rovnako je to aj s diskusiami.. všetci sme ľudia a máme právo sa pomýliť-koniec koncov nikto nie je neomylný... ale keď niekto napíše, že to má ešte aj v pi*i, tak to je fakt vrchol..neverím, že niekto, kto ovláda gramatiku, dokáže schválne robiť chyby...
ale Birdzovská škola gramatiky nie je zlý nápad... napríklad by sa tam mohlo riešiť, či sa nie je píše spolu alebo oddelene
tu do ľudí rýpať veľmi nebudem radšej, aj keď to človeka až za srdce šklbne, keď vidí také želyesko v ohňy
a podľa mňa je úbohé vyhovárať sa na to, že každý si môže písať ako chce a gramatika je nepotrebná
a inak tie odcenenia.. to ako chcete zrealizovať?? kto bude kontrolovať gramatiku všetkých ľudí tu akože??
Môžme to zrušiť....aj tak sa ludia budú opravovať.....
a je len zaujímavé ako v niektorých diskusiách pred vznikom BGP všetci zas fo fóre nadávali na zakladatela že ako mohol spravit v nadpise takú chybu a že nech sa naučí po slovensky, a teraz sa ich všetci zastávajú že nech si píšu ako chcú....ved..to je blbosť....
@johnysheek má pravdu, a neviem či tí čo na to nadávajú čítali jeho blog......
je vtipné sledovať ľudí, čo majú s BGP nejaký problém..
Radia nám aby sme si tie chyby nevšímali - radím ja im aby si nevšímali naše opravovanie chýb a vec je vybavená nechápem čo riešite..
Ale kto sa chce hádať tak si dôvod nájde a keď by všetci písali gramaticky správne tak zas by ste za zas iné rozoberalo.... Ved už to je smiešne!!!
..podruhe..je moja vec na koho reagujem, toto je diskusne forum, na tvoje prispevky mi je tazko nereagovat, pretoze z kazdeho z nich je vidno co si ty za intelekt...
..potretie.. ako vidim, tak ani anglictina ti nejde, a nauc sa spravat..
podruhe, no zvlastne, ze sa vzdy ozvu ludia, ktorii sa v tom co pisem najdu. zvlastne.
potretie, ja to mam radsej po svojom
@petika okej,sorry. ale ties si nemusela pisat nic, kedze som vobec nic nateba nepisal.